Ανθούλα Ανάσογλου για φονικό Μακρινίτσας: Υπήρχε ολιγωρία από τις Αρχές, σε πλήρη συνείδηση ο δράστης

Τόνισε στο Ράδιο ΕΝΑ η δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων

Με νέους συνηγόρους πλέον βαδίζει η οικογένεια των θυμάτων του φονικού στη Μακρινίτσα, με την κ. Ανθούλα Ανάσογλου να είναι εκ των δύο νομικών- συνηγόρων της οικογένειας. Η ίδια μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, τόνισε πως υπήρξε ολιγωρία από τις Αρχές και χαιρετίζει την προανακριτική που έχει παραγγελθεί από την Εισαγγελία Εφετών για τον ρόλο των υπηρεσιών στο θέμα. Η κ. Ανάσογλου δίνει όμως κι ακόμη ένα στοιχείο, ότι ο δράστης φέρεται να είπε στην πεθερά του πως «εσένα σε αφήνω να ζήσεις για να μεγαλώσεις το παιδί μου» και με αυτή τη φράση, δείχνει ότι όχι μόνο δεν υπάρχει το ακαταλόγιστο, (όπως τόνισε η ίδια), αλλά ο 32χρονος είχε συνείδηση των πράξεών του και πως πίσω του θα άφηνε ένα ορφανό.

Ποια είναι η δική σας εκτίμηση, αλλά και της οικογένειας για την εξέλιξη με το γεγονός, ότι ο φερόμενος ως δράστης εισάγεται στην ψυχιατρική κλινική του Κορυδαλλού και από την άλλη, υπάρχει πλέον προκαταρκτική για τον ρόλο των υπηρεσιών στο θέμα του 32χρονου, που παρήγγειλε η Εισαγγελία Εφετών;

Πρόσβαση στη δικογραφία θα έχουμε από σήμερα, γιατί χειρίζομαι την υπόθεση με τον εξαίρετο συνάδελφο τον Στέφανο Καραγεώργο και δεν έχουμε ακόμη πληροφορηθεί πολλά. Όμως την Τρίτη, ήρθε στη δημοσιότητα ένα έγγραφο του κατηγορουμένου στις 15/1/2021 από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου, το οποίο απ΄ότι διάβασα έλεγε ότι χρήζει φαρμακευτικής αγωγής και ότι διαγνώστηκε, ότι επιδεινώθηκε η κατάστασή του, γιατί ακριβώς δεν έπαιρνε την φαρμακευτική του αγωγή. Υπήρχε μέσα ένα παραλυτικό σύνδρομο και το έχω πει και σε δηλώσεις μου. Αυτά βέβαια, γιατί εγώ δεν είμαι ψυχίατρος θα μας τα πουν οι αρμόδιοι ψυχίατροι, την επίδραση που έχουν στον καταλογισμό.
Αλλά θέλω να τονίσω ότι εφόσον η διάγνωση ήταν, ότι μπορεί να θεραπευτεί με φαρμακευτική αγωγή, κατανοούμε ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει το ακαταλόγιστο. Σε καθεστώς όμως ελευθερίας ο συγκεκριμένος άνθρωπος αρνήθηκε την εισαγωγή του και τη βοήθεια που του πρόσφερε και το ψυχιατρικό ίδρυμα με τη συνδρομή της γυναίκας του, της αείμνηστης Κωνσταντίνας και όλη η οικογένεια της Κωνσταντίνας ήταν κοντά του για να μπορέσει και να λάβει τη φαρμακευτική του αγωγή και εάν χρειαστεί να παραμείνει μέσα για οποιαδήποτε βοήθεια.
Τώρα, μετά το τραγικό αυτό φινάλε της πράξης, ο ίδιος σε καθεστώς εγκλεισμού, αιτείται και όπως μαθαίνουμε, οδηγείται στο Ψυχιατρείο. Όλα αυτά θα πρέπει να τα εξετάσουμε υπό το πρίσμα μιας υπεράσπισης και των υπερασπιστικών ισχυρισμών, διότι ο ίδιος αρχικά, δεν θέλει να πάει και τώρα επιθυμεί να πάει , βέβαια με πλήρη συνείδηση των πράξεών του και καταλαβαίνει και ζητάει ο ίδιος μια ιδιαίτερη μεταχείριση. Θα παρακαλούσα όλες τις Αρχές να είναι ιδιαίτερα φειδωλές, κατανοώ ότι είναι σεβαστά τα δικαιώματα του κατηγορουμένου, αλλά θα πρέπει να τα δούμε όλα υπό το πρίσμα οποιασδήποτε καθοδήγησης.

