Αγοραστός στο Ράδιο Ένα 102,5: Το υπουργείο «τροχοπέδη» στην επέκταση του περιφερειακού του Βόλου

Η Περιφέρεια, παρέδωσε το δρόμο Βόλου – Βελεστίνου- Ευθύνες για τον δρόμο Μπουρμπουλήθρα - Λαρίσης

Εξαιτίας του υπουργείου, που δεν προχωράει, ούτε αναθέτει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας τη μελέτη της Μπουρμπουλήθρας, αλλά ούτε συνεργάζεται για τη συνέχιση του περιφερειακού, παραμένει βαλτωμένο το έργο της επέκτασής του, με αποτέλεσμα να μην δίνεται λύση σε πολλά προβλήματα, τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Η Περιφέρεια, παρέδωσε το δρόμο Βόλου – Βελεστίνου και πλέον η διαδρομή προς Λάρισα είναι πιο σύντομη, χωρίς παρακάμψεις, ενώ πρόβλημα εξακολουθούν να αποτελούν οι μεγάλες εκπτώσεις στα έργα με συνέπεια να μην προχωρούν και να μην ολοκληρώνονται, όπως το έργο της ζωνοποίησης της ύδρευσης.
Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Ένα» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, που τόνισε ότι το μεγαλύτερο έργο για τη Μαγνησία είναι η επανασύσταση της λίμνης Κάρλας, ενώ αναφέρθηκε αι στα υπόλοιπα έργα που είναι σε εξέλιξη στο Δήμο Βόλου.
Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι η Περιφέρεια παρέδωσε εδώ και μια εβδομάδα το κομμάτι του δρόμου από το 304 ΠΕΒ ως την είσοδο του Βόλου, που δίνει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να πάει γρηγορότερα και ασφαλέστερα, καθώς δεν υπάρχει πλέον παράδρομος.
«Παρόλο που ταλαιπωρηθήκαμε πάρα πολύ με την εργολαβία, ο δρόμος που έγινε είναι σωστός, ενώ γίνονται και συντηρήσεις, από το σημείο που σταμάτησε η εργολαβία προς την πόλη του Βόλου», τόνισε ο κ. Αγοραστός.
Ο περιφερειάρχης εξήγησε ότι πρόκειται για έναν δρόμο που οδηγεί από την πόλη του Βόλου, στο Βελεστίνο, με πάρα πολύ καλές συνθήκες, και φωτισμό τύπου led.

Ευθύνες για τον δρόμο Μπουρμπουλήθρα – Λαρίσης
Ο κ. Αγοραστός δήλωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας πιέζει για το κομμάτι του περιφερειακού για τον δρόμο Μπουρμπουλήθρα – Λαρίσης και τόνισε ότι υπάρχουν ευθύνες γιατί το υπουργείο σταμάτησε και δεν ολοκλήρωσε τη μελέτη.
«Υπάρχουν ακόμη περισσότερες ευθύνες, γιατί η Περιφέρεια πληρώνει το κόστος της μελέτης, αλλά το υπουργείο έχει την ευθύνη εκπόνησης και παρακολούθησης, κάτι που είναι πρωτοφανές και δεν γίνεται πουθενά αλλού», δήλωσε ο περιφερειάρχης, που συμπλήρωσε ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση.
Ο ίδιος είπε ότι ζήτησε από το υπουργείο, η Περιφέρεια να φτιάξει κυκλικό κόμβο στο ύψος της Μπουρμπουλήθρας, γιατί υπάρχει πρόβλημα (κυκλοφοριακό και ασφάλειας) στο σημείο, η απάντηση ήταν ότι η μελέτη θα σταλεί και «αντί της μελέτης μας έστειλαν έναν λογαριασμό να πληρώσουμε επιπλέον χρήματα, ενώ ο κυκλικός κόμβος ήταν μια κουκίδα στον χάρτη της Google»…
Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, η Περιφέρεια είχε τη δυνατότητα, να κάνει τη μελέτη να φτιάξει τον κυκλικό κόμβο, όπως έκανε στα Αστέρια Αγριάς, αλλά το υπουργείο δεν επιτρέπει με το επιχείρημα ότι υπάρχει εργολαβία και μελέτη σε εξέλιξη.

