Απ. Παπαδούλης: Ίσως υπάρχουν συμφωνίες πίσω από την μονάδα παραγωγής του srf

Δεσμεύτηκε ότι η πόλη σε τρία χρόνια θα έχει ολοκληρωμένη ανακύκλωση

Τους «θεατρινισμούς και τη στάση του δημάρχου Αχ. Μπέου στο θέμα της ΑΓΕΤ», επέκρινε ο υποψήφιος δήμαρχος Απόστολος Παπαδούλης, που διερωτήθηκε αν πίσω από την απόφαση για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής srf, υπάρχουν άλλες συμφωνίες που δεν γνωρίζουμε. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί δήμαρχος, η πόλη θα έχει σε τρία χρόνια ολοκληρωμένη ανακύκλωση.
Ο Απ. Παπαδούλης μίλησε στο «Ράδιο Ένα» και ανέφερε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων, είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα και είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πόλεις που δεν έχουν πάρει τα μέτρα τους, όταν αναπτύσσονταν και σήμερα το βρίσκουν μπροστά τους.
Ο υποψήφιος δήμαρχος, είπε ότι ως πολίτης θα τον ενδιέφερε να μάθει τι είναι πίσω απ’ αυτό, δηλαδή ο δήμαρχος δημόσια τι ξέρει για το πρόβλημα αυτό, τι έχει διαπραγματευτεί με τη συγκεκριμένη εταιρία, τι δεσμεύσεις έχουν αναλάβει εκατέρωθεν, ποιες είναι οι προϋποθέσεις που έχουν βάλει και πως το εργοστάσιο αυτό θα λειτουργεί με κανονικό τρόπο.
«Να μιλήσουμε για την ουσία του πράγματος»
Σύμφωνα με τον Απ. Παπαδούλη, το γεγονός ότι βγαίνουν οι πολίτες και διαμαρτύρονται είναι λογικό, καθώς όταν φοβάσαι διαμαρτύρεσαι, αλλά το ζήτημα είναι να φύγουμε από το όριο του φόβου και να μιλήσουμε για την ουσία του πράγματος.
Ο ίδιος κατηγόρησε τον δήμαρχο, ότι κάνει θεατρινισμούς κατά καιρούς με εκφράσεις όπως «θα περάσουν πάνω από το πτώμα μου», «κάνω 500 εκ. € αγωγή, μήνυση 1,5 εκ. €» και τόνισε ότι αυτά δημιουργούν μεγαλύτερο φόβο στον κόσμο, που θέλει να έχει μια σαφέστατη εικόνα.
Ο ίδιος είπε ότι δεν έχουμε τέτοια στοιχεία που θα δώσουν απαντήσεις για να πάρει θέση στο θέμα, διότι ο κάθε πολίτης που φοβάται για τη ζωή του και έχει κάθε δικαίωμα να την προστατέψει, θέλει να ξέρει ποιο είναι το περιβάλλον στο οποίο ζει.
«Την επομένη της εκλογής μου ως δημάρχου, εγώ θα μιλήσω με την εταιρία και όχι με το εργοστάσιο που είναι παραγωγικό και δεν αποφασίζει. Θα μιλήσουμε για το πρόβλημα θα βάλουμε τα πράγματα κάτω, σε δημόσιο, διαφανή διάλογο, παρόντων των επικεφαλής των άλλων αντιπολιτευτικών ομάδων, για να βάλουμε τις συμφωνίες κάτω και την παρακολούθηση εκ μέρους του Δήμου των εκπομπών των αερίων», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι σήμερα φοβόμαστε να δούμε ποιος θα παρακολουθήσει τα αέρια.
Ο ίδιος διερωτήθηκε αν είναι δυνατόν ο δήμαρχος της πόλης να μην ενδιαφέρεται για την υγεία των πολιτών και έκανε λόγο για περίεργες απόψεις, αναφέροντας ότι του κάνει εντύπωση το εξής: Μιλάμε για ένα εργοστάσιο που κάνει ο Δήμος Βόλου, που καλείται να παίξει το ρόλο του επιχειρηματία, που ενώ δεν πέτυχε κάτι, θα πετύχει να λειτουργήσει ένα εργοστάσιο.
«Έχουμε μια ΔΕΥΑΜΒ, που είναι επιχείρηση και μάλιστα προς διάλυση και θέλουμε να παίξουμε επιχειρηματικά σε ένα άλλο επίπεδο; Μήπως υπάρχουν τίποτα άλλες συμφωνίες πίσω από εκεί;», διερωτήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, που συμπλήρωσε ότι θα περίμενε τόσο καιρό στο Δημοτικό Συμβούλιο να πιεστεί για να απαντήσει.
Ο Απ. Παπαδούλης είπε ότι με φωνές, τέτοια προβλήματα δε λύνονται και ανέφερε ότι έχει δίκιο ο κόσμος να διαμαρτύρεται γιατί φοβάται, αλλά οι ηγεσίες πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι.
Ο υποψήφιος δήμαρχος επανέλαβε τη δημόσια δήλωσή του ότι αν εκλεγεί η πόλη σε τρία χρόνια θα έχει ολοκληρωμένη ανακύκλωση.
Για το πρόβλημα της ΑΓΕΤ, ο Απ. Παπαδούλης είπε ότι δεν κάνει δημόσιες σχέσεις όταν υπάρχει προεκλογική περίοδος και απαντήσεις για τα προβλήματα που υπάρχουν, θα μπορούσε να είχε δώσει ένα πολύ σοβαρό επιστημονικό συνέδριο, που θα μπορούσε να διοργανώσει το Τεχνικό Επιμελητήριο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.