Αλ. Μεϊκόπουλος: «Τα ποσά που δίνει η κυβέρνηση σε ιδιώτες και ΜΜΕ “ζαλίζουν”»

«Σε αντιδιαστολή με τη λογική του σταγονόμετρου στο ΕΣΥ και τα αναξιοπρεπή voucher»

«Τα ποσά που δίνει η κυβέρνηση σε ιδιώτες και ΜΜΕ “ζαλίζουν”, σε αντιδιαστολή με τη λογική του σταγονόμετρου στο ΕΣΥ και τα αναξιοπρεπή voucher», όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίζει, «από την αρχή της επιδημίας του κορωνοϊού που μετατράπηκε προοδευτικά σε πανδημία και προκαλεί με τρόπο αλλεπάλληλο και αλυσιδωτό οικονομικό, δημοσιονομικό και χρηματοπιστωτικό σοκ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είδε την κρίσιμη αυτή κατάσταση ως πεδίο άγονης αντιπαράθεσης και ευκαιρία πρόωρης και εύκολης μικροπολιτικής κριτικής. Θεώρησε πράξη ευθύνης να συμβάλει θετικά στην αποτελεσματικότερη διαχείριση της πρωτόγνωρης αυτής κρίσης με παρακολούθηση και έλεγχο της τήρησης των δεσμεύσεων της κυβέρνησης.

Οι επιπτώσεις της κρίσης εξαιτίας του κορωνοϊού είναι πλέον αισθητές με τις δομές υγείας της χώρας να έχουν σημάνει συναγερμό λόγω της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και του απαραίτητου εξοπλισμού και τους επαγγελματικούς κλάδους και την αγορά σε απόγνωση. Η κυβέρνηση καθημερινά ανακοινώνει μέτρα στήριξης και βήματα του σχεδίου που έχει εκπονήσει δείχνοντας όλο και πιο ξεκάθαρα τις στοχεύσεις της από τους ποιους επιλέγει να ενισχύσει και με τι τρόπο διοχετεύει τους διαθέσιμους και σίγουρα όχι ανεξάντλητους πόρους.

Το Υπουργείο Υγείας διαθέτει 30.000.000 ευρώ σε ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για τα διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού τη στιγμή που οι δημόσιες υγειονομικές δομές και τα ερευνητικά κέντρα των πανεπιστημίων θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο με πολύ μικρότερο κόστος. Προχώρησε σε ακόμα μια χαριστική ρύθμιση προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων διπλασιάζοντας τις τιμές των ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ από τα 800 ευρώ την ημέρα που ισχύει, σε 1600 ευρώ.

Η κυβέρνηση αντί να διαθέσει χρήματα για την άμεση και ολοκληρωμένη στήριξη του ΕΣΥ με καθολική κάλυψη των κενών, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και εξοπλισμό, δαπανά τεράστια ποσά σε deals με ιδιωτικές κλινικές και επιτρέπει την υπερκοστολόγηση των τεστ διάγνωσης που πραγματοποιούνται σε αυτές.

Η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά τη συνταγή της επικοινωνίας και στηρίζει την πολιτική της στη μιντιακή της επικράτηση. Παρά τη σχετική νομοθεσία που υποχρεώνει τα κοινωνικά μηνύματα να προβάλλονται δωρεάν από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, δεσμεύθηκαν 11.000.000 ευρώ για την υλοποίηση επικοινωνιακής εκστρατείας με θέμα την πρόληψη κατά του κορωνοϊού που ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού παραχώρησε σε διαφημιστική εταιρεία. Κι επειδή αυτό προφανώς δεν ήταν αρκετό, με την τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής της ετήσιας δόσης τους για τις τηλεοπτικές άδειες ύψους 21.000.000 ευρώ.
Σε αντίστοιχη κρίση γενναιοδωρίας, το ελληνικό δημόσιο θα επιδοτήσει με 11.000.000 ευρώ αυτοκινητοδρόμους λόγω της χαμηλής κυκλοφορίας ως αποτέλεσμα του περιορισμού των μετακινήσεων.

Τα ποσά αυτά ζαλίζουν και ειδικά σε αντιδιαστολή με τη λογική του σταγονόμετρου και τα αναξιοπρεπή voucher που η κυβέρνηση εφαρμόζει στα δημόσια νοσοκομεία που αυτή τη στιγμή λειτουργούν μόνο με το περίσσευμα της αυταπάρνησης των ανθρώπων τους, στους δικηγόρους και τους λοιπούς επιστημονικούς κλάδους, την αγορά και τον τομέα του τουρισμού που πλήττονται.
Τα ποσά αυτά προκαλούν όταν γίνεται λόγος για περικοπή μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και περικοπή συντάξεων.
Και δυστυχώς, τα ποσά αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί πτυχές αυτής της κρίσης ως ευκαιρία προς όφελος των φίλων και των ιδιωτικών συμφερόντων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.