Ανοικτά προαιρετικά αύριο τα καταστήματα

Συνεχίζονται οι εκπτώσεις, αλλά με χαμηλή κίνηση αγορών

Αύριο Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, που είναι ουσιαστικά η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν, με προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο 11:00 – 16:00.
Ο Ε.Σ.Β. εφιστά μάλιστα, «μεγάλη προσοχή σε όλους τους επιχειρηματίες όσον αφορά την ανάρτηση ή τη γνωστοποίηση πινακίδων που παραπέμπουν σε εκπτώσεις πριν τις 14/01/2019 ότι δεν είναι νόμιμες, καθώς συνιστά παράβαση του νόμου και καλό θα ήταν να μη δημιουργείται σύγχυση στην αγορά».

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εκπτώσεις που άρχισαν από την προηγούμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 (ΦΕΚ 5256/ΤΕΥΧΟΣ Β’ /Αριθμ.2012/23.11.2018) για την πόλη μας.
Όπως τονίζεται, από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου, «κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης».

Απεργούν την Κυριακή οι εμποροϋπάλληλοι

Απεργία θα γίνει αύριο Κυριακή 20 Ιανουαρίου, με αίτημα τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, στην οποία θα συμμετάσχει ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας, τα μέλη του οποίου θα συγκεντρωθούν στις 10.30 το πρωί στη διασταύρωση των οδών Ιωλκού – Ερμού στο Βόλο.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η νέα δικαστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κρίνει συνταγματική τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και ανατρέπει την παλαιότερη απόφαση που είχε πάρει, για την οποία οι εργοδότες αλλά και τα τσιράκια τους που αποτελούν πλειοψηφία στην ΟΙΥΕ (ΕΑΚ/ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΚΕ,ΔΑΚΕ), πριν δύο χρόνια πανηγύριζαν με στόχο να αποπροσανατολίσουν και να αδρανοποιήσουν τους εργαζόμενους μέσα στο κλάδο.
Η νέα απόφαση του ΣΤΕ βάζει μπουρλότο σε όλους τους κλάδους. Ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου ώστε η Κυριακή αργία να αποτελέσει ανάμνηση για όλους τους εργαζόμενους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.