Κλ.Γρηγοριάδης: Η κυβέρνηση κάνει την «πάπια» για πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και ενίσχυση των ΜΕΘ

Σφοδρή κριτική του βουλευτή του «ΜέΡΑ 25» για τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εν μέσω πανδημίας

Σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης για την έλλειψη γιατρών, νοσηλευτών και κλινών στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας, έκανε, μεταξύ άλλων, μιλώντας χθες στο Ράδιο ΈΝΑ, ο Βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Κλέων Γρηγοριάδης. Ο κ. Γρηγοριάδης τόνισε ότι επιχειρείται παραπλάνηση της κοινής γνώμης προκειμένου να παρουσιαστεί ότι φταίνε τα παιδιά που πήγαν διακοπές για την διασπορά του κορωνοϊού και όχι ο συνωστισμός που παρατηρείται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μεταξύ 7-8 το πρωί. Ο κ. Γρηγοριάδης μίλησε στον Δημήτρη Καρεκλίδη την ημέρα που ήταν προγραμματισμένο να απαντήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε ερώτησή του για την αστυνομική βία, η οποία αναβλήθηκε λόγω της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.
Αναφερόμενος μάλιστα στην δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για την υπόθεση σύλληψης του 14χρονου στην Αθήνα, ότι η θέση των παιδιών είναι στα σχολεία τους, δεν είναι στο δρόμο, την χαρακτήρισε ανησυχητική.

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε για την αστυνομική βία και πήρε αναβολή για δεύτερη φορά, είπε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να ανοίξει διάλογο και σχολίασε τις δηλώσεις του υπουργού Μιχ. Χρυσοχοϊδη, ότι οι νέοι άνθρωποι πρέπει να είναι στα σχολεία και όχι στους δρόμους, λέγοντας ότι οι άνθρωποι που θα ψηφίσουν σε λίγα χρόνια, στα 17 τους, τους απαγορεύεται να έχουν συνταγματικά και πολιτικά δικαιώματα!
Με αφορμή την υπόθεση σύλληψης του 14χρονου, μετά από διαμαρτυρία που έμεινε τέσσερις μέρες στη ΓΑΔΑ, χωρίς απαγγελία κατηγορίας, έχοντας επαφή με τον δικηγόρο του μόνο δύο φορές και όχι με τους γονείς του, σε συνδυασμό με τη δήλωση του υπουργού, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι οι δρόμοι είναι κατ’ εξοχήν για τους νέους ανθρώπους, οι νέοι άνθρωποι θα βγουν στους δρόμους και απ’ αυτούς περιμένουμε να διεκδικήσουν, δημοκρατικά, χωρίς φασαρίες, όπως και έγινε στα μαθητικά και εκπαιδευτικά συλλαλητήρια που έγιναν την περασμένη εβδομάδα.

Πάνω από 1000 τα κρούσματα κορωνοϊού

Ο Κλέων Γεωργιάδης εκτίμησε ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στην πραγματικότητα είναι παραπάνω από 1000 καθημερινά, γιατί κάνουμε λίγα τεστ και δεν έχουμε πραγματική εικόνα, ενώ σχολίασε τη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη ότι για το γεγονός ότι είχαμε 15 θανάτους σε μια μέρα, φταίει η συγκέντρωση που έγινε στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όταν ένα εκατομμύριο άνθρωποι συνωστίζονται μεταξύ 7 και 8 το πρωί στα τρένα, στα λεωφορεία και δεν γίνεται τίποτα γι’ αυτό.

Παραπλάνηση της κοινής γνώμης

Ο βουλευτής έκανε λόγο για παραπλάνηση της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση που στην αρχή προσπάθησε να μας πείσει ότι φταίνε τα παιδιά που πήγαιναν διακοπές στα νησιά και στη συνέχεια ότι φταίνε τα παιδιά που μαζεύονται στις πλατείες, παραδέχτηκε ότι ενδέχεται να παίζει ένα μικρό ρόλο.

«Είναι φοβερό για όποιον έχει ερευνήσει το θέμα όπως το ΜέΡΑ 25, ότι η κύρια αιτία εξάπλωσης είναι οι συγκοινωνίες και ότι τα σχολεία άνοιξαν. Είναι τραγικό να βγαίνουν υπουργοί ή ο πρωθυπουργός και να στοχοποιούν ομάδες και να μην κάνουν το καθήκον τους, που είναι η ναύλωση διπλάσιου αριθμού λεωφορείων ή να έχουν φτιάξει έστω λυόμενες αίθουσες σχολείων», τόνισε.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε επίσης παραπλάνηση το τι συνέβη τους οκτώ μήνες με το ΕΣΥ που ήταν ρημαγμένο μετά από 10 χρόνια μνημονίων, λέγοντας ότι δεν συνέβη τίποτα, παραμένει η ένδεια και η φτώχεια. Οι 409 γιατροί που προσλήφθηκαν με μονοετή ή διετή σύμβαση, δεν λύνουν το πρόβλημα με δεδομένο ότι θα ξανάρθει ο κορωνοϊός και θα πάρει πολλές ζωές. Όπως είπε η κυβέρνηση κάνει την «πάπια» για πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και δημιουργία εντατικών κλινικών, που πλησιάζουν τις 950, τη στιγμή που το Μπέργκαμο της Ιταλίας έχει 1200…

Ο ίδιος προέβλεψε ότι κυβέρνηση θα αναγκαστεί σε νέο lock down και είπε ότι δεν γνωρίζει αν θα πεθάνουν περισσότεροι από την πείνα ή τον κορωνοϊό.
Αναφορικά με τους καλλιτέχνες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, ο βουλευτής και ηθοποιός τόνισε ότι το υπουργείο Πολιτισμού δεν είχε ιδέα πόσοι άνθρωποι ασχολούνται με τον Πολιτισμό, που το «ΜέΡΑ 25» τους υπολογίζει σε 140.000, που ίσως και περισσότεροι από τους μισούς ήταν αχαρτογράφητοι και «αόρατοι», ως θύματα μιας χρόνιας παθογένειας του Ελληνικού κράτους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.