Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια Βόλος- Αθήνα σήμερα, λόγω… «ανικανότητας των εταιρειών αυτοκινητοδρόμων»

«Δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς οι εταιρείες», τονίζει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ

«Ξεκρέμαστοι» έμειναν οι ταξιδιώτες που ήθελαν να ταξιδέψουν από τον Βόλο προς την Αθήνα και πίσω, εφόσον η Εθνική Οδός σήμερα από το πρωί είναι κλειστή, μια απόφαση που δεν πάρθηκε από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, αλλά από τις εταιρείες που έχουν αναλάβει τον αυτοκινητόδρομο. Όπως τόνισε ο κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, ο δρόμος δεν έπρεπε να κλείσει και πως όλο αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι θέμα ανικανότητας των εταιρειών. Σημείωσε δε, ότι αύριο θα διεξαχθούν κανονικά τα δρομολόγια.

Ο κ. Κολυνδρίνης είπε πως σήμερα το πρωί δεν εκτελέστηκαν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς τα χωριά του Πηλίου, ενώ έγιναν κάποια δρομολόγια προς την Μπούφα. Σημείωσε δε ότι προς Αλμυρό και Βελεστίνο δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα, λόγω του χιονιού οπότε και έγιναν τα δρομολόγια.

Δεν επικρατεί όμως η ίδια εικόνα στην Εθνική Οδό, καθώς όπως υπογράμμισε ο κ. Κολυνδρίνης ο δρόμος από Βόλο προς Αθήνα έκλεισε από τις 10 η ώρα το πρωί, οπότε δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, με αποτέλεσμα πολλοί να είναι αυτοί που ενώ είχαν κανονίσει ταξίδι, είτε για δουλειές είτε αναψυχής, να έμειναν «ξεκρέμαστοι».

Ο κ. Κολυνδρίνης κάνει λόγο για ανικανότητα των εταιρειών που έχουν αναλάβει τους αυτοκινητοδρόμους, μέσω ανακοινώσεων, μάλιστα, που αποστέλλονται από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις και όχι από τις εταιρείες. «Τα έχουμε ξαναζήσει αυτά, τα έχουμε ξαναφωνάξει και γινόμαστε γραφικοί στο τέλος», τονίζει απογοητευμένος ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Ο κ. Κολυνδρίνης υπογράμμισε ότι είναι υποχρέωση της εταιρείας που έχει αναλάβει τον αυτοκινητόδρομο, εκτός από το να εισπράττει πολλά χρήματα από τα διόδια, να κρατήσει την Εθνική Οδό ανοιχτή, ειδικά τέτοιες μέρες, λόγω των καιρικών φαινομένων. «Δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταφέρουν να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς. Ίσως και λόγω ανικανότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Συμπληρώνει δε, ότι για να μην εκτεθούν ή γίνουν αγωγές και μηνήσεις εναντίον της ιδιωτικής εταιρείας, «βάζουν μπροστά», όπως λέει ο κ. Κολυνδρίνης, την Αστυνομική Διεύθυνση του κάθε νομού να ανακοινώσει η ίδια στους αρμόδιους το κλείσιμο του δρόμου. «Δέκα μέρες τώρα μας μιλάνε για την κακοκαιρία που έρχεται και επίσης είναι μέρα, όχι νύχτα. Εάν δεν μπορούν να κρατήσουν την ημέρα
ανοιχτό το δρόμο, τότε, τι να πω, είμαστε άξιοι της μοίρας μας», δηλώνει ο κ. Κολυνδρίνης.

Ο πρόεδρος ενημέρωσε ότι το πρόγραμμα για αύριο έχουν πάρει απόφαση να διεξαχθεί κανονικά, με το δρομολόγιο Βόλος- Αθήνα και πίσω να πραγματοποιείται κανονικά, εφόσον, φυσικά, τα φαινόμενα σταματήσουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.