Αλέξης Μητρόπουλος: Από σήμερα δεν θα μιλάμε για εργατικό δίκαιο, αλλά για δίκαιο του επιχειρείν

Με τον νέο εργασιακό νόμο καταργούνται «νόμοι σύμβολα» της εργατικής τάξης

Δεν θα υπάρχει από σήμερα Τετάρτη, δηλαδή την ημέρα ψήφισης του νέου εργασιακού νόμου, λόγος ύπαρξης εργατικού δικαίου, καθώς καταργείται το εργατικό δίκαιο και πλέον υπάρχει μόνο δίκαιο του επιχειρείν. Αυτό τόνισε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή ο γνωστός εργατολόγος κ. Αλέξης Μητρόπουλος, επισημαίνοντας πως μετά τον πόλεμο, δεν υπάρχει δομικότερη, σκληρότερη και ανατρεπτικότερη κυβερνητική πρωτοβουλία από τη συγκεκριμένη, που καταργεί τρεις νόμους σύμβολο της ελληνικής εργατικής τάξης. Ο κ. Μητρόπουλος ανέλυσε το θέμα του ωραρίου και των υπερωριών και μίλησε για εισόδημα των εργαζομένων που θα χαθεί, καθώς πλέον δεν θα λαμβάνουν τις υπερωρίες, αλλά άδειες και ρεπό.

Τελικά το εργασιακό αυτό νομοσχέδιο φέρνει τόσες πολλές ανατροπές , όσες είναι και οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει;

Φέρνει ανατροπές σε ορισμένα ζητήματα που ήταν θα έλεγα τα Άγια των Αγίων της εργατικής τάξης. Για παράδειγμα στο ζήτημα της καταγγελίας, εδώ και 100 χρόνια με έναν νόμο του Εθνάρχη Βενιζέλου το 1920 όποιος απολυόταν και δικαιωνόταν στα δικαστήρια επειδή η απόλυσή του κρίνονταν παράνομη και καταχρηστική, γύριζε αυτονοήτως στη δουλειά του και έπαιρνε όλους τους μισθούς για τους μήνες που έλειπε. Τώρα αυτό τελείωσε. Δεν θα επανέρχεται στη δουλειά του κι ας έχει δικαιωθεί , θα του προσφέρεται μία επιπλέον αστική αποζημίωση από τρεις έως 24 επιπλέον μισθούς, θα χάνει τους μισθούς υπερημερίας, θα έχει απώλεια οικονομική και θα χάνει δια παντός και ισοβίως τη θέση εργασίας, παρά τη δικαστική του δικαίωση. Η δεύτερη, μεγάλη ανατροπή είναι τα ζητήματα του 8ωρου. Ενώ το 8ωρο μένει ως έχει, δίπλα στο 8ωρο δημιουργείται ένα άλλο ωράριο, το ωράριο των υπερωριών. Όσες ώρες δουλέψει ένας εργαζόμενος, σε συμφωνία με τον εργοδότη του, δεν θα τις αμείβεται, αλλά θα τις παίρνει σε ρεπό, μειωμένο ωράριο ή επιπλέον ημέρες κανονικής άδειας. Άρα θα έχουμε απώλεια μισθού σε όλο το κομμάτι του μισθού που αντιστοιχεί στις υπερωρίες.
Άρα έχουμε μεγάλη μείωση των αποδοχών. Συνεπώς το κομμάτι του μισθού που αντιστοιχεί στις υπερωρίες, δεν θα υπολογίζεται δεν θα αποδίδεται ως μισθός και θα διευθετείται με μειωμένο ωράριο. Έχουμε ακόμη την κατάργηση ολόκληρου του νόμου 1264 για τον συνδικαλισμό και την κατάργηση ολόκληρου του νόμου για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις του νόμου Γεννηματά. Είχα δουλέψει το προσχέδιο των δύο αυτών σπουδαίων νομοθετημάτων που ίσχυαν μέχρι την Τετάρτη, διότι από τότε καταργούνται και τα δύο αυτά νομοσχέδια.
Το 8ωρο πόσο επηρεάζεται σε σχέση με το ζήτημα των υπερωριών που θα δίνονται είτε ως ρεπό, είτε ως άδεια;
Το 8ωρο μένει ανέπαφο. Από κει και πέρα όποιος δουλεύει υπερωρίες, δηλαδή 9η, 10η, 11η ώρα, αυτές τις επιπλέον ώρες θα μπορεί ο εργοδότης να μην τις αμείβει, αλλά να τις συμψηφίζει με άδεια ή ρεπό. Άρα έχουμε απώλεια εισοδήματος αναφορικά με τις ώρες της υπερωρίας. Κι έτσι έχουμε μεγάλη μείωση αποδοχών. Σε μεγάλες επιχειρήσεις, ο εργοδότης θα μπορεί να απασχολεί 12 και 14 ώρες για κάποια περίοδο και την αλλη περίοδο να δίνει στον εργαζόμενο περισσότερο…καθισιό. Αυτό είναι που οδηγεί στη μείωση των αποδοχών.
Η κυβέρνηση ψευδώς αναφέρει ότι αυτό το μέτρο ισχύει στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη καμία έννομη τάξη δεν συμψηφίζει υπερωρίες απλήρωτες με ρεπό. Συμψηφίζει κανονικό ωράριο με ρεπό, άρα αντί να δουλέψει κάποιος το 8ωρο του, το συμψηφίζει με 6ωρο, αλλά όχι με υπερωρίες για να μένει απλήρωτο ένα κομμάτι. Τα κόμματα δεν έχουν αντίστοιχους επιστήμονες να ενημερώσουν τον Υπουργό ότι παραποιεί την ευρωπαϊκη πρακτική.

