Ανακοίνωσε υποψηφιότητα για τον Αλμυρό ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης

Με τη συναίνεση όλων των συνεργατών, φίλων και υποψηφίων, όπως τονίζει

Tην υποψηφιότητα του για τις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Αλμυρού τον Μάιο ανακοίνωσε ο δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η απόφασή του να είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος, «πηγάζει από τον παρότρυνση των συνεργατών του αλλά και των πολιτών».
Όπως τονίζεται συγκεκριμένα, «με τη συναίνεση όλων των συνεργατών, φίλων και υποψηφίων που συμμετείχαν στο νικηφόρο ψηφοδέλτιο των εκλογών του Μαΐου 2014 «Αλμυρός-Ευθύνη και Δημιουργία», θέλω να ανακοινώσω για άλλη μια φορά την υποψηφιότητα μου για Δήμαρχος Αλμυρού στις εκλογές του Μαΐου 2019.
Η απόφασή μου αυτή πηγάζει όχι μόνο από την παρότρυνση των συνεργατών μου και των υποψηφίων του συνδυασμού αλλά και από την παρότρυνση απλών πολιτών οι οποίοι αναγνωρίζουν την ανιδιοτελή μου προσφορά στα κοινά με παρουσία λόγου και έργων.
Προτάσσω απέναντι στους δημότες την πολύχρονη εμπειρία μου και συμμετοχή στον συνδικαλισμό και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά περισσότερο απ’ όλα τη φιλοεργατικότητα και το ήθος μου.
Τα 5 περίπου χρόνια που υπηρετώ ως Δήμαρχος Αλμυρού, μέσα σ’ αυτές τις δυσκολίες, με μειώσεις εσόδων κατά 70% από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, με 65% μειώσεις από τη ΣΑΤΑ, με δυσκολίες εκτέλεσης ενός έργου, που χρειάζεται από 8 έως 14 μήνες μόνο για την εγκατάσταση του εργολάβου -πρωτόγνωρες διαδικασίες στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- καταφέραμε να φέρουμε το Δήμο μας σ’ ένα υψηλό επίπεδο λειτουργίας.
Ο Δήμος πλέον λειτουργεί πάντα με σεβασμό στον πολίτη και με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτησή του. Με σεβασμό στα χρήματα των δημοτών, με σεβασμό προς τους προμηθευτές του Δήμου που πληρώνονται στην ώρα τους και με προσωπική παρουσία και συνεχή διάλογο για τις ανάγκες των πολιτών. Χωρίς να κρυβόμαστε από τους δημότες, λέμε μόνο την αλήθεια, αν και για κάποιους αυτό θεωρείται “αυταρχισμός”.
Σήμερα μπορούμε να σταθούμε απέναντι σε όλους τους πολίτες, τόσο εγώ ως Δήμαρχος όσο και οι άμεσοι συνεργάτες της Δημοτικής Αρχής και να πούμε ότι την υπόσχεση που σας δώσαμε τον Μάϊο του 2014, την τηρήσαμε.
Δουλεύουμε πάρα πολύ, μειώσαμε τις σπατάλες του Δήμου, έχουμε ένα εύρωστο και δυνατό ταμείο και καλύπτουμε αμέσως τις οφειλές μας προς τους προμηθευτές και τους αναδόχους των έργων.
Ενισχύσαμε το ρόλο των Προέδρων και των Μελών των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, ενισχύσαμε τη συνεργασία με την Περιφέρεια και τα Υπουργεία.
Συμμετέχουμε σε όλα τα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα παρόλη την υποστελέχωση των υπηρεσιών Προγραμματισμού και Τεχνικών Έργων. Επαναφέραμε έργο που είχε απενταχθεί και που σήμερα εκτελείται κανονικά και υλοποιήσαμε συμβασιοποιημένα έργα που δεν είχαν καν ξεκινήσει και καθυστερούσαν για μήνες.
Σημαντικά έργα αυτή τη στιγμή εκτελούνται στον Καλλικρατικό Δήμο Αλμυρού και τα οποία θα αναφέρουμε εκτενέστερα στον απολογισμό του Δήμου.
Ο Αλμυρός έχει Δήμαρχο, ο οποίος, μέσα στο καμίνι της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και όχι στη χρυσή εποχή των ”παχιών αγελάδων”, κράτησε το Δήμο και την κοινωνία όρθια, δεν τους επιβάρυνε με χρέη, μείωσε έως 2500% τα τέλη για τα καταστήματα και έως 40% τα δημοτικά τέλη (πρωτοποριακή απόφαση για όλη τη χώρα).

Είμαι βέβαιος, ότι, οι συμπολίτες μας, θα αξιολογήσουν θετικά το έργο που σε δύσκολες συνθήκες επιτελέσαμε και στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019, με την ψήφο τους, θα μας δώσουν τη δύναμη να το συνεχίσουμε.

Ξεκαθαρίζουμε πως «με τη συνεργασία όλων των συμπολιτών μας και ιδίως των νέων μας, χωρίς ιδεολογικές, κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις και με τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, θα αγωνισθούμε, για τη νέα μεγάλη νίκη στον Δήμο μας, προχωρώντας, δυναμικά μπροστά, σ’ ένα μέλλον προόδου, ανάπτυξης και ευημερίας.

Καλώ όλους τους ενεργούς πολίτες του Δήμου μας, στη βάση μιας ισότιμης συνεργασίας και ανοιχτής συζήτησης να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια.

Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και αφοσιωνόμαστε στην προσπάθειά μας να πάμε τον Δήμο Αλμυρού ακόμη πιο μπροστά. Το οφείλουμε σε όλους τους δημότες μας. Όχι μόνο στις σημερινές, αλλά και στις επόμενες γενιές.

Υπηρέτησα και υπηρετώ έως σήμερα με σθένος, τιμιότητα και με πολιτικό πολιτισμό, με όλες μου τις δυνάμεις την τοπική αυτοδιοίκηση.
Αυτό μου το αναγνώρισαν οι συμπολίτες μου σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Πίστευα και πιστεύω ακράδαντα ότι τοπική αυτοδιοίκηση σημαίνει διαρκή ανιδιοτελή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Eίναι γνωστή η διαδρομή μου, οι αγώνες και η συνεισφορά μου στην τοπική κοινωνία από πολύ νέος με εργατικότητα και ήθος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.