«Αλίμονο αν το Κίνημα Αλλαγής ταυτιστεί με τον Ορμπαν των Βαλκανίων Κυριάκο Μητσοτάκη»

Ο Γιάννης Ραγκούσης είναι μέλος Κεντρικής Επιτροπής Κινήματος Αλλαγής, πρώην υπουργός ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Βολές κατά της ΝΔ εξαπολύει μέσω συνέντευξής του στην ΕφΣυν ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης

Σχεδόν δύο μήνες μετά την εκδήλωση που είχε διοργανώσει για το μέλλον της προοδευτικής παράταξης και η οποία είχε ταράξει τα πολιτικά ύδατα, ο Γιάννης Ραγκούσης, στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχωρεί στην «Εφ.Συν.» και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κουκλουμπέρη, παίρνει σαφή θέση υπέρ της συμφωνίας για το Μακεδονικό, καταγγέλλει με… ονοματεπώνυμα «δόλιο πολιτικό σχέδιο» του Κυριάκου Μητσοτάκη για την «αιχμαλωσία» της Κεντροαριστεράς, ενώ δεν κρύβει την απογοήτευσή του για τα τεκταινόμενα στο Κίνημα Αλλαγής.

• Οι αντιδράσεις για τη συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ είναι αντικρουόμενες. Ιστορική, πατριωτική, θετική, κακή, προδοτική κ.λ.π. Ποια η δική σας άποψη;

Η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ είναι ρεαλιστικά η καλύτερη συμφωνία που μπορούσαμε να έχουμε με τη συναίνεση των γειτόνων. Πρόκειται για μια συμφωνία με την οποία παίρνουμε πίσω τα περισσότερα από όσα είχαμε απολέσει μετά το εθνικό Βατερλό που μας οδήγησαν Μητσοτάκης-Σαμαράς. Είναι η βάση για μια επίθεση οικονομικής φιλίας και μορφωτικής συνεργασίας.

Χωρίς καμία καθυστέρηση πρέπει οι ελληνικές επιχειρήσεις να ξεκινήσουν επενδύσεις και αγορές παγίων στη γειτονική χώρα. Επίσης, θα είναι πολύ χρήσιμο και για τους ίδιους τους γείτονες να αρχίσει να διδάσκεται η ελληνική γλώσσα στα σχολεία τους. Στη σημερινή εποχή, αυτός ονομάζεται προοδευτικός πατριωτισμός που βρίσκεται στον αντίποδα του ψευτοπατριωτισμού.

Διαβάστε περισσότερα στο efsyn.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.