Απ. Οντόπουλος: Οι έμποροι της πόλης έδωσαν εντολή στη νέα διοίκηση για διεκδικήσεις

Συντριπτική υπεροχή της παράταξης «Ενωτικό Εμπόριο» στις εκλογές του Εμπορικού

Συντριπτική ήταν η υπεροχή της παράταξης “Ενωτικό Εμπόριο” και του απερχόμενου προέδρου Απόστολου Οντόπουλου στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου. Στην εκλογική διαδικασία ψήφισαν 230 μέλη από τα 390 που είχαν δικαίωμα ψήφου, σε σύγκριση με 255 που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές από τους 445 με δικαίωμα ψήφου. Συνολικά 194 ψήφους έλαβε το «Ενωτικό Εμπόριο», 24 ψήφους έλαβε η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» ενώ βρέθηκαν 10 άκυρα και 2 λευκά ψηφοδέλτια. Ο κ. Οντόπουλος έλαβε τις περισσότερες ψήφους από κάθε άλλο υποψήφιο, συγκεντρώνοντας 151 σταυρούς.
Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, ο κ. Οντόπουλος τόνισε πως η συμμετοχή στις εκλογές ξεπέρασε τις προσδοκίες και παρά την εσωστρέφεια στις τάξεις των εμπόρων , εξαιτίας όλων των προβλημάτων που υπάρχουν οι έμποροι ψήφισαν δίνοντας εντολή στη νέα διοίκηση να διεκδικήσει όχι μόνο λύσεις στα προβλήματα, αλλά και να μπορέσει να συμβάλει στην ανάπτυξη της μικρής επιχείρησης, που είναι το ζητούμενο.
Βέβαια, ο κ. Οντόπουλος μίλησε για τα προβλήματα της εμπορικής αγοράς υπογραμμίζοντας πως η κρίση του κορωνοϊού ήρθε μετά από τα δέκα χρόνια της οικονομικής κρίσης και γονάτισε τις επιχειρήσεις, ενώ σχολίασε και τη θλιβερή εικόνα στην αγορά του Βόλου με πληθώρα ανοίκιαστων καταστημάτων σε κεντρικές οδούς, λέγοντας πως τέτοιες εικόνες συναντούνται πλέον συχνά στα μεγάλα αστικά κέντρα.

«Καμιά κυβέρνηση, δεν κατάφερε να δώσει
ώθηση στις μικρές επιχειρήσεις»

Αναφορικά με τη στήριξη του κλάδου από τη πολιτεία ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “καμιά κυβέρνηση, μιλώντας για όλες αυτές των τελευταίων ετών, δεν κατάφερε να δώσει ώθηση στις μικρές επιχειρήσεις. Πραγματικά εξοργιζόμαστε όταν ακούμε από τους κυβερνώντες ότι η μικρή επιχείρηση είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, καθώς δεν το απέδειξαν αυτό ποτέ στην πράξη. Ποτέ δεν λάβαμε τα αντίστοιχα μέτρα στήριξης ακόμη και τώρα μέσα στην κρίση κορωνοϊού. Σίγουρα υπήρξαν κάποια μέτρα προς τη θετική κατεύθυνση όμως δεν επαρκούν για να αντισταθμίσουν τη ζημιά που έχει γίνει εδώ και δέκα χρόνια. Ακόμη, η μικρή επιχείρηση δεν μπορεί να ισορροπήσει”.
Οι έμποροι ζητούν μεταξύ άλλων την επέκταση της μείωσης φορολογίας εκτός από τις ατομικές επιχειρήσεις και στις ΕΕ και ΟΕ, αλλά και ρευστότητα μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουν εξαγγελθεί. Ο κ. Οντόπουλος όμως επεσήμανε πως οι έμποροι δεν έχουν πρόσβαση σ’ αυτά τα εργαλεία, ιδίως σε εκείνα που περνούν από τις συστημικές τράπεζες, λέγοντας πως ” ανάπτυξη χωρίς τη στήριξη των τραπεζών δεν έρχεται. Δεν μπορεί καμία επιχείρηση να βρεθεί από μόνη της με ίδια κεφάλαια”. Τέλος, ο ίδιος τόνισε πως θα πρέπει να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, καθώς η αγορά στηρίζεται στην κατανάλωση, που δεν μπορεί να έρθει χωρίς κόσμο και εργασία.

” Χάνουμε συνεχώς χρήματα γιατί μειώνεται η αγοραστική δύναμη του κόσμου και γιατί δεν υπάρχουν δουλειές. Βασιζόμαστε σε συντάξεις και μισθούς και σε πελατολόγιο μεγαλύτερης ηλικίας που αναπόφευκτα μετά από κάποιο διάστημα δεν θα υπάρχει. Οι μικρές ηλικίες δεν έχουν αγοραστική δύναμη και έχουμε και διαρροή σε eshop και πολυεθνικές. Δεν είναι τυχαίο ότι από την αρχή της κρίσης λόγω όλων των παραγόντων η μικρή επιχείρηση έχει χάσει περίπου το 70% του τζίρου της”, ανέφερε και παρότρυνε τους εμπόρους να χρησιμοποιήσουν τα προγράμματα επιδότησης εργασίας, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος της εργασίας και της κατανάλωσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.