Υπό την πίεση Μπέου ο ΟΛΒ “ξηλώνει” το κοντέινερ στα “Κύματα”

Μέλος Δ.Σ. Θωμάς Κρητικός: Δεν αρέσει στον Δήμαρχο και πρέπει να το βγάλουμε

Του… Μπέου πέρασε τελικά για το κοντέινερ σε καφετέρια στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, που εδώ και δύο χρόνια έχει τοποθετήσει η ιδιοκτήτρια, καθώς σήμερα ο ΟΛΒ έκανε ανάκληση της άδειάς του, μετά από επιστολή του Δημάρχου Βόλου, ο οποίος δεν επιθυμεί την ύπαρξη του κοντέινερ.

Με ψήφους 6 έναντι 4 στη συνεδρίαση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου ανακλήθηκε τελικά η άδεια λειτουργίας για το κοντέινερ, που βρίσκεται σε κατάστημα στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου. Το εν λόγω κοντέινερ έχει βρεθεί στο στόχαστρο του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου κι ενώ η ιδιοκτήτρια είχε άδεια παραχώρησης, η οποία ανανεώθηκε στις 21 Νοεμβρίου από το ΔΣ του ΟΛΒ, ο Αχ. Μπέος με επιστολή του επανέφερε το θέμα ζητώντας την απομάκρυνσή του. Μάλιστα, τα χρόνια που λειτουργεί, ο Δήμος δεν το έχει συνδέσει με την ύδρευση και την αποχέτευση.
Τα μέλη του Δ.Σ του ΟΛΒ κ.κ. Κρητικός και Σιούρας, μετά από την επιστολή του Αχ. Μπέου, ζήτησαν να ξανασυζητηθεί το θέμα εκ νέου προκειμένου να ληφθεί υπόψη η άποψη του Δημάρχου , του οποίου η αισθητική προσβάλλεται από την ύπαρξη κοντέινερ που έχει τοποθετήσει η επιχειρηματίας!
Το Δ.Σ. του ΟΛΒ συνεδρίασε κι ενώ υπέρ της ανάκλησης της άδειας του κοντέινερ ήταν 4 μέλη την προηγούμενη φορά, σήμερα προστέθηκαν ακόμη δύο (!) που ισχυρίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews, πως τώρα αντιλήφθηκαν τα όσα έλεγε ο Δήμαρχος και πως είχε παρερμηνευτεί η ψήφος τους , καθώς νόμιζαν πως το εν λόγω κοντέινερ θα μείνει για συγκεκριμένο χρόνο στο κατάστημα κι όχι για τόσο πολύ.

Η θιγόμενη επιχειρηματίας , με το δικηγόρο της λίγο πριν την είσοδό της στο Δ.Σ του ΟΛΒ

Να σημειωθεί πως η θιγόμενη επιχειρηματίας βρέθηκε σήμερα στη συνεδρίαση του ΟΛΒ, μαζί με τον δικηγόρο της και κατέθεσαν υπόμνημα, σύμφωνα με το οποίο αποδεικνύονταν πως έχει λάβει όλες τις νόμιμες βεβαιώσεις για το κοντέινερ, απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Μιλώντας αποκλειστικά η επιχειρηματίας στο magnesianews, λίγη ώρα πριν την κατάθεση του υπομνήματος στο ΔΣ, τόνισε πως “Είμαι αφάνταστα ταλαιπωρημένη με αυτή την υπόθεση. Έχω δώσει όλη μου την περιουσία, όλα μου τα χρήματα γι’ αυτό το μαγαζί και δεν μπορώ να το δουλέψω όπως πρέπει. Δίνω άπειρα χρήματα στον ΟΛΒ και δεν μπορώ να πάρω πίσω τα λεφτά μου, δεν μπορώ να το δουλέψω όπως πρέπει. Αυτό το μαγαζί είναι νόμιμο, το θέλω γιατί με βοηθάει πολύ στην λειτουργία της επιχείρησής μου, να μειώσω τα έξοδά μου, να έχω περισσότερα έσοδα και να μπορέσει να σταθεί και η επιχείρηση με τα έξοδα που έχει”.
Σχολιάζοντας η ίδια τις δηλώσεις Μπέου σε τηλεοπτικό σταθμό ότι “θα πάω εγώ ο ίδιος με γερανό να το σηκώσω…” είπε χαρακτηριστικά πως “Αυτό το μένος του Δημάρχου βγήκε στην πορεία. Όταν μπήκε το κοντέινερ πριν από δύο χρόνια αμέσως εκδηλώθηκαν αντιρρήσεις από τον Δήμαρχο οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Εδώ είπαμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις. Ο Δήμαρχος έχει κάνει πολλά πράγματα να βοηθήσει τις επιχειρήσεις κι όχι να τις κλείνει”.
Η θιγόμενη επιχειρηματίας στο υπόμνημά της υπογράμμισε πως η παρέμβαση του Δημάρχου Βόλου στον τηλεοπτικό σταθμό ήταν ωμή και συνεχίστηκε με την αποστολή εγγράφου προς την ΟΛΒ ΑΕ, με προφανή την πρόθεσή του να υπερβεί τις αρμοδιότητές του ως Δημάρχου και ως Προϊσταμένου των Υπηρεσιών του Δήμου, για να υποκαταστήσει άλλη Υπηρεσία, που έχει τη νόμιμη αρμοδιότητα, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις του για την απόφαση παραχώρησης και ζητώντας την ανάκλησή της και λήψη νέας απόφασης από το ΔΣ, που να απορρίπτει το αίτημα περί παραχώρησης.
Μάλιστα, η επιχειρηματίας έχει γνωστοποιήσει και στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και στο ΤΑΙΠΕΔ όλο το ιστορικό της περίπτωσής της σε σχέση με τον Δήμο Βόλου και τις Υπηρεσίες του και θα συνεχίσει τη γνωστοποίηση και στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Θ.Κρητικός: Να το βγάλουμε γιατί δεν αρέσει στον Δήμαρχο