Στάσιμος ο περιφερειακός
Ο περιφερειάρχης είπε ότι ο περιφερειακός του Βόλου παραμένει στάσιμος, παρά τις εξαγγελίες του υπουργού κ. Χρ. Σπίρτζη και του Γ.Γ. του υπουργείου Γ. Δέδε, που ανακοίνωσαν τρεις φορές ότι θα γίνει στον Βόλο.
Ο κ. Αγοραστός είπε ότι και οι υπηρεσίες που έχει το υπουργείο στη Θεσσαλία, δεν γνωρίζουν και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και σηκώνουν τα χέρια, όπως συμβαίνει και με το δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων.
«Τα έργα που έχει το υπουργείο στην αρμοδιότητά του, είναι βαλτωμένα. Τους λέω να συνεργαστούμε, όπως έγινε με το έργο της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού, και με τον κόμβο στα Αστέρια Αγριάς», δήλωσε.
Ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε τις προηγούμενες μέρες την Αγριά και του ζήτησαν έναν ακόμη κυκλικό κόμβο στο ύψος της ΕΨΑ, με τον Κ. Αγοραστό, να συμφωνεί, αν το επιτρέπουν τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά.

Πρόβλημα με τη ζωνοποίηση της ύδρευσης
Ο περιφερειάρχης είπε ότι για το έργο της ζωνοποίησης του νερού σε Ν. Ιωνία και Βόλο, υπάρχει πρόβλημα με τον εργολάβο, που έδωσε τεράστια έκπτωση για να αναλάβει το έργο και πλέον δεν μπορεί να υποστηρίξει.
Το κόστος του έργου είναι 18 εκ. €, αλλά ο εργολάβος έδωσε μεγάλη έκπτωση, έμειναν λιγότερα από τα μισά και πλέον δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, δήλωσε ο περιφερειάρχης και παρομοίωσε το έργο με αυτό του δρόμου μπροστά στο 304 ΠΕΒ, που ολοκληρώθηκε μεν, αλλά ο εργολάβος όχι μόνο δεν έβγαλε κέρδος, αλλά μπήκε μέσα.
Ο Κ. Αγοραστός διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα του έργου δεν χάνονται, γιατί είναι διασφαλισμένα, τόνισε ότι η Περιφέρεια θέλει να βρεθεί άλλος ανάδοχος για να το συνεχίσει.
Για το θέμα των μεγάλων εκπτώσεων, ο περιφερειάρχης είπε ότι έχουμε ξεφύγει, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπονται έργα και να δημιουργούνται προβλήματα και κάτι πρέπει να γίνει γι’ αυτό κεντρικά. Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα έργα αστικής ανάπλασης, που προβλέπουν δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, ανακαίνισης της πλατείας Υγειονομικού και χώρους στάθμευσης, στην αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου και τόνισε ότι μετά την έγκριση της αρχής ελέγχου συμβάσεων, θα υπογραφεί η σύμβαση αποκατάστασης του έργου της Κίτρινης Αποθήκης, έργο 10 εκ. €. Επίσης τόνισε ότι γίνονται αποκαταστάσεις της σκεπής του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Νικολάου και του Αγ. Κωνσταντίνου Βόλου.

Οι αθλητικές υποδομές
Στο Δήμο Βόλου σχεδιάζουμε να κάνουμε το ποδηλατοδρόμιο και ήδη εγκρίθηκαν 100.000 € για τη μελέτη, ενώ ανακατασκευάζεται το γήπεδο Παντελής Μαγουλάς, για το οποίο δόθηκαν 560.000 €, ήδη η εργολαβία για το γήπεδο ξεκίνησε και σύντομα θα δημοπρατηθεί η ανακατασκευή της κερκίδας, με σκοπό να αδειοδοτηθεί για να μπορεί να παίζει η ομάδα. Η Περιφέρεια χρηματοδότηση το ΕΑΚ Βόλου με 250.000 €, ο Δήμος θα βάλει και άλλα χρήματα, για να ανακατασκευαστεί.
Ακόμη είπε ότι χρηματοδοτήθηκε ο χλοοτάπητας διαφόρων γηπέδων, γίνονται αποκαταστάσεις στα γήπεδα Σαρακηνού και Μαγνησιακού, που θα ολοκληρωθούν προς το τέλος του χρόνου.
Το μεγαλύτερο έργο η Κάρλα
Το μεγαλύτερο έργο που ολοκληρώθηκε αλλά συνεχίζεται με τις επεκτάσεις που γίνονται είναι αυτό της λίμνης Κάρλας, που είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό, βραβευμένο και σημαντικό έργο αρδευτικό και υδρευτικό για την πόλη του Βόλου, έργο πολιτιστικό, πολιτισμικό, έργο ζωής, που έβγαλε τη χώρα μπροστά και δημιούργησε τις συνθήκες, ώστε η χώρα να μην αναγκαστεί να επιστρέψει 180 εκ. €.
Για την τουριστική της αξιοποίηση η Περιφέρεια έφτιαξε μουσείο, έχει αναδείξει τέσσερις παλαιολιθικούς οικισμούς, αλλά και ένα σύγχρονο κέντρο πληροφόρησης στο Στεφανοβίκειο. Ο περιφερειάρχης είπε ότι στη λίμνη επέστρεψαν 181 είδη πουλιών και πάνω από 13 είδη ψαριών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.