Εσείς θα αιτηθείτε και τη συνέχιση της έρευνας και προς τις αστυνομικές αρχές;

Βεβαίως και αυτή την προανακριτική τη χαιρετίζουμε και ήταν από τα πρώτα πράγματα από τα οποία συνδράμαμε , διότι όταν έλαβα γνώση του εγγράφου, όπως και όταν έλαβα γνώση ότι υπήρξε μία καταγγελία προς την αστυνομία, ελάχιστες ημέρες πριν το τραγικό αυτό συμβάν, για άσκηση ενδοοικογενειακής βίας και ο νόμος είναι ιδιαίτερα αυστηρός σ’ αυτά, ρώτησα λοιπόν για ποιο λόγο δεν συνελήφθη στο αυτόφωρο. Δεν θα μπορούσε να κρατηθεί παραπάνω, αλλά τουλάχιστον θα γίνονταν μία δίκη. Ίσως κάτι φαινόταν τότε. Μου είπαν ότι απλώς δεν τον βρήκαν. Κατανοείτε ότι υπήρχε ολιγωρία από τις Αρχές και δυστυχώς αυτό το πρόσχημα του κορωνοϊού σε πολλές περιπτώσεις, δημιουργεί μία απορρύθμιση ακόμη και στην ίδια τη δικαιοσύνη.

Αυτό, ορμώμενη από που το λέτε;

Θα τα δω όλα τα στοιχεία βέβαια…. Όμως εάν έχουμε 15/1 ένα έγγραφο και το δικαστήριο της εκούσιας νοσηλείας γίνεται την ημέρα που δυστυχώς τα δύο αδέλφια βρίσκονται στον άλλο κόσμο, ειλικρινά υπάρχει ένα μεγάλο διάστημα και υπάρχουν και οι περιπτώσεις του κατεπείγοντος , όπως αυτή η εισαγγελική παραγγελία. Καλό είναι όλοι οι αρμόδιοι να κατανοήσουν τη λέξη του κατεπείγοντος, υπάρχει κάποιος λόγος που υπάρχουν αυτές οι περιπτώσεις και χαρακτηρίζονται με το επείγον.

Εσείς, μέσα και από τη συζήτηση με τους γονείς των δύο άτυχων παιδιών, βλέπετε δηλαδή, ότι υπήρχε σκοπιμότητα από την πλευρά του δράστη; Γιατί σε κάποιες δηλώσεις έγινε γνωστό, ότι ήθελε να σκοτώσει και την πεθερά του, αλλά την άφησε σκοπίμως να ζήσει;

Την τραυμάτισε και την τραυμάτισε σοβαρά. Η δίωξη και είμαι απόλυτα βέβαιη, πλην της διπλής ανθρωποκτονίας, είναι και για σωματική βλάβη στη μητέρα των παιδιών. Της είπε όμως χαρακτηριστικά, ότι «εσένα σε αφήνω να ζήσεις για να μεγαλώσεις το παιδί μου». Κατάλαβε δηλαδή πάρα πολύ καλά τι έκανε και της «χάρισε» τη ζωή γιατί ήξερε, άρα είχε συνείδηση ότι αφήνει πίσω του ένα ορφανό αγγελούδι.

Αυτό σας το μετέφερε η μητέρα των παιδιών;

Βεβαίως. Όλα αυτά θα τα πούμε και μετά την κατάθεση στον Ανακριτή , γιατί η ανάκριση είναι μυστική, οπότε δεν θα προκαταβάλλω όλη τη μαρτυρία.
Βλέπετε πως η υπόθεση αυτή θα τραβήξει σε μάκρος;
Θα πρέπει να τραβήξει σε μάκρος γιατί δεν ξέρω τι έγινε, με ποια ψυχιατρική γνωμάτευση οδηγήθηκε στην ψυχιατρική των φυλακών, με το έγγραφο που υπήρχε από τον Ιανουάριο;
Περιμένουμε την απόφαση του Δικαστηρίου εκείνη την ημέρα , περιμένουμε την ψυχιατρική γνωμάτευση, έχουμε να προτείνουμε μάρτυρες , έχουμε αν προτείνουμε ανακριτικες πράξεις. Είναι μία ανάκριση που πρέπει να γίνει εις βάθος.

Άνοιξε λογαριασμός για την
οικονομική ενίσχυση του παιδιού

Λογαριασμός βοήθειας και οικονομικής ενίσχυσης του παιδιού της άτυχης Κωνσταντίνας που βρήκε το θάνατο απ΄ το χέρι του πρώην άντρα της στη Μακρινίτσα δημιουργήθηκε σε συγκεκριμένη τράπεζα και ήδη έχει γνωστοποιηθεί μέσω των κοινωνικών δικτύων, με το σκεπτικό, ότι το 2,5 χρόνων παιδάκι, έχει πλέον μόνο τους αγρότες παππούδες, για την υποστήριξή του και την μελλοντική του ανάπτυξη. Για όσους ενδιαφέρονται, ο λογαριασμός είναι: Τράπεζα Πειραιώς GR52 0171 2580 0062 5815 1296 466 Δικαιούχος Μ.Α.Κ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.