Αναστάσιος Λάππας: Ο χειμώνας που έρχεται θα δοκιμάσει εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Σύμπραξη Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, για την ενίσχυση των αγροτών

Δύσκολο, χαρακτήρισε ο κ. Αναστάσιος Λάππας, πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας τον χειμώνα που έρχεται, τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τις επιχειρήσεις. Ο κ. Λάππας μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, επεσήμανε πως ακόμη και η ανάπτυξη να ήταν στο ζενίθ της, με τις αλλαγές που επέφερε αυτή η υγειονομική κρίση και τους περιορισμούς θα υπήρχε πάλι οικονομική κάμψη. Στο μεταξύ η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας υλοποιώντας την αποστολή της, που είναι η επιστροφή της εμπιστοσύνης που λαμβάνει στην κοινωνία, έχει ξεκινήσει συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για την ενίσχυση επιχειρηματικών αγροτικών σχεδίων.
Δύσκολος χειμώνας για επιχειρήσεις και εργαζομένους
Μειώσεις σε φόρους και εισφορές θα πρέπει να γίνουν σε επιχειρήσεις, όσο αντέχουν φυσικά τα δημοσιονομικά της χώρας και με βάση το πλαίσιο των ευρωπαϊκών ενισχύσεων, προκειμένου να μπορέσει η οικονομία να επανέλθει σε μία κανονικότητα, που δεν θα περιλαμβάνει υψηλή φορολογία για τους Έλληνες. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας τονίζοντας πως η περίοδος που διανύουμε και ο χειμώνας που έρχεται, θα δοκιμάσει εργαζόμενους και επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις μικρές και τις μεσαίες που σ΄αυτές τις κρίσεις είναι οι πιο ευάλωτες, λιγότερο ανθεκτικές.
Ο ίδιος επεσήμανε και ευχήθηκε πως μέχρι το τέλος της Άνοιξης που θα έχει εμβολιαστεί και το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού, στην περίπτωση που υπάρξει εμβόλιο και καταφθάσει στην χώρα στις αρχές του 2021, θα μπορέσει η χώρα να μπει ξανά σε ρυθμούς σταθερούς και σίγουρους, χωρίς αναστολές λειτουργίας των επιχειρήσεων και της ζωής γενικότερα.
“Και σε περιόδους με φουλ ανάπτυξη να ήσουν, αν υπάρχουν τέτοια προβλήματα στη διακίνηση προσώπων, υπηρεσιών και αγαθών, τα οποία προκύπτουν από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας , πάλι κάμψη μεγάλη θα έχεις”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λάππας.
Επιστροφή εμπιστοσύνης στην κοινωνία- Στήριξη των αγροτών
Ο κ. Λάππας μίλησε όμως και για μία συνεργασία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας που θα βοηθήσει και θα στηρίξει επί της ουσίας τα επιχειρηματικά σχέδια των αγροτών.
“Μία ειδοποιός διαφορά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας με το υπόλοιπο σύστημα, είναι ότι επιστρέφουμε την εμπιστοσύνη που λαμβάνουμε από την κοινωνία, με τη μορφή των καταθέσεων και του κεφαλαίου, στην κοινωνία, μέσω χρηματοδοτήσεων σε μικρές και μεσαίες κυρίως επιχειρήσεις αλλά και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες κι επιχειρηματίες και γενικότερα σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που έχουν μια δυναμική και προοπτική.
Μέσα σ’ αυτούς τους κλάδους και μπορεί να επλήγησαν αλλά δεν έχουν πάθει ζημιές στους τζίρους τους, στα εισοδήματά τους, γιατί η γη εξακολουθεί να παράγει και να δίνει εισοδήματα, είναι ο αγροτικός κόσμος, ο οποίος κάθε τόσο χρειάζεται να κάνει επενδύσεις, να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα, την παραγωγικότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων . Πάνω απ’ όλα όμως πρέπει να προωθήσουμε και την μεταποίηση της αγροτικής παραγωγής είτε αυτό είναι διατροφική παραγωγή, είτε βιομηχανική”, τόνισε ο κ. Λάππας χαρακτηριστικά.
Συμπλήρωσε δε πως πρέπει να “χτιστεί” προστιθέμενη αξία στο αγροτικό προϊόν, είτε αυτό φτάσει απευθείας στο ράφι, είτε είναι βιομηχανικό και μέσα από σταδιακές μεταποιήσεις καταλήξει στην αγορά, δίνοντας ως παράδειγμα το βαμβάκι, το οποίο θα πρέπει όπως επεσήμανε να σταματήσουμε να το εξάγουμε και να φτιάξουμε από αυτό νήματα , υφάσματα και ρούχα, δίνοντάς του μία πλήρη προστιθέμενη αξία.
Έτσι λοιπόν, η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, με επίκεντρο την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και μεταποίησης.
“Η συνεργασία είναι ύψους 20 εκ. ευρώ. Είναι χρήματα που θα φύγουν από τα διαθέσιμα της Συνεταιριστικής Τράπεζας με την εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και αυτή θα υλοποιήσει τα σχέδια βελτίωσης που στη Θεσσαλία έχουν εγκριθεί περίπου 60 εκ. ευρώ. Είναι μέτρο με καλή λειτουργία, που θα δώσει καλύτερο αέρα στις επιχειρήσεις που έχουν ένα καλό επιχειρηματικό σχέδιο, αλλά μπορεί να τους λείπουν εγγυήσεις. Θα τους εντάξουμε στο πρόγραμμα για να βοηθηθούν και να οριστικοποιήσουν τα σχέδιά τους και να έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν μία πιο ανταγωνιστική και πιο κερδοφόρα επιχείρηση”, εξήγησε χαρακτηριστικά ο κ. Λάππας για το πρόγραμμα στήριξης του αγροτικού κόσμου της Θεσσαλίας.
Τέλος, ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας επεσήμανε πως μέσω της Συνεταιριστικής υλοποιήθηκαν όλα τα μέτρα που αποφασίστηκαν από την πολιτεία με μετάθεση πληρωμών, επιταγών και τόκων, με όλους τους πελάτες να λαμβάνουν έγκαιρη ενημέρωση, όπως και για κάθε πρόγραμμα που τους αφορά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.