Ανακατατάξεις στην τοπική αγορά…

Φωτό αρχείου
Καταστήματα αλλάζουν έδρα, κάποια κλείνουν, αλλά ανοίγουν και νέα!

Ανακατατάξεις δημιουργούνται στην τοπική αγορά, αφού κάποια καταστήματα έκλεισαν, κυρίως περιφερειακά, αλλά και νέα άνοιξαν στη λογική ότι η κρίση γεννά ευκαιρίες, ενώ παράλληλα, κάποια καταστήματα ν’ αλλάζουν έδρα για να μειώσουν κόστη και ενοίκια. Ενώ τα εμπορικά καταστήματα ετοιμάζονται για την περίοδο των θερινών εκπτώσεων, οι περισσότεροι έμποροι και καταστηματάρχες προσπαθούν να κινηθούν με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν μετά την καραντίνα και τον κορωνοϊό. Μάλιστα, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Αποστόλης Οντόπουλος στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, η κίνηση στην αγορά έχει επανέλθει στα επίπεδα προ κορωνοϊού, με προβλήματα πάντως να καταγράφονται σε συγκεκριμένους κλάδους.

«Είχαμε μία έξαρση στην κίνηση από την ημέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων μέχρι και του Αγίου Πνεύματος, σε συγκεκριμένους εμπορικούς κλάδους. Στη συνέχεια η κίνηση επανήλθε στα επίπεδα προ… λουκέτου εξαιτίας του κορωνοϊού, με όλα τα προβλήματα βέβαια που έχει δημιουργήσει αυτή η κατάσταση και με κάποιους κλάδους να είναι πιο κάτω όσον αφορά τους τζίρους σε σχέση με πριν» σημείωσε ο κ. Οντόπουλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά την ένδυση και την υπόδηση που αντιπροσωπεύουν το 40-50% της αγοράς. Εκεί όμως τα προβλήματα έχουν να κάνουν με την έλλειψη νέων προϊόντων(!), καθώς αρκετές βιοτεχνίες διέκοψαν τη λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας, και με τις ελλείψεις αυτές να παρατηρούνται κυρίως στα πολυκαταστήματα και όχι τόσο στα μικρά καταστήματα. «Ειδικά στα ρούχα είναι πάρα πολύ έντονη αυτή η κατάσταση, με τα μικρά καταστήματα να έχουν μεγαλύτερη επάρκεια προϊόντων και καλύτερες τιμές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου.
Στο πλαίσιο και της περιόδου των εκπτώσεων πάντως, ο κ. Οντόπουλος επεσήμανε για μία ακόμη φορά ότι οι καταναλωτές πρέπει να στηρίξουν την τοπική οικονομία και τα χρήματα να μείνουν στον τόπο τους, ειδικά μετά τη δίμηνη παύση της επαγγελματικής δραστηριότητας. Βέβαια, κάποια καταστήματα έκλεισαν, κυρίως περιφερειακά, αλλά και νέα άνοιξαν στη λογική και του ότι η κρίση γεννά ευκαιρίες. Ο κ. Οντόπουλος σημείωσε ότι το επιχειρείν δεν σταματά ποτέ, αλλά αναλόγως των συνθηκών αλλάζουν τα δεδομένα και η στόχευση. «Έχουμε κάποιες ανακατατάξεις παράλληλα, με κάποια καταστήματα ν’ αλλάζουν έδρα για να μειώσουν κόστη και ενοίκια. Όλη αυτή η κατάσταση θα αποτιμηθεί πλήρως προς το τέλος του χρόνου. Τότε θα φανούν οι συνέπειες και θα μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Πρόταση για κλειστά καταστήματα

Η περίοδος των θερινών εκπτώσεων, ξεκινά τη Δευτέρα 13 Ιουλίου και εκτείνεται μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου. Στις 19 του μήνα βέβαια επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των καταστημάτων, ωστόσο η γενική τάση είναι να προτείνεται να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι φέτος όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι της Θεσσαλίας ομόφωνα έχουν πάρει την απόφαση να προτείνουν στα μέλη τους να μην ανοίξουν τα καταστήματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.