«Ανοίγει» ο ουρανός του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου για πτήσεις από το εξωτερικό

Κων. Ευσταθίου: Ευελπιστούμε φέτος να αγγίξουμε έως και το 65% της επιβατικής κίνησης του 2019

Μπορεί η καθημερινή συζήτηση όλων να αφορά στον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και στα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας, όμως το βλέμμα των κατοίκων του εξωτερικού είναι στραμμένο στην Ελλάδα, αλλά και στη Μαγνησία, για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι αεροπορικές συνδέσεις του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου με χώρες του εξωτερικού, με τον αερολιμενάρχη κ. Κωνσταντίνο Ευσταθίου να είναι άκρως αισιόδοξος για την πορεία των αφίξεων, λέγοντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη πως αναμένεται φέτος η κίνηση να αγγίξει το 60-65% της κίνησης του 2019, που είχε χαρακτηριστεί χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

Μία νέα πτήση προστίθεται στο πρόγραμμα του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου με την οποία θα συνδέεται εβδομαδιαία ο Βόλος και το Πήλιο με την αγορά του Ισραήλ. Η πτήση θα πραγματοποιείται από 29 Ιουνίου μέχρι τον Σεπτέμβριο, κάθε Τρίτη με ώρα αναχώρησης 12:35 από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και θα επιστρέφει την ίδια ημέρα με ώρα αναχώρησης 16:00 από το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η αεροπορική σύνδεση αφορά μισθωμένες πτήσεις και ειδικότερα τουριστικά προγράμματα – πακέτα διακοπών, που απευθύνονται προς την ισραηλινή αγορά και αφορούν διακοπές στον προορισμό Βόλος-Πήλιο.
Όπως επεσήμανε ο κ. Ευσταθίου, οι επισκέπτες θα μπορούν να μείνουν στην περιοχή από λίγες ώρες, μέχρι και εβδομάδες, με στόχο να διοχετευτούν στο Πήλιο, αλλά και ευρύτερα στη Θεσσαλία, με επισκέψεις σε διάφορα μέρη.
Η Μαγνησία και ιδίως το Πήλιο, τόνισε ο Αερολιμενάρχης είναι πολύ διαδεδομένο στους κατοίκους του Ισραήλ, ενώ υπάρχει πολύ καλή συνεργασία του ελληνικού με το ισραηλινό κράτος κι αυτό φάνηκε κι από το αποτέλεσμα αυτής της σύνδεσης, με τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στην χώρα. Ο ίδιος μάλιστα έδωσε τα εύσημα στον Διευθυντή του ΕΟΤ στο Ισραήλ, καθώς κατέβαλε πολύ μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου να πείσει την εταιρεία να έρθει στη Ν. Αγχίαλο και φυσικά να φέρει τους τουρίστες στο Πήλιο και τον Βόλο, ενώ οι πρώιμες συζητήσεις δείχνουν πως και το 2022 ίσως αναμένονται πιο δυναμικές κινήσεις από πλευράς Ισραήλ, για την αεροπορική του σύνδεση με το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου.
Ωστόσο, η σύνδεση με το Ισραήλ δεν θα είναι η μοναδική. Ήδη το ενδιαφέρον τουριστών είναι έντονο από την Αγγλία και αναμένεται σε λίγο διάστημα και από τη Γερμανία προκειμένου να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα.
Στις 2 Ιουνίου ξεκινούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια με την EasyJet, που θα συνδέσουν δύο φορές την εβδομάδα τη Ν. Αγχίαλο με το Λονδίνο και ειδικότερα το αεροδρόμιο του Γκατγουικ, δρομολόγια τα οποία θα συνεχιστούν έως το τέλος Οκτωβρίου.
Το σημαντικό είναι όπως επεσήμανε ο κ. Ευσταθίου πως η εν λόγω εταιρεία ενώ είχε και πέρυσι δύο δρομολόγια, αυτά ήταν διάρκειας 3-3,5 μηνών. Φέτος η διάρκεια είναι πέντε μηνών και το 2022 οι πτήσεις θα ξεκινούν από τις 30 Μαρτίου, με τη Ν. Αγχίαλο να συνδέεται για επτά μήνες το χρόνο με το Λονδίνο, γεγονός πολύ σημαντικό για όλη την Κεντρική Ελλάδα και τη Μαγνησία.
Παράλληλα, ξεκινούν και οι πτήσεις της Condor από τις 26 Μαΐου, με δρομολόγια δύο φορές την εβδομάδα και σύνδεση της Ν. Αγχιάλου με το Μόναχο κάθε Τετάρτη και Σάββατο, θα συνεχιστεί η πτήση από Ολλανδία της Transavia, ενώ είτε στις 17 ή στις 24 Απριλίου ξεκινά και η σύνδεση με τη Γαλλία.

Αισιόδοξα μηνύματα- Αναμένεται να αγγίξουμε έως και το 65% της επιβατικής κίνησης του 2019

Μιλώντας για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στον χώρο του τουρισμού, ο κ. Ευσταθίου έκανε λόγο για αισιόδοξα μηνύματα, που θα ανατρέψουν την δύσκολη χρονιά του 2020.
«Δειλά δειλά ξεκινούν όλα τα κράτη να δέχονται τουρισμό και σ’ αυτό το κομμάτι υπερτερεί η Ελλάδα με τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν και βλέπουμε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από διάφορα μέρη. Φέτος θα είναι σίγουρα καλύτερη χρονιά από το 2020. Δεν θα φτάσουμε στα επίπεδα του 2019, αλλα ευελπιστούμε να αγγίξουμε το 50-65% της επιβατικής κίνησης του 2019», τόνισε ο Αερολιμενάρχης, επισημαίνοντας πως η καλύτερη χρονιά για το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου ήταν όταν είχε πτήσεις η Ryanair, αγγίζοντας και τις 46.000 αφίξεις. Το 2019 καταγράφηκαν 25.000 αφίξεις, όμως η περσινή χρονιά έδειξε πτώση της τάξης του 85%.

Όλα έτοιμα για την υποδοχή των επισκεπτών
Ο κ. Ευσταθίου σημείωσε πως το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους τουρίστες, σημείωσε πως υπάρχουν από την πολιτεία οι ανάλογες οδηγίες, ωστόσο αναμένεται και το λεγόμενο πράσινο διαβατήριο, αυτών δηλαδή που έχουν εμβολιαστεί και μπορούν χωρίς περιορισμούς να ταξιδέψουν. Ωστόσο, όπως ακούγεται ελευθερία κινήσεων θα έχουν και όσοι έχουν ανοσία, λόγω προηγούμενης νόσησης, αλλά και όσοι θα έχουν υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού.
Ο Αερολιμενάρχης για ακόμη μία φορά επεσήμανε πως τα μηνύματα είναι αισιόδοξα γι’ αυτή την χρονιά, ενώ υπάρχει ακόμη πιο έντονο ενδιαφέρον για το 2022. Μάλιστα, ο ίδιος είπε και το μυστικό για πιο οικονομικές τιμές στα εισιτήρια για όσους Βολιώτες θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, λέγοντας πως όσο πιο νωρίς κλείσουν τα εισιτήρια, τόσο πιο οικονομικές τιμές μπορούν να πετύχουν, δίνοντας το όριο των 45 ημερών περίπου πριν το προγραμματισμένο ταξίδι, ως μια καλή στιγμή για να βρει κανείς καλύτερες τιμές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.