Αλέξης Μητρόπουλος: «Περισσότερες οι απολύσεις, απ΄τις νέες … θέσεις απασχόλησης τον Αύγουστο»

Παράλληλα, η 1 στις 2 νέες θέσεις ήταν με μισθό 400 ευρώ μεικτά!

Το γεγονός ότι οι απολύσεις ήταν περισσότερες από τις νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες μάλιστα ήταν μερικής απασχόλησης με αποδοχές 400 € μεικτά, επισήμανε ο καθηγητής εργατικού δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος, με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου από το σύστημα «Εργάνη».
Σύμφωνα συγκεκριμένα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας (Πληροφοριακό Σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ”), τον Αύγουστο 2021 είχαμε … έκρηξη της μερικής απασχόλησης! Ειδικότερα, τον μήνα Αύγουστο 2021: -1 στις 2 νέες θέσεις εργασίας έχουν μισθό 400 ευρώ μεικτά, 2.768 θέσεις αορίστου χρόνου μετατράπηκαν σε μερικής απασχόλησης ή σε εκ περιτροπής εργασία, ενώ οι απολύσεις ξεπέρασαν τις προσλήψεις κατά 9.875 άτομα!

«Η αγορά εργασίας “γεννάει” φθηνή απασχόληση»

Ο Αλέξης Μητρόπουλος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και ανέφερε ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του συστήματος “Εργάνη” του Υπουργείου Εργασίας, είδαμε παραδόξως και με έκπληξη, ότι επανήλθαμε στην κυριαρχία της μερικής απασχόλησης και σε μισθούς 400 € μεικτά.
“Τα στοιχεία του Υπουργείου της Παρασκευής λένε ότι μία στις δύο νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, είναι μερικής απασχόλησης με μισθό 400 €, άρα φαίνεται ότι η αγορά εργασίας “γεννάει” φθηνή απασχόληση, οι εργοδότες εγκαταλείπουν το παραδοσιακό μοντέλο της πλήρους απασχόλησης και περνάνε μαζικά – βίαια θα έλεγα – στη μερική απασχόληση”. τόνισε ο κ. Μητρόπουλος.
Ο καθηγητής εργατικού δικαίου ανέφερε, ότι η κυβέρνηση νούμερα θέλει και αριθμούς, για να φαίνεται ότι πάμε καλά στα θέματα της εργασίας και σου λέει ότι, στο κάτω – κάτω και η μερική απασχόληση, θέση εργασίας είναι, ξεγράφονται οι άνεργοι και με αυτό τον θεσμό “και υπό αυτή την έννοια οι κυβερνήσεις βολεύονται, αλλά και με μισθό 400 € μικτά, δεν μπορεί να διαβιώσει αξιοπρεπώς ο οικογενειάρχης”.

Όσον αφορά στις απολύσεις, για τον μήνα Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου, είχαμε περισσότερες αποχωρήσεις – απολύσεις, από τις προσλήψεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.