Άνυδρο και με υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι στη Μαγνησία

Έρχεται βροχερό διάλειμμα δύο ημερών στο νομό

Βροχερό διάλειμμα δύο ημερών θα σημειωθούν αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή στη Μαγνησία, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις για το καλοκαίρι αναφέρουν για έναν Ιούνιο που θα έχει υψηλές θερμοκρασίες και θα δώσει βροχές, ενώ για διάστημα 2,5 μηνών (Ιούλιος ως μέσα Σεπτεμβρίου) το καλοκαίρι αναμένεται άνυδρο και με υψηλότερες θερμοκρασίες από τον μέσο όρο.
Όπως ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο μετεωρολόγος Θεοφάνης Τακούδης, μετεωρολόγος μέχρι σήμερα Τετάρτη, η θερμοκρασία θα είναι 30 ℃, θα παραμείνει η αραιή συννεφιά με νότιο ρεύμα, αλλά από το απόγευμα αρχίζει να αλλάξει η δομή της ατμόσφαιρας στη Θεσσαλία, με αποτέλεσμα από τη νύχτα κυρίως στη Βορειοδυτική Θεσσαλία και στις βόρειες περιοχές της Μαγνησίας να έχουμε συννεφιές.
Οι συννεφιές θα πυκνώσουν και την Πέμπτη πριν το μεσημέρι και στη συνέχεια, θα σημειωθούν βροχές στη Μαγνησία, που αρχικά θα έχουν τοπικό χαρακτήρα και στη συνέχεια θα επεκταθούν προς το βράδυ, χωρίς όμως να είναι κάτι ιδιαίτερο και επικίνδυνο. Η θερμοκρασία αύριο Πέμπτη θα πέσει και η μέγιστη θα κυμανθεί στους 25-26 ℃.
Για την Παρασκευή αναμένονται βροχές σε όλη τη Μαγνησία, που θα είναι σταθερής έντασης και χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα, που θα συνεχιστούν μέχρι το βράδυ και με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στο Βόλο μέχρι 24 ℃, ενώ από το βράδυ το ρεύμα γίνεται Βόρειο, ενώ από το Σάββατο αρχίζει ξανά η βελτίωση του καιρού, οι Βορειοανατολικοί άνεμοι παραμένουν, θα υπάρχει ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και σε ορεινές περιοχές θα σημειωθούν κάποια φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά στους 25-26 ℃.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με μόνο τοπικές συννεφιές, η θερμοκρασία θα ανέβει στους 28 ℃, η ερχόμενη εβδομάδα θα έχει την ανοιξιάτικη δομή της και μέχρι να φύγει ο Μάιος δεν φαίνεται κάτι ιδιαίτερο σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
Υψηλές θερμοκρασίες και ανομβρία
Η εκτίμηση των μετεωρολόγων για το φετινό καλοκαίρι αναφέρει ότι από τον Ιούλιο και μετά έχει δύο χαρακτηριστικά, ότι γενικά και κατά διαστήματα θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες, για το διάστημα Ιούλιο, Αύγουστο, ίσως και μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου και με ανομβρία, καθώς δεν φαίνονται βροχές για αυτό το διάστημα.
Ο δε Ιούνιος φαίνεται καλός, θα δώσει υψηλές θερμοκρασίες και κάποιες βροχές.
Ο κ. Τακούδης εξήγησε ότι αυτή είναι μια εκτίμηση με βάση της μακροπρόθεσμες προγνώσεις και μιλάμε για ένα άνυδρο καλοκαίρι με θερμοκρασίες μεγαλύτερες από τον μέσο όρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.