Αμερικανοί φιλόμουσοι κλείνουν θέση για το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής!

Θα διεξαχθεί τον Ιούνιο και στη Μαγνησία, για δεύτερη χρονιά, διαφημίζοντας τις ομορφιές του τόπου

Από τα … όνειρα στην πραγματικότητα πέρασε η επιθυμία για διαφήμιση της Μαγνησίας και ευρύτερα της Θεσσαλίας στα όρια πέραν της Ελλάδας, τόσο στην Ευρώπη, όσο ακόμη και στην Αμερική. Έγινε εφικτό, εξαιτίας του πολιτισμού, αλλά και ανθρώπων που δείχνουν να τιμούν και εκτιμούν τον τόπο μας και φροντίζουν να τον διαφημίσουν, όπως ο γνωστός στα ναυτιλιακά και τουριστικά δεδομένα Βάσος Παπαγαπητός. «Όχημα» για την θετική κίνηση εξωστρέφειας για τη χώρα μας, η «Chamber Music Hellas» που έγινε γνωστή στα… «μεγάλα σαλόνια» της Αμερικής και πλέον διαφημίζουν τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία!
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο-Ένα 102,5» με τον Ηλία Κουτσερή, η γραμματέας της «Chamber Music Hellas» και σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, Μάρκετινγκ και Στρατηγικής Επικοινωνίας κα Μαρία-Χριστίνα Μπακλαβά, τόνισε ότι «έίναι σίγουρο ότι το στοίχημα πέτυχε. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε πλέον ότι το Broadwayworld, ένα πολύ γνωστό σ’ όλο τον κόσμο ΜΜΕ, παίζει την είδηση ότι το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Θεσσαλίας, είναι γεγονός και καλεί τους φιλότεχνους να έρθουν σε αυτό».
Μεγάλη η αγάπη και προσπάθεια του κ. Παπαγαπητού
«Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι παρουσιάζει τη Θεσσαλία ως περιοχή των Θεών στην Κεντρική Ελλάδα, καλούν τον κόσμο να έρθει να δει τις ομορφιές της και ταυτόχρονα να θαυμάσει τους εξαίρετους μουσικούς που θα έρθουν από την Αμερική σε αυτό το φεστιβάλ, που θα γίνει 14 ως 24 Ιουνίου 2019», τόνισε.
Η κα Μπακλαβά ανέφερε ότι το μάρκετιγκ δεν είναι κάτι που λέγεται στα λόγια, αλλά κάτι που αποδεικνύεται στην πράξη. «Αυτό το εφαρμόσαμε και τώρα γευόμαστε την επιτυχία αυτής της προσπάθειας», ανέφερε.
Η ίδια τόνισε ότι είμαστε πολύ τυχεροί που ένας άνθρωπος στο χώρο του τουρισμού, ο κ. Παπαγαπητός πιστεύει στην περιοχή και προσπαθεί πάρα πολύ γι’ αυτή, όπως επίσης και ο Lowell Liebermman, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Chamber music hellas, που κάνει με τον τρόπο του εξαιρετική δουλειά».

Ξεκίνησε το ενδιαφέρον!

Η κα Μπακλαβά επισήμανε ότι το κονσέρτο, που έγινε για πρώτη φορά πέρυσι, το αγκάλιασαν η Περιφέρεια και οι Δήμοι και τόνισε ότι το στοίχημα μπήκε για φέτος τον Ιούνιο, ενώ ευχήθηκε να πάνε όλα καλύτερα. Όπως ανέφερε, το πρόγραμμα οριστικοποιήθηκε και ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να το παρακολουθήσουν οι πρώτοι άνθρωποι από το εξωτερικό.
Η σύμβουλος δημοσίων σχέσεων τόνισε, ότι είμαστε τυχεροί, που την προσπάθεια εκτίμησε το Προξενείο της Ν. Υόρκης, που έκανε μια τιμητική εκδήλωση –παρουσίαση για την Chamber music hellas.

