«Να δώσουμε έμφαση στις λύσεις και στην παρακολούθηση υλοποίησή τους»

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.
Τόνισε ο πρωθυπουργός στην αρχή της συνεδρίασης του μινι υπουργικού στη Λάρισα

Στην ανάγκη ανάδειξης των προτάσεων και των λύσεων που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια του διήμερου περιφερειακού συνεδρίου που διοργάνωσε η κυβέρνηση στη Λάρισα, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της συνεδρίασης του μίνι υπουργικού που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο ξενοδοχείο Imperial στη Λάρισα. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την συμμετοχή των φορέων στις θεματικές συζητήσεις για τα θέματα της παιδείας, του περιβάλλοντος, της κοινωνικής οικονομίας, του τουρισμού κ.ο.κ. και τόνισε ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να υπάρξει μια διαδικασία παρακολούθησης των λύσεων που θα προωθηθούν προς υλοποίηση και θέτοντας και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Σε ότι αφορά το συνέδριο, αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι το πρόγραμμα ήταν αρκετά γεμάτο και οι απόψεις που κατατέθηκαν ξεπέρασαν τις προσδοκίες, με τον πρωθυπουργό να προτείνει το επόμενο συνέδριο να διαρκέσει τρεις ημέρες. Παρά την κούραση πάντως, ο πρωθυπουργός δεν έχασε το χιούμορ του και αναφερόμενος στον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό του είπε “είναι ευκαιρία να δεις και πως είναι τα υπουργικά συμβούλια” με τον υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο να ανταπαντάει “ή εμείς να δούμε πως είναι ενα περιφερειακό συμβούλιο”. Εν αναμονή της έλευσης του πρωθυπουργού πάντως, στήθηκαν αρκετά πηγαδάκια όπου σχολιάζονταν τα ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο ημερών του συνεδρίου τα οποία βεβαίως θα αναλυθούν και τις επόμενες ημέρες. Τα πειράγματα έδιναν με κύριο σχόλιο την έλλειψη χρόνου των υπουργών ακόμη και για φαγητό, με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη να απευθύνεται στον Βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και στα τσιπουράδικα του Βόλου.

Το παρών στη συνεδρίαση έδωσαν, εκτός του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμμελλος, η υφυπουργός οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, η αναπληρώτρια υπουργός εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, , ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο υπουργός παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο γ.γ. στρατηγικών και ιδιωτικών επενδύσεων Λόης Λαμπριανίδης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης και οι Βουλευτές των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας.

tsipras mini 2

tsipras mini

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.