Ανησυχία κατοίκων της Αγριάς: «Για δύο μήνες τα παιδιά έπιναν νερό απ΄την κοινόχρηστη βρύση»

Ζητούνται άμεσες λύσεις σύμφωνα με τον Θεόδωρο Ευθυμίου πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων

Θορυβημένοι είναι οι κάτοικοι της Αγριάς, από την ύπαρξη βαρέων μετάλλων στο νερό και ανησυχούν για την υγεία τους, όπως ανέφερε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και τον Δ. Καρεκλίδη, ο Θεόδωρος Ευθυμίου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Οι κάτοικοι ζητούν λύσεις άμεσα και επίσημη ενημέρωση για την ποιότητα του νερού που τρέχει στις βρύσες και τις χρήσεις που μπορεί να έχει.
Ο κ. Ευθυμίου, κατάγεται από την Πάτρα, αλλά έχει εγκατασταθεί στην Αγριά εδώ και 13 χρόνια, περιοχή την οποία δήλωσε ότι επέλεξε, γιατί είναι εκτός κέντρου, αλλά δίπλα στο κέντρο, μπορεί να παρέχει σε μία οικογένεια τα βασικά, όχι σε πολυκατοικία και έχει μία ποιότητα ζωής, αλλά χωρίς να γνωρίζει, όπως είπε, ότι δεν θα έχει νερό να πιει ο ίδιος και η οικογένειά του, δεν θα έχει αποχέτευση, και άλλες υποδομές που είναι βασικές για τη διαβίωση.
Ο ίδιος τόνισε , ότι το νερό είναι το βασικό πρόβλημα που έχει προκύψει εδώ και τέσσερις μήνες, εν μέσω πανδημίας, με μία ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ και όσοι ενημερώθηκαν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και από κοινωνικά δίκτυα τα οποία δεν έχουν όλοι, ότι το νερό περιέχει υδράργυρο και άλλα βαρέα μέταλλα.
«Για δύο μήνες τα παιδιά έπιναν νερό
από την κοινόχρηστη βρύση»
“Αυτό είναι συγκλονιστικό, γιατί σε ένα ποτήρι νερό, σχεδόν το μισό αποτελείται από βαρέα μέταλλα. Εμείς ενημερωθήκαμε τον Μάιο, αλλά αυτή η μέτρηση είχε γίνει από τον Μάρτιο, αν αναλογιστεί κανείς ότι επί δύο μήνες τα παιδιά στο σχολείο έπιναν νερό από την κοινόχρηστη βρύση, πόσο μάλλον και στα σπίτια που χρησιμοποιούσαμε το δίκτυο αλλά το νερό ήταν ακατάλληλο εντελώς”, τόνισε ο Θ. Ευθυμίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σύλλογος γονέων σε συνεργασία με τη διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου, έκαναν ενέργειες και συνδέθηκε η παροχή νερού της κοινόχρηστης βρύσης με το οικιακό δίκτυο, που ήταν σε καλύτερη κατάσταση. “Παρόλα αυτά τις επόμενες ημέρες ακούσαμε ότι το νερό είναι ακατάλληλο για κάθε χρήση, κατάσταση που επικρατεί μέχρι σήμερα”, τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου.
Αμφιβολίες για την ποιότητα του νερού
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ, ότι η Αγριά θα υδροδοτηθεί από γεώτρηση που υπάρχει στα Πλατανίδια, ο κ. Ευθυμίου εξέφρασε αμφιβολίες για την ποιότητα του νερού, λέγοντας ότι είναι ένα νερό που βρίσκεται δίπλα σε καλλιέργειες και πιθανόν έχει νιτρικά.
Όπως είπε, οι πολίτες της Αγριάς, ζητούν να έχουν ποιότητα στο νερό, αν όχι στο οικιακό δίκτυο, τουλάχιστον στις κοινόχρηστες βρύσες όπως γινόταν στο παρελθόν, ώστε όποιος δεν μπορεί να αγοράσει το εμφιαλωμένο, να προμηθεύεται πόσιμο νερό από τις βρύσες.
“Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε κενό, από τη στιγμή της ανακοίνωσης της ΔΕΥΑΜΒ αν το νερό που τρέχει στις βρύσες των σπιτιών, είναι επιβαρυμένο και κατά πόσο και για ποιες χρήσεις είναι κατάλληλο και ζητούμε να βγει κάποιος και να το πει επίσημα”, ανέφερε.
Ακόμη κάποιοι, περιμένουν σύνδεση με την αποχέτευση
Ο κ. Ευθυμίου είπε ότι στην περιοχή σαφώς υπάρχουν νερά, καθώς το Πήλιο διαθέτει πολλές πηγές που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε, αλλά δεν έχει γίνει καμία ενέργεια, ενώ εκτίμησε ότι υπάρχουν κόντρες που μας οδηγούν όλους σε κάποια αδιέξοδα. Επίσης ανέφερε, ότι από τότε που έγινε συνένωση με τον Δήμο και άλλων περιοχών, η περιφέρεια είναι παραμελημένη και δεν γίνονται ενέργειες σε τέτοια σοβαρά θέματα.
Ο πρόεδρος των γονέων και κηδεμόνων, τόνισε ότι και για σύνδεση με την αποχέτευση υπήρχαν διαβεβαιώσεις, αλλά υπάρχουν περιοχές που ακόμη δεν έχει γίνει σχεδιασμός για να ενταχθούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.