Το δημοσίευμα

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, με τον τίτλο «Η μουσική δωματίου έρχεται στη μυθική γη των Κενταύρων στην κεντρική Ελλάδα», αναφέρεται ότι «το πρόγραμμα για το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Θεσσαλίας 2019 ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Μουσικής Επιμελητηρίου Ελλάδος Βασίλη Παπαγαπητό και από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Lowell liebermann. Στη μυθική γη των θεών στην κεντρική Ελλάδα, το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Θεσσαλίας, το δεύτερο έτος, θα πραγματοποιηθεί στις 14-24 Ιουνίου 2019 και θα προσφέρει επτά συναυλίες κλασικών αριστουργημάτων μουσικής του δωματίου, παράλληλα με τις συνθέσεις των ελλήνων κλασικών συνθετών, καθώς και άλλα ασυνήθιστα αριστουργήματα. Οι παραστάσεις θα προσφερθούν δωρεάν στους κατοίκους της περιοχής και προγραμματίζονται Master Classes στις μουσικές σκηνές της Λάρισας και του Βόλου.
Οι επιτυχημένοι καλλιτέχνες, βιολιστής Ida Kavafian, βιολιστής Ντάνιελ Φίλιπς, βιολιστής Cathy Meng Robinson, βιολιστής Στίβεν Τένενμπομ, βιολί Keith Robinson, φλαουτίστας Tara Helen O’Connor και πιανίστας William Hobbs θα συναγωνιστούν σε τέτοιους μοναδικούς χώρους όπως το θεατρικό θέατρο του 3ου αιώνα π.Χ. και μια εκκλησία του 18ου αιώνα με βυζαντινές τοιχογραφίες.
Η Chamber Music Hellas διοργάνωσε περιοδεία για Αμερικανούς επισκέπτες, οι οποίοι, πέρα από τις συναυλίες, θα απολαύσουν διαμονή στην αρχαία χώρα της Θεσσαλίας, το σπίτι του Ολύμπου, καθώς και των Θεών, όπως και ηρώων όπως ο Αχιλλέας, ο ήρωας της Ιλιάδας του Ομήρου και του Ιάσονα, ο οποίος οδήγησε τους Αργοναύτες σε αναζήτηση του Χρυσόμαλλου Δέρατος. Η περιήγηση θα εξερευνήσει τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις, χωριά και ιστορικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Λάρισας, της ζωντανής και κοσμοπολίτικης πρωτεύουσας της Θεσσαλίας. το Μετέωρα, ένα από τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, γιγάντιους βράχους πάνω από τους οποίους είναι μοναστήρια που χτίστηκαν από ερημίτες πριν από περίπου 600 χρόνια. Η προοδευτική πόλη των Τρικάλων, η φημισμένη γενέτειρα του Ασκληπιού, ο Θεός της θεραπείας, αλλά και η δυναμική πόλη του Βόλου, το εντυπωσιακό Πήλιο, με τα παρθένα χωριά του. Θα επισκεφθούν επίσης τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, όπως το Δίον, στους πρόποδες του Όλυμπου , αλλά και το Διμήνι, του οποίου η ύπαρξη χρονολογείται από τη Νεολιθική περίοδο.
Αυτά θα διαδοθούν από τις συνομιλίες του καθηγητή Jeremy McInerney, καθηγητή αρχαίας ιστορίας του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας, καθώς και του πιανίστα William Hobbs, ο οποίος θα συζητήσει τις μουσικές επιλογές του Φεστιβάλ».

Το Broadwayworld φιλοξένησε εκτενές ρεπορτάζ, ενώ το Προξενείο Ν. Υόρκης, διοργάνωσε τιμητική εκδήλωση

Η γραμματέας της «Chamber Music Hellas» κα Μαρία-Χριστίνα Μπακλαβά

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.