Αντί για προκαταβολή για αγορά κινητού, απέσπασε και 200 ευρώ

Καταδίκη για συνέργεια σε απάτη 51χρονου από το Μπαγκλαντές

Ερήμην καταδικάστηκε ένας 51χρονος από το Μπαγκλαντές, κάτοικος Κορινθίας, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Ο αλλοδαπός εξαπάτησε νεαρή από τη Ν. Αγχίαλο που πουλούσε κινητό τηλέφωνο και αντί να της στείλει προκαταβολή, όπως της είχε πει τηλεφωνικά, της απέσπασε κωδικούς και μέσω της υπηρεσίας «Λεφτά στο Λεπτό» της πήρε 200 €.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για συνέργεια σε απάτη μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και καταδικάστηκε, χωρίς να εμφανιστεί στο Δικαστήριο.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 30 Μαΐου 2021, για 19χρονη κάτοικος Ν. Αγχιάλου, έβαλε μικρή αγγελία σε ιστότοπο για πώληση του κινητού της τηλεφώνου έναντι 450 €.
Ο αλλοδαπός επικοινώνησε μαζί της, δίνοντάς της ελληνικό όνομα και συμφώνησαν να της στείλει 200 € προκαταβολή, μέσω της συγκεκριμένης τραπεζικής υπηρεσίας, για να το αγοράσει. Ο αλλοδαπός, κατάφερε να αποσπάσει τους κωδικούς της κοπέλας και έκανε ανάληψη 200 € από ΑΤΜ στην περιοχή του Κιάτου Κορινθίας.
Ο κατηγορούμενος ταυτοποιήθηκε μέσω του τηλεφώνου του, ενώ φαίνεται ότι εξυπηρετούσε τρίτο πρόσωπο, που είχε δώσει τον αριθμό του, για να κάνει τη συνεννόηση με το θύμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.