Άννα Τσιτσιγιάννη στο Ράδιο ΕΝΑ: «Αυξητικές οι τάσεις στον χώρο των ασφαλίσεων στη Μαγνησία»

«Πληρώθηκαν ήδη οι πρώτοι πληγέντες, υπήρξαν άμεσα αντανακλαστικά»
«Μετά την πανδημία ο κόσμος συνειδητοποίησε τις ανάγκες του και ασφαλίζεται περισσότερο»

Αυξητικές τάσεις στον χώρο των ασφαλίσεων δείχνει να φέρνει η νέα χρονιά με την κ. Άννα Τσιτσιγιάννη, πρόεδρο του Συνδέσμου Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας, η οποία μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, να σημειώνει, πως μετά την πανδημία κυρίως, ο κόσμος ενδιαφέρεται για ασφάλειες, όλων των κλάδων, ενώ ολοένα και περισσότεροι επαγγελματίες ασφαλίζονται με συμβόλαια αστικής ευθύνης.

Αναφορικά με τον χώρο του αυτοκινήτου, η κ. Τσιτσιγιάννη επεσήμανε πως οι άνθρωποι που έχουν αυτοκίνητα, τα ασφαλίζουν γιατί είναι υποχρεωτικό, ενώ σημείωσε πως δεν είναι πολλά τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν. Παρόλα αυτά, τόνισε, πως πολλοί ήταν εκείνοι που κατέθεσαν πινακίδες, ενώ η ίδια παρατήρησε και αυξήσεις στα ασφάλιστρα πολλών εταιρειών, καθώς μετά την περίοδο του covid οι ζημιές αυξήθηκαν, τα ανταλλακτικά είναι πλέον πολύ ακριβά, ενώ έγινε ακριβή και η μετακίνηση των οχημάτων από τις οδικές βοήθειες, από τις φροντίδες ατυχήματος.

Πολύ καλά πηγαίνει ο κλάδος της αστικής ευθύνης
Πολύ καλά ωστόσο, πηγαίνει ο κλάδος της αστικής ευθύνης, μία ασφάλεια που είναι υποχρεωτική για τους διαμεσολαβητές ασφαλειών, για γιατρούς, για αρχιτέκτονες και μηχανικούς που αναλαμβάνουν δημόσια έργα.
Ωστόσο, όπως σημείωσε η κ. Τσιτσιγάννη, πλέον κι άλλοι επαγγελματίες ενδιαφέρονται για την ασφάλεια της αστικής ευθύνης. «Αυτό δεν το περίμενα, αλλά πολλοί επαγγελματίες ενδιαφέρονται για τις αστικές τους ευθύνες και αρχίζουν και το ψάχνουν. Η αστική ευθύνη στα επαγγέλματα, είναι τα λάθη και οι παραλείψεις. Στο δικό μας επάγγελμα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, αυτή είναι μία ασφάλιση υποχρεωτική για να ανανεώσεις την άδειά σου. Κάθε χρόνο πρέπει να τη δίνουμε στο επιμελητήριο για να μας ανανεώσει την άδειά μας και πρόκειται για ασφάλεια που αφορά σε λάθη και παραλείψεις.
Το ίδιο έχουν και οι γιατροί, επαγγέλματα που αναλαμβάνουν δημόσια έργα, αρχιτέκτονες, μηχανικοί , αλλά βλέπω τώρα ότι ενδιαφέρονται και άλλοι κλάδοι, γιατί ο κόσμος αρχίζει να ανησυχεί, το ψάχνει, κοιτάζει και είναι ένας κλάδος που ανεβαίνει», είπε η κ. Τσιτσιγιάννη.

Πολλοί έχουν επηρεαστεί απ ΄τις καταστροφές που έχουν συμβεί
Παράλληλα, ένας κλάδος που ανεβαίνει είναι και αυτός της ασφάλειας πυρός, με πολλούς να έχουν επηρεαστεί με τις καταστροφές που έχουν δει να συμβαίνουν λόγω φωτιάς. «Με τόσες καταστροφές που είδαν οι άνθρωποι λένε, για 100 ευρώ τον χρόνο να μην έχω καλυμμένο το σπίτι μου για μια φωτιά; Όσο πιο πολύ συνειδητοποιεί ο κόσμος αυτό το περιβάλλον, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι υπάρχουν όντως κίνδυνοι που μπορούμε με λίγα χρήματα να τους καλύψουν όσο γίνεται περισσότερο, ρωτάνε και ενδιαφέρονται», συμπλήρωσε η κ. Τσιτσιγιάννη.

Εμπιστοσύνη σε επαγγελματίες ασφαλιστές
Η πρόεδρος του Συνδέσμου Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας επεσήμανε ότι ο κόσμος πρέπει να καταλάβει, ότι το κόστος μίας ασφάλειας δεν είναι μεγάλο, μπροστά στη διασφάλιση της ζωής, του σπιτιού, του αυτοκινήτου ή άλλων αντικειμένων.
«Εγώ πάντα λέω ότι πρέπει να ιεραρχούμε τις ανάγκες. Την ασφάλεια αυτοκινήτου δεν την έχουμε για την τροχαία και το λέω στους πελάτες, ότι όσο πιο δύσκολα είσαι οικονομικά, τόσο πιο ακριβό συμβόλαιο πρέπει να έχεις, γιατί δεν έχεις να αντικαταστήσεις αυτό το όχημα που είναι τόσο πολύτιμο για σένα. Οπότε το περιφρουρείς,. Το ασφαλίζεις ώστε να στο πληρώσει κάποιος άλλος εάν γίνει κάτι», τόνισε.

«Παγίδες» του διαδικτύου
Επεσήμανε δε πως σημαντικό κομμάτι στον χώρο των ασφαλειών, παίζει ο άνθρωπος και ο επαγγελματίας ασφαλιστής. «Πρέπει να είναι ένας συνάδελφος συνεργάτης, που να έχει άδεια από το Επιμελητήριο, να έχει παρακολουθήσει τα σεμινάρια, να ασχολείται με τη δουλειά. Είναι σημαντικό ο άνθρωπος που θα μιλήσεις, να σου πει τι εξαιρείται, τι καλύπτεται. Έχουμε εξαιρετικούς συναδέλφους στην πόλη που ξέρουν το επάγγελμα και νοιάζονται», συμπλήρωσε και μίλησε για τις «παγίδες» του διαδικτύου, που πολλοί παρασύρονται από αυτές.

Ανοδικά οι ασφάλειες ζωής, ειδικά μετά την πανδημία
Σε ότι αφορά στις ασφάλειες ζωής, η κ. Τσιτσιγιάννη ανέφερε ότι πηγαίνουν πολύ καλά κι οι άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει πολλά με την πανδημία.
« Έχουν άλλη αντιμετώπιση του κινδύνου οι άνθρωποι που έχουν ασφαλιστήριο υγείας, ξέρουν ότι μπορούν να είναι ήσυχοι και δεν χρειάζεται να πάνε μόνο στο Νοσοκομείο, έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν κι αλλού και χωρίς να επιβαρυνθούν», τόνισε η ίδια.
Τέλος, η κ. Τσιτσιγιάννη ανέφερε πως στις 20 και 21 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο η εκλογοαπολογιστική συνέλευση και οι εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, με ασφαλιστές απ’ όλη την χώρα, ενώ το παρών θα δώσει και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Αθήνας κ. Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος είναι και αυτός ασφαλιστής. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.