Κυνική είναι η τοποθέτηση του μέλους του Δ.Σ. του ΟΛΒ, ο οποίος σε επιστολή που απέστειλε προχθες Τρίτη προς την πρόεδρο Βίκυ Μήτρου, είχε ζητήσει την εκ νέου συζήτηση του θέματος, που έγινε στη σημερινή συνεδρίαση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν εφόσον ο Δήμαρχος Βόλου εκφράζει την δυσαρέσκειά του γι’ αυτή την απόφαση, πρέπει να την αλλάξουμε, για να μην διαταραχθούν οι σχέσεις μεταξύ ΟΛΒ-Δήμου Βόλου και μάλιστα για ήσσονος σημασίας θέματα. Όπως αναφέρει αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Κρητικός:

Κατά τη συνεδρίαση του Σώματος την 21/11/2019 λήφθηκε, κατά πλειοψηφία, Απόφαση έγκρισης παραχώρησης δικαιώματος χρήσης λιμενικού χώρου έναντι της εν λόγω εταιρίας, αφού η πλειοψηφία ψήφισε το σχέδιο Απόφασης Νο 1, που μας προτάθηκε από την Υπηρεσία, βάσει του οποίου επιτρέπεται στην παραχωρησιούχο εταιρία να διατηρήσει την εναπόθεση κατασκευής τύπου C/N επί του χώρου αναφοράς. Την αμέσως επόμενη ημέρα ο κ. Δήμαρχος Βόλου απέστειλε την υπ’ αριθμ. Πρωτο. 100107/22-11-2019 επιστολή του, από το περιεχόμενο της οποίας προκύπτει η δυσαρέσκειά του για τη λήψη αυτής της απόφασης, γεγονός που, τουλάχιστον στο βαθμό που με αφορά, ανατρέπει την αρχικώς εκφρασθείσα, με την ψήφο μου, σχετική άποψή μου, καθώς θεωρώ ότι δεν πρέπει να δημιουργηθούν εκ νέου προβλήματα μεταξύ του Οργανισμού μας και του Δήμου Βόλου, με αφορμή μάλιστα ήσσονος σημασίας ζητήματα, όπως το αναφερόμενο.
Δεδομένων των προαναφερόμενων θα ήθελα να μεταφέρετε προς τα μέλη του Σώματος την εισήγησή μου για ανάκληση της εγκεκριμένης ήδη παραχώρησης έναντι της εν λόγω εταιρίας και τη λήψη νέας Απόφασης, κατά τα αναφερόμενα επί του σχεδίου Νο 1 της έγγραφης εισήγησης της αρμόδιας υπηρεσιακής μονάδας της ΟΛΒ Α.Ε. που μας είχε διανεμηθεί προ της συνεδρίασης της 21ης Νοεμβρίου 2019, βάσει της οποίας εγκρίνεται με την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης του εν λόγω χώρου έναντι της εν λόγω εταιρίας, πλην όμως επιβάλλεται παράλληλα η απομάκρυνση της κατασκευής τύπου C/N, από το χώρο αναφοράς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.