Άνοιξαν τα γραφεία τους, αλλά … ακόμη αναμένουν διευκρινήσεις οι εκπαιδευτές

Για τον τρόπο των μαθημάτων και την απόκτηση διπλωμάτων των υποψηφίων οδηγών

Διευκρινιστικές εγκυκλίους αναμένουν οι σχολές οδηγών για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση πώς θα γίνονται οι θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος καθώς μετά από πέντε μήνες που τα γραφεία ήταν κλειστά, ξεκίνησε χθες η επαναλειτουργία τους.
Το ενδιαφέρον για έκδοση διπλώματος αναμένεται να είναι μεγάλο και η κοινή υπουργική απόφαση θέτει περιορισμούς ως προς τις πρακτικές εξετάσεις όπου και αναμένεται να παρατηρηθούν καθυστερήσεις.

Ο Ιορδάνης Πολατίδης πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Μαγνησίας, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και είπε ότι μετά από πέντε μήνες που οι σχολές ήταν κλειστές, βγήκε η ΚΥΑ ότι ανοίγουν, άνοιξαν τα γραφεία, αλλά υπάρχουν θέματα πως θα γίνουν τα μαθήματα θεωρητικά και πρακτικά και αναμένονται αρκετές διευκρινιστικές, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια.

Εξ αποστάσεως τα μαθήματα,
άγνωστο πως θα γίνουν οι εξετάσεις

Η υπουργική απόφαση ορίζει ότι οι εκπαιδευτές θα κάνουν δύο self test κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και οι υποψήφιοι οδηγοί 24 ώρες πριν το κάθε μάθημα οδήγησης και ο κ. Πολατίδης τόνισε ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί η πλατφόρμα που πρέπει να αναγράφεται το αποτέλεσμα των τεστ, για να δουν πως θα ξεκινήσουν τα μαθήματα.
Για τα θεωρητικά μαθήματα ο πρόεδρος των εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών είπε ότι η υπουργική απόφαση ορίζει ότι θα γίνονται εξ αποστάσεως, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη πώς θα γίνουν οι εξετάσεις.

Μειωμένος στο μισό
ο αριθμός εξεταζομένων

“Το άλλο μεγάλο θέμα, που διαβάσαμε στην ΚΥΑ, είναι ότι θα μειωθεί κατά πολύ ο αριθμός των εξεταζόμενων και οι εξετάσεις θα γίνονται ανά μία ώρα δηλαδή μισή ώρα το μάθημα και μισή ώρα η απολύμανση του αυτοκινήτου. Καταλαβαίνετε ότι αν σε κανονικές συνθήκες είχε να εξετάσει έξι υποψήφιους, πλέον θα εξετάζονται τρεις”, τόνισε ο εκπαιδευτής οδηγών.
Ο κ. Πολατίδης ανέφερε ότι ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι σχολές έμειναν κλειστές για πέντε μήνες ενώ υπήρχαν υποψήφιοι οδηγοί και πριν το lockdown και εκτίμησε ότι θα παρατηρηθούν καθυστερήσεις.

Αναμένεται διευκρινιστική και
για τα διπλώματα έως 125 κυβικά

Αναφερόμενος στην αλλαγή διπλώματος όσων έχουν δίπλωμα αυτοκινήτου να μπορούν να οδηγούν και μοτοσυκλέτα έως 125 κυβικά ο κ. Πολατίδης είπε ότι αναμένεται επίσης διευκρινιστική εγκύκλιος για το πως θα γίνει η διαδικασία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.