Άκης Καλαμάρας: Ενδυναμώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την εκλογική ήττα

Ο υποψήφιος βουλευτής είπε ότι πρόκειται για νέους κυρίως που ζητούν να οργανωθούν

Το γεγονός ότι παρά την εκλογική ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ ενδυναμώνεται κυρίως με νέους, κάτι που είναι αισιόδοξο για την επόμενη μέρα της προοδευτικής παράταξης, επισήμανε ο υποψήφιος βουλευτής Άκης Καλαμαράς, ο οποίος είπε ότι είναι ευχάριστο που ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Βόλο αναδείχτηκε πρώτη δύναμη.

Ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε στο «Ράδιο Ένα» ότι οι νέοι ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα πριν τις Ευρωεκλογές, αμέσως μετά τις 27 Μαΐου, έγινε με ακόμη μεγαλύτερο ρυθμό, ερχόταν και στον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κόσμος και με ηλεκτρονικές αιτήσεις ζητούσαν να οργανωθούν, ενώ συνεχίζει να συμβαίνει και μετά τις εθνικές εκλογές.
«Παρά τις εκλογικές ήττες, είναι πολύς περισσότερος ο κόσμος που ζητά να οργανωθεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που είναι και το αισιόδοξο για την επόμενη μέρα της προοδευτικής παράταξης», δήλωσε ο Άκης Καλαμάρας.

Ο ίδιος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται στη λογική της σύνθεσης των δυνάμεων νέων και μεγαλύτερων σε ηλικία, άτομα με εμπειρία και φρεσκάδα νέων ιδεών και όλοι μαζί από κοινού κάθονται στο ίδιο τραπέζι και σχεδιάζουν ποιος θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής.
Ο πολιτευτής τόνισε ότι είναι αυτός ο κόσμος που παρακολούθησε τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα ανά την Ελλάδα, αυτός ο κόσμος που εμπιστεύτηκε ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον έφερε κοντά στα νούμερα που είχε την προηγούμενη περίοδο και που εκφράζει την αγωνία του και την ελπίδα του για την επόμενη μέρα της χώρας, που στέκεται στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης λογικής που θέλει να εφαρμόσει η παρούσα κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα τοπικά, ο πολιτευτής είπε ότι είναι ευχάριστο που ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Βόλο αναδείχτηκε πρώτη δύναμη, ενώ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα που εφήρμοσε δυστυχώς μνημόνια, αλλά βγήκε αλώβητο απ’ αυτή τη διαδικασία σχετικά με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Κριτική διάθεση με δίκαιο τρόπο
Αναφερόμενος στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ, ο Άκης Καλαμαράς είπε ότι ήδη ξεκίνησε μια σφοδρή κριτική αρχικά για το πολυμελές σχήμα, γιατί θυμόμαστε τον κ. Μητσοτάκη να μιλάει για ολιγομελή σχήματα ευέλικτα και λειτουργικά, και ξιφουλκούσε απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι βολεύτηκαν οι πάντες σε υπουργικούς θώκους. «Ο Μητσοτάκης αύξησε τελικά τα χαρτοφυλάκια της κυβέρνησης, παρόλα αυτά με κριτική διάθεση και με δίκαιο τρόπο, θα δούμε τι σχεδιάζει να κάνει η νέα κυβέρνηση», ανέφερε.

Ο υποψήφιος βουλευτής σχολίασε την κριτική προεκλογικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ και τόνισε ότι ο έλεγχος της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων πλέον ανήκει στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, κάτι που, απ’ όσο γνωρίζει ο ίδιος, δεν συμβαίνει σε Ευρωπαϊκές χώρες. Ο ίδιος εκτίμησε ότι ενδεχομένως η ΝΔ θέλει να χτίσει μια επικοινωνιακή πολιτική, όπως και το προηγούμενο διάστημα που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση και υπήρξε σε μεγάλο βαθμό η πολιτική των fake news, δηλαδή ψευδείς ειδήσεις που δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα και παρόλα αυτά διαμόρφωναν κάποιες απόψεις. Ο Άκης Καλαμάρας είπε ότι στην ΕΡΤ δεν ήταν όλοι οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και όποιος την παρακολουθούσε είχε διαπιστώσει ότι υπήρχε αυστηρή κριτική προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η δημόσια τηλεόραση δεν προπαγάνδιζε υπέρ της κυβέρνησης, σε αντίθεση με τα ιδιωτικά κανάλια που και τα ρεπορτάζ ήταν μεροληπτικά κατά της κυβέρνησης και δεν αποτύπωναν την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένων των συνθηκών, στις εθνικές εκλογές πήρε ένα εξαιρετικό ποσοστό, που δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παγιώνει τη σχέση του με τα εργατικά και λαϊκά στρώματα, τις νεαρές ηλικίες και άλλους κοινωνικούς χώρους που συμπορεύονται μαζί του.
Σχετικά με την προτίμηση της νεολαίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Άκης Καλαμάρας είπε ότι επειδή ο πολύς κόσμος δεν λαθαίνει, οι νεώτερες γενιές διακρίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επί της ουσίας εκφραστής των ζητημάτων που τις απασχολούν και ξεκινάει να γίνεται σε μεγάλο βαθμό ο χώρος που θα ενσωματώσει και θα αφουγκραστεί την νεώτερη γενιά, ώστε από κοινού να διαμορφωθεί το σχέδιο για την επόμενη μέρα της χώρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.