Ακόμη πέντε ασθενείς κατέληξαν από κορωνοϊό στο Βόλο

Έκρηξη παρουσιάζει ο αριθμός των θανάτων στη χώρα

Πραγματική έκρηξη παρουσιάζει ο αριθμός των θανάτων κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού που πλήττει τη χώρα μας. Από τον Οκτώβριο και όλο το Νοέμβριο ο ρυθμός εκτινάσσεται αποκαλύπτοντας την οξύτητα του προβλήματος στην Ελλάδα.

Ο πρώτος νεκρός στην Ελλάδα μας από την πανδημία καταγράφηκε στις 12 Μαρτίου και μέσα σε 219 ημέρες, δηλαδή επτά μήνες από την έναρξη της πανδημίας οι νεκροί έφτασαν στις 17 Οκτωβρίου τους 500. Τον Οκτώβριο η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και παρατηρεί εύκολα κανείς ότι ο αριθμός των θανάτων εκτινάσσεται.

Χρειάστηκαν 28 μόλις μέρες από τις 18 Οκτωβρίου μέχρι τις 14 Νοεμβρίου για να έχουμε άλλους 500 νεκρούς και να σπάσει η χώρα μας τον τριψήφιο αριθμό θανόντων από τον κορωνοϊό και να ξεπεράσει τους 1.000 θανάτους. Από τις 14 του Νοέμβρη κι έπειτα, οι νεκροί εκτοξεύονται. Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα καταγράφονται άλλοι 500 θάνατοι και στις 21 Νοεμβρίου η χώρα θρηνούσε 1.500 νεκρούς.

Μέχρι και χθες 28 Νοεμβρίου ο αριθμός των νεκρών συνέχισε να ανεβαίνει δραματικά και μέσα σε μια εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους 722 συμπολίτες μας, με το σύνολο να ανέρχεται σε 2.223 θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

Χθες, Σάββατο 28 Νοεμβρίου, καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ θανάτων σε ένα 24ωρο με 121 θανάτους. Στο Βόλο κατέληξαν πέντε συμπολίτες μας στο Νοσοκομείο.