Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος: «Εικόνα εγκατάλειψης στην Παιδιατρική του Αχιλλοπούλειου εν μέσω κορωνοϊού»

Μόνο τρεις γιατροί για χιλιάδες παιδιά

Την πλήρη υποστελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, όπου αυτή τη στιγμή εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού υπηρετούν μόνο τρεις γιατροί για τα χιλιάδες παιδιά της Μαγνησίας, ανέδειξε με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, η Παιδιατρική Κλινική του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου αποτελεί μία από τις πιο νευραλγικές δομές του, καθώς δέχεται κατά μέσο όρο 10.000 παιδιά το χρόνο. Εντούτοις, εδώ και καιρό αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης, καθώς στην Κλινική υπηρετούν κανονικά μόνο τέσσερις συνολικά ιατροί, εκ των οποίων ο ένας είναι επικουρικός.
Ωστόσο, σύμφωνα και με όσα καταγράφει ο τοπικός τύπος, τις τελευταίες ημέρες η υποστελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής έχει γίνει ακόμα εντονότερη, καθώς η Διευθύντρια της Κλινικής απουσιάζει για λόγους ασθενείας και έτσι η κλινική λειτουργεί μόνο με τρεις ιατρούς.
«Όπως είναι φανερό, εν μέσω κορωνοϊού και για ένα πληθυσμό 200.000 κατοίκων, η έλλειψη ιατρικού προσωπικού έχει άμεσο αντίκτυπο τόσο στη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του Αχιλλοπούλειου, όσο και στην ορθή υγειονομική κάλυψη των παιδιών της Μαγνησίας», τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ζητώντας να στελεχωθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση η Παιδιατρική Κλινική του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό που θα της επιτρέψει να λειτουργεί ομαλά και να καλύπτει αποτελεσματικά τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες των παιδιών της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.