Αλμυρός: Κίνδυνος να βγουν στην εθνική οδό 300…αδέσποτα σκυλιά!

Φωτό αρχείου
Εισαγγελέας ζήτησε από τον Δήμο να τα φροντίσει για να μείνουν στο χώρο

Άμεσος είναι ο κίνδυνος 300 αδέσποτα σκυλιά, που βρίσκονται σε ιδιωτική έκταση, στο ύψος του Πλατάνου Αλμυρού, κοντά στην εθνική οδό, να βγουν από το χώρο που βρίσκονται και να καταλήξουν στην εθνική οδό, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή τους και για τους οδηγούς που ταξιδεύουν.
Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε η εισαγγελέας υπηρεσίας από την Φιλοζωική Ομάδα Αλμυρού, η ιδιοκτήτρια της έκτασης, που φιλοξενούσε και φρόντιζε τα σκυλιά, λόγω του ότι ο Δήμος Αλμυρού δεν διαθέτει οργανωμένο ενδιαίτημα αδέσποτων ζώων, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και τα σκυλιά βρίσκονται στην έκταση ιδιοκτησίας της και υπάρχει κίνδυνος να φύγουν και να βρεθούν στην εθνική οδό!
Η αντίδραση της εισαγγελέως ήταν άμεση και ήδη έστειλε έγγραφο προς τον Δήμο Αλμυρού, με το οποίο ζητά άμεσα να προβεί στις δέουσες ενέργειες, να φροντίσει ώστε τα αδέσποτα ζώα να έχουν τροφή και νερό και να μην βγουν από τον χώρο που βρίσκονται.
Ήδη έχουν ενημερωθεί για το πρόβλημα που υπάρχει, τόσο το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, που επιβλέπει τον χώρο, όσο και η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων.
Σημειώνεται ότι για τον συγκεκριμένο χώρο, είχαν γίνει προ ετών καταγγελίες φιλοζωικών ομάδων, σχετικά με την φροντίδα τους, καθώς η ιδιοκτήτρια είναι ηλικιωμένη, αλλά υπήρχαν δύο υπάλληλοι που φρόντιζαν τα ζώα που κινούνταν ελεύθερα στην έκταση των 10 στρεμμάτων, ενώ ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αλμυρού, ελλείψει άλλου οργανωμένου χώρου από τον Δήμο, υποστήριζε την ιδιοκτήτρια του χώρου και ισχυριζόταν ότι τηρούνταν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.