Αλκίνοος Ιωαννίδης: Γίνεται μεγάλος αγώνας στο Βόλο και στο Πήλιο για τα αυτονόητα (video)

«Οι καταστάσεις πολλές φορές σε φέρνουν σε απρόβλεπτες στιγμές, που πρέπει να αποφασίσεις με ποιον θα πας και ποιον θα αφήσεις»
Το μήνυμα του τραγουδοποιού για τον αέρα και το νερό της περιοχής

Για τις διεκδικήσεις των Βολιωτών και των κατοίκων του Πηλίου για το νερό και την ποιότητα του αέρα, μίλησε χθες το βράδυ, ο γνωστός τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης, στη διαδικτυακή του συναυλία που οργάνωσε το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης που έχει πρωτοστατήσει στις διεκδικήσεις των κατοίκων των Σταγιατών για το νερό του Πηλίου, έκανε λόγο για μεγάλο αγώνα που γίνεται στο Βόλο και στο Πήλιο και αναφέρθηκε στα σχέδια του Δήμου Βόλου για την κατασκευή εργοστασίου srf.

Ο γνωστός καλλιτέχνης αν και συμμετέχει ενεργά στο κίνημα των κατοίκων των Σταγιατών, δεν είχε εκθέσει τις απόψεις του σε δημόσια βάση. Χθες όμως, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής του συναυλίας, αναφέρθηκε στο θέμα και είπε χαρακτηριστικά “Γίνεται μεγάλος αγώνας στο Βόλο και στο Πήλιο για τα αυτονόητα. Για τον αέρα και για το νερό, τα βασικότερα πράγματα για την ύπαρξή μας. Γιατί καίνε σκουπίδια μέσα στην πόλη, υπάρχει εργοστάσιο που καίει για καύσιμο, σκουπίδια, τα οποία εισάγει από την Ιταλία για να καούν στο Βόλο και μυρίζει πλαστικό η πόλη, με πολλές συνέπειες πέραν της μυρωδιάς και για το νερό, που κάποιοι θέλουν να το δώσουν σε ιδιώτες, να το βάλουν σε μπουκαλάκια και να μας το πουλάνε εμφιαλωμένο και μετά τα μπουκαλάκια να τα καίμε στο εργοστάσιο. Ετοιμάζουν και καινούργιο εργοστάσιο, που θα συλλέγει και θα πακετάρει σκουπίδια και θα τα πηγαίνει για κάψιμο στον 21ο αιώνα.
Έχουμε ευθύνη όλοι μας για όλο αυτό, ο κάθε πολίτης. Πρέπει να δει ο καθένας μας τι μπορεί να κάνει, για να κάνει αυτό τον κόσμο λίγο καλύτερο ή τουλάχιστον να μην τον καταστρέψουμε τόσο όσο μπορούμε”.
Δείτε το σχετικό βίντεο:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.