Ανάπτυξη για όλη τη Θεσσαλία η δημιουργία πίστας Formula 3 στον Αλμυρό

Βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, όμως εάν υλοποιηθεί θα επιφέρει πολλαπλά κέρδη σε όλη την τοπική κοινωνία

Εκτός των έργων που έχει προωθήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης, υπάρχουν και μεγαλόπνοα σχέδια, τα οποία ο Περιφερειάρχης δεν τ’ αφήνει να πέσουν κάτω. Ο λόγος για το επενδυτικό ενδιαφέρον που έγινε γνωστό, για τη δημιουργία πίστας για Formula 3 στη Θεσσαλία. Ο κ. Αγοραστός μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ανέφερε πως ο Δήμαρχος Αλμυρού πρότεινε ήδη μία περιοχή 1000 στρεμμάτων αν και σημείωσε πως ακόμη το εγχείρημα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος μιλώντας στο magnesianews.gr κράτησε χαμηλούς τόνους, σημείωσε όμως πως εάν υπάρξει θετική έκβαση, τότε αυτή η επένδυση θα δώσει αναπτυξιακή πνοή όχι μόνο στον Αλμυρό και τη Μαγνησία, αλλά σε όλη τη Θεσσαλία.

Τα νερά τάραξε προ ημερών ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο οποίος δημόσια έκανε λόγο για ενδιαφέρον επενδυτών για τη δημιουργία πίστας για Formula. Η είδηση αυτή αναπαράχθηκε σχεδόν σε όλα τα μέσα επικοινωνίας, κάνοντας τους εμπλεκόμενους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να χαμογελούν από ικανοποίηση και αισιοδοξία.
“Είναι ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο το παλεύουμε, όμως δεν μπορώ να πω τίποτα με σιγουριά. Πρέπει να ελέγξω τους επενδυτές, πρέπει να το πάρουν άνθρωποι που έχουν διασυνδέσεις στο χώρο και γνωρίζουν τα πράγματα. Αν προχωρήσει, η επένδυση θα γίνει με ιδιωτική χρηματοδότηση, όμως αν χρειαστεί να χρηματοδοτήσουμε ένα μέρος, θα το κάνουμε. Κρατάω μικρό καλάθι, γιατί είναι πολύ φιλόδοξο και τα πλάνα ανατρέπονται κι ανάλογα με τις συνθήκες”, είπε χαρακτηριστικά στο Ράδιο ΕΝΑ ο κ. Αγοραστός.
Μάλιστα σημείωσε πως ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος πρότεινε μία έκταση που ανήκει στο Δήμο, 1000 στρεμμάτων και η οποία θα εξεταστεί από ειδικούς μελετητές αν μπορεί να μετατραπεί σε πίστα για Formula.
Ο περιφερειάρχης ανέφερε πως ο Αλμυρός είναι η πιο κατάλληλη περιοχή, καθώς έχει κοντά του το αεροδρόμιο κι ακουμπάει στην Εθνική Οδό, ενώ γενικά τα πλεονεκτήματά του είναι πολλά.
Σημείωσε πως το φιλόδοξο αυτό σχέδιο περιλαμβάνει πίστα για Formula 3 και για moto-gp, ενώ θα εξεταστεί αν μπορεί να δημιουργηθεί και πίστα μοτο κρος και καρτ δίπλα στην κεντρική πίστα.
Το magnesianews.gr μίλησε όμως και με τον Δήμαρχο Αλμυρού κ.Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, που πρότεινε μία περιοχή, ιδιοκτησίας του Δήμου της τάξεως των 1000 στρεμμάτων.
“Είναι πολύ νωρίς να πούμε το οτιδήποτε. Αυτή η περιοχή πληροί τις προδιαγραφές της έκτασης, αλλά από κει και πέρα οι μελετητές και οι μηχανικοί έχουν το λόγο”, σημείωσε φειδωλά ο κ. Χατζηκυριάκος σχολιάζοντας όμως πως η περιοχή του Αλμυρού έχει τα πλεονεκτήματα της ύπαρξης του αεροδρομίου, της Εθνικής Οδού, της κοντινής απόστασης από την πρωτεύουσα του νομού αλλά και της θάλασσας.
Ερωτηθείς ο κ. Χατζηκυριάκος εάν το εγχείρημα φτάσει τελικά σε θετική εξέλιξη, ο Αλμυρός τι θα έχει αποκομίσει από αυτή, ο Δήμαρχος τόνισε πως ” Μία τέτοια επένδυση θα βοηθούσε όχι μόνο τον Αλμυρό, αλλά όλη τη Θεσσαλία. Μιλάμε για μία φανταστική επένδυση, που θα προσέλκυε κόσμο, που θα υπήρχε ανάπτυξη, που θα χτίζονταν ξενοδοχεία και θα έφερνε πολύ τουρισμό. Και μόνο να έκαναν εδώ προπονήσεις, θα ήταν πολύ σημαντικό”.
Βέβαια, εκείνο που σημείωσε ο ίδιος και κατ’ επανάληψη το έχει επισημάνει με εμφατικό τρόπο και ο Περιφερειάρχης είναι η γραφειοκρατία που υπάρχει μέχρι να μπορέσει να υλοποιηθεί μία επένδυση. “Όλα δυστυχώς προσκρούουν στην Πολιτεία και στις γραφειοκρατικές διαδικασίες”, είπε ο κ. Χατζηκυριάκος, ο οποίος ωστόσο ανέφερε πως ίσως αυτή η περίοδος λόγω της κρίσης του κορωνοϊού που η πολιτεία αναζητά επενδύσεις, να αποτελούσε ένα πρόσφορο έδαφος.
Πάντως και οι δύο, Περιφερειάρχης και Δήμαρχος Αλμυρού, κρατούν χαμηλούς τόνους, καθώς το ενδιαφέρον είναι πρώιμο και το επόμενο χρονικό διάστημα θα δείξει εάν τελικά υπάρχουν θετικές εξελίξεις στο ζήτημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.