Αναστάτωση στους δήμους της Μαγνησίας απ΄ την ακύρωση αποκριάτικων εκδηλώσεων

«Παγωμάρα» μετά την απόφαση του Υπουργού Υγείας

“Παγωμάρα” επικράτησε χθες το μεσημέρι, μετά τη δήλωση του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια πως ακυρώνονται όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού. Στην περιοχή μας ο Δήμος Βόλου, ο Δήμος Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου , μεταξύ άλλων, είχαν πλάνο με πολλές αποκριάτικες εκδηλώσεις, που τελικά… ακυρώθηκαν.
Η δήλωση αυτή του Υπουργού Υγείας προκάλεσε κυριολεκτικά πανικό και σε πολλές περιπτώσεις ξεσηκωμό, καθώς ανακοίνωσε την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Αυτό φέρνει ένα ντόμινο αποτελεσμάτων, καθώς χιλιάδες πολίτες είχαν οργανώσει το τριήμερό τους να μεταβούν σε κάποιο προορισμό και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις. Μάλιστα πολλοί ήταν οι Βολιώτες που σκόπευσαν να εκδράμουν σε Πάτρα και Ξάνθη και τώρα βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, όπως στον αέρα βρίσκονται και οι τουριστικοί πράκτορες και τα γραφεία. Ο προγραμματισμός τους αλλάζει άρδην και οι ακυρώσεις έρχονται η μία μετά την άλλη.

Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις στο Δ. Βόλου
Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις και στο Δ. Βόλου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «μετά και την κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, που υπακούει στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας του πληθυσμού και του περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού, με απόφαση του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου ματαιώνονται όλες οι προγραμματισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου για το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.
Η απόφαση αυτή συνιστά ένα καθαρά προληπτικό μέτρο και δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως στοιχείο που επιτρέπει την επικράτηση πανικού. Επ ευκαιρία συνιστάται σε όλους τους πολίτες να συμπεριφέρονται με σύνεση και ψυχραιμία τηρώντας όλα τα προτεινόμενα από τους ειδικούς μέτρα προσωπικής υγιεινής αλλά και δημόσιας συμπεριφοράς.
Ο Δήμος Βόλου με τις υπηρεσίες του θα συμβάλλει, κατά το μέτρο των δυνάμεών του, και όπου και όπως του ζητηθεί για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του προβλήματος».

Ο Δήμος Αλμυρού ματαιώνει
τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις
Μετά τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας «που υπακούει στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας του πληθυσμού και του περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού», ο Δήμος Αλμυρού ματαιώνει όλες τις προγραμματισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις του για το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.

Ακυρώνονται όλες οι αποκριάτικες
εκδηλώσεις στον Δ. Ρήγα Φεραίου
Μετά την κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών καθώς επίσης και στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας του πληθυσμού, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ρ. Φεραίου, «ματαιώνουμε όλες τις αποκριάτικες εκδηλώσεις και της Καθαρής Δευτέρας σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ρήγα Φεραίου».

Ακύρωση εκδηλώσεων
της Αποκριάς και στη Σκιάθο
Σε συνέχεια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την υποχρεωτική ματαίωση των Καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την Χώρα, ανακοινώθηκε ότι δεν θα διεξαχθούν οι προγραμματισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Σκιάθου.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους εργάσθηκαν για τη διοργάνωση, με ενθουσιασμό και φαντασία.
Τώρα προτεραιότητα έχει να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, σύμφωνα και με τις οδηγίες που έχουμε λάβει.
Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές και συνιστά ψυχραιμία και κυρίως τήρηση όλων των κανόνων ατομικής υγείας», αναφέρεται από το δήμο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.