Άγριες καταστάσεις στο Πήλιο- Δάγκωσε τη μύτη γείτονά του και του ξερίζωσε μια τούφα από τα μαλλιά!

Για έναν κάδο σκουπιδιών

Βαριά «καμπάνα» περίμενε έναν 45χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για βαριά σωματική βλάβη σε βάρος ενός γείτονά του, που τον δάγκωσε στην μύτη με αφορμή επεισόδιο για μετακίνηση κάδου σκουπιδιών. Ο κατηγορούμενος δικάστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Το επεισόδιο έγινε το 2020 σε παραλιακό χωριό του Πηλίου η δίκη έγινε στις 24 Απριλίου 2023 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και ολοκληρώθηκε χθες, λόγω διακοπής. Κατηγορούμενη ήταν και η 86χρονη μητέρα του 45χρονου, η οποία αθωώθηκε.

Το Δικαστήριο αναγνώρισε κατά πλειοψηφία στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ενώ απορρίφθηκε το ελαφρυντικό ότι ο κατηγορούμενος προκλήθηκε από τον 72χρονο σήμερα μηνυτή παθόντα.

Του ξερίζωσε και μια τούφα από τα μαλλιά
Η εισαγγελέας έδρας, ζήτησε την μετατροπή της κατηγορίας από βαριά σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και πρότεινε την ενοχή του.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος δάγκωσε το χέρι και την μύτη του γείτονά του, ενώ του ξερίζωσε μια τούφα από τα μαλλιά. Ο κάδος στα εξοχικά συγκροτήματος κατοικιών, παραλιακού χωριού του Πηλίου, «πηγαινοερχόταν» επί μήνες. Οι γείτονες μάλωναν συχνά για την θέση του καθώς κανείς δεν τον ήθελε στην πόρτα του, ενώ μετά από πολλές αντεγκλήσεις ήρθαν τελικά στα χέρια.
Στη δίκη στις 24 Απριλίου, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως έπεσε πρώτος θύμα ξυλοδαρμού και οι συνήγοροί του προσκόμισαν στο δικαστήριο βίντεο που δείχνει πως ο ηλικιωμένος μηνυτής επιτέθηκε πρώτος και έριξε στο έδαφος τον 45χρονο. Ο άνδρας ισχυρίστηκε πως δεν είχε άλλον τρόπο να αμυνθεί και να τον διώξει από πάνω του, παρά να τον δαγκώσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.