Όσα επικαλείται η κυβέρνηση ως θετικά του νομοσχεδίου, εάν τα βάλουμε σε μια ζυγαριά , μπορούν να θεωρηθούν λιγότερα ή ως «τυράκι» στη γενικότερη «φάκα» που όπως τονίζεται από εργαζόμενους, έχει ήδη δρομολογηθεί;

Το δεύτερο κυρίως συμμερίζομαι. Είναι υποχρέωση προς τη διεθνή πολιτεία που έχουμε αργήσει να ενσωματώσουμε κι αντί να κάνει πλήρη εξίσωση ανδρών και γυναικών στα ζητήματα αυτά των γονικών αδειών δίνει το 20% των αντιστοίχων των γυναικών και στους άνδρες για να χρυσώσει τη σκληρότητα αυτού του νομοσχεδίου. Όσοι παρακολουθούμε την εργατική νομοθεσία μετά τον πόλεμο, δεν υπάρχει δομικότερη, σκληρότερη και ανατρεπτικότερη κυβερνητική πρωτοβουλία που καταργεί τους τρεις νόμους σύμβολο της ελληνικής εργατικής τάξης, τον νόμο του Εθνάρχη Βενιζέλου, τον συνδικαλιστικό νόμο του Ανδρέα Παπανδρέου και τον νόμο των συλλογικών διαπραγματεύσεων του αείμνηστου Γεννηματά.
Με συνέπεια από την Τετάρτη δεν θα μιλάμε για εργατικό δίκαιο, θα μιλάμε για ένα δίκαιο του επιχειρείν και πρέπει να αλλάξουν και τα εγχειρίδια, διότι δεν θα υπάρχει τομέας του εργατικού δικαίου.

Το νέο εργασιακό τοπίο που δημιουργείται είναι απόρροια και της πανδημίας;

Θεωρώ ότι το συμφώνησε η κυβέρνηση με δεδομένο ότι πρέπει την Τετάρτη να είναι ψηφισμένο γιατί την Πέμπτη εγκρίνεται το πακέτο Ανάκαμψης. Αρα το συμφώνησε η κυβέρνηση όλο αυτό το πακέτο των ανατροπών, για να μπορεί την επ’ αύριο με την ψήφιση στην Ελληνική Βουλή να δείξει ότι πέρασε αυτό το εργασιακό μνημόνιο για να εκταμιεύσει ένα τμήμα των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ήταν προαπαιτούμενο για να γίνει αυτή η εκταμίευση, όπως προϋπόθεση είναι και η κατάργηση της επικουρικής για τους νέους που το φέρνει την επόμενη εβδομάδα ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Τσακλόγλου με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής σύνταξης.

Παύει η υποχρεωτικότητα του επικουρικού ταμείου;

Θα γίνει ιδιωτικοποίηση και ανακεφαλαιοποίηση του επικουρικού συστήματος που δεν θα εγγυάται σύνταξη, αλλά θα εγγυάται μετά από 30-40 χρόνια μόνο τις εισφορές και μάλιστα άτοκες.

Η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφόρηση της ΕΝΥΠΕΚΚ – Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους -έχει ψηφίσει ήδη νόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό;
Χθες απορούσαν και οι ίδιοι Υπουργοί και έστειλα τον νόμο 4675 το άρθρο 4. Αναρωτιούνταν και δημοσιογράφοι εάν πρέπει να φέρει η κυβέρνηση νόμο περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κι εμείς βγάλαμε το ΦΕΚ και το αναρτήσαμε κι ακόμη ξένοι δημοσιογραφοι αναρωτιώντουσαν πως άκουσαν Υπουργούς και κεντρικούς παρουσιαστές δελτίων να λένε πότε θα φέρει η κυβέρνηση τον νόμο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και η ΕΝΥΠΕΚΚ ανήρτησε ολόκληρο τον νόμο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.