Αγοραστός στο Ράδιο Ένα 102,5: Ενιαία Μαγνησιακή γραμμή για τις διεκδικήσεις θεμάτων

Πρέπει να γίνει μια σύσκεψη με όλους τους φορείς και τους βουλευτές

Υπέρ της ενιαίας Μαγνησιακής γραμμής, σχετικά με τις διεκδικήσεις θεμάτων και ζητημάτων ή επίλυσης προβλημάτων για την περιοχή τάχτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μιλώντας χθες, στο «Ράδιο-Ένα».
Για το λόγο αυτό, ανέφερε ότι πρέπει να γίνει μια σύσκεψη με όλους τους φορείς και τους βουλευτές, προκειμένου να βγει μια ενιαία γραμμή, στην οποία θα βαδίζουν βουλευτές, Περιφέρεια, Δήμοι κλπ., ώστε να μην κάνει ο καθένας αποσπασματικές κινήσεις.

Για τον Περιφερειακό δρόμο
Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι συναντήθηκε την Πέμπτη με έξι υπουργούς, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και είπε ότι το πρώτο που μας «καίει» είναι να μας μεταφέρουν την αρμοδιότητα του περιφερειακού δρόμου, για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το έργο, γιατί εδώ το υπουργείο έδειξε ότι απέτυχε. Ζήτησε να δοθεί η ολοκληρωμένη μελέτη για το κομμάτι Λαρίσης – Μπουρμπουλήθρα, για να μπορέσει να ολοκληρωθεί ο περιφερειακός από την πλευρά προς Αθήνα.
Ακόμη τόνισε ότι η υπηρεσία του υπουργείου ΕΔΔΥΕ, που έχει 40 μηχανικούς στην περιφέρεια Θεσσαλίας, που αν και αξιόλογοι δεν κάνουν τίποτα, λόγω της διαδικασίας και υπάρχει και του καθεστώτος. Η συγκεκριμένη υπηρεσία, έχει αναλάβει τον περιφερειακό του Βόλου και το προσωπικό θα μπορούσε θα μεταταχθεί στην Περιφέρεια, για να κάνει έργο.

Καθυστέρηση στην αναβάθμιση της γραμμής Βόλου-Λάρισας
Επίσης ζήτησε να δοθεί στην Περιφέρεια το έργο του Αχελώου, ενώ του έθεσε το θέμα της καθυστέρησης στην αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου – Λάρισας, που επί πέντε χρόνια καρκινοβατεί, ενώ το Παλαιοφάρσαλα – Καλαμπάκα, που μπήκε στο ΕΣΠΑ έχει προχωρήσει.
Ακόμη συναντήθηκε με τον Άδωνι Γεωργιάδη με τους υφυπουργούς για τα θέματα του ΕΣΠΑ και του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τη Λίνα Μενδώνη, με την οποία λύθηκαν άμεσα κάποια προβλήματα με τα υποβρύχια μουσεία, ενώ μπήκε το πλαίσιο για τα νέα έργα που περιμένουν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ εδώ και 2,5 χρόνια.

Το Δικαστικό Μέγαρο
Ακόμη είχε συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και είπε ότι πρέπει να δούμε κάποια στιγμή και το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου και τη συντήρηση των άλλων Δικαστικών Μεγάρων, καθώς υπάρχει πρόγραμμα αναβάθμισης Δικαστικών κτιρίων και θα μπορούσαν να γίνουν ένα ή δύο. Ο Κ. Αγοραστός είδε επίσης τον υπουργό Εσωτερικών για κάποια θέματα όπως οι εκλογές στην Ένωση Περιφερειών και για θέματα κυβερνησιμότητας.

Το Μουσείο της Αργούς
Για το Μουσείο της Αργούς, ο περιφερειάρχης είπε ότι όλοι το θέλουν και αν προχωρήσει η μελέτη, εφόσον η έκταση υπάρχει, θα βγει το κόστος, θα γίνουν προετοιμασίες, για να βρεθεί πρόγραμμα ένταξης. Όπως είπε, είναι ένα έργο του Δήμου και η Περιφέρεια θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.