Απ. Παπαδούλης: Ζητούμενο στο Δήμο οι ψηφιακές λύσεις στα προβλήματα

Η εκδήλωση του «Ομίλου Καρεκλίδη», η πιο σοβαρή κουβέντα τον τελευταίο καιρό

Ζητούμενο για την επόμενη Δημοτική Αρχή είναι να μεταβεί στην ψηφιακή εποχή, που θα λύνει τα προβλήματα της καθημερινότητας και όχι μόνο, ψηφιακά και ανάλογα με τις προτεραιότητες που θα θέσει, δήλωσε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Απόστολος Παπαδούλης, που χαρακτήρισε την εκδήλωση του Ομίλου Καρεκλίδη για την ανάπτυξη στην ψηφιακή εποχή, την πιο σοβαρή κουβέντα που γίνεται τον τελευταίο καιρό.
Ο υποψήφιος δήμαρχος ξεκίνησε τη συνέντευξή του λέγοντας ότι ο «Όμιλος Καρεκλίδη» πρωτοστατεί στο θέμα της ανάπτυξης της περιοχής με εξαιρετικά πρωτότυπες αναφορές και τολμάει να συζητήσει κάτι που δεν συζητιέται. «Το γεγονός ότι βάζετε στο κάδρο την προοπτική διαμόρφωσης μιας έξυπνης πόλης και εν προκειμένω για το Βόλο και ανοίγετε έναν μεγάλο κύκλο πρωτοβουλιών που συνοδεύει αυτή την πτυχή, ίσως είναι η πιο σοβαρή κουβέντα που γίνεται τον τελευταίο καιρό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νέο εργαλείο

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, διαμορφώνει και τη νέα πραγματικότητα που είναι η κοινωνία της μετοχικότητας και βάζει ξανά τις ανάγκες του πολίτη σε μια άλλη πίστα καταστάσεων. Ο υποψήφιος δήμαρχος, τόνισε ότι έχουμε πλέον ένα νέο εργαλείο να αντιμετωπίσει ζητήματα καθημερινότητας και αυτό είναι η ψηφιακή τεχνολογία.
Ο Απ. Παπαδούλης είπε ότι εδώ και χρόνια αναφέρεται στην έξυπνη πόλη, όχι επειδή ο Δήμος Τρικάλων έχει προχωρήσει ή επειδή ο Δήμος Λάρισας την ξεκίνησε, αλλά μια πόλη σαν το Βόλο, που θα μπορούσε να είναι πρωτοστατήσει, ουδέποτε συζήτησε σοβαρά αυτή την πτυχή.
Ο ίδιος εξήγησε ότι η έξυπνη πόλη είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα λύνει με ψηφιακό τρόπο. Τόνισε δε, ότι δεν είναι ανάγκη να υπάρχουν συγκεκριμένα δρομολόγια απορριμματοφόρων που πηγαίνουν να μαζέψουν τα σκουπίδια μιας περιοχής, αλλά υπάρχουν κάδοι που με ψηφιακή σύνδεση δείχνουν το τονάζ σκουπιδιών που περιέχουν.
Ως άλλο παράδειγμα, έφερε τη ρύθμιση του φόρτου κυκλοφορίας, ανάλογα με το πώς εξελίσσεται και τον έλεγχο των σηματοδοτών, όπως και ένα κέντρο αναφοράς που ρυθμίζει καθημερινά τις υποχρεώσεις που έχει η υπηρεσία του Δήμου για να λύνει τα προβλήματα όπως για παράδειγμα στον φωτισμό, χωρίς να χρειάζεται το ρουσφέτι του αντιδημάρχου.

«Διευκολύνει τη ζωή των πολιτών»

Ο Απ. Παπαδούλης είπε ότι θα ήταν πολύ εύκολο να εκπαιδεύσουμε τους πολίτες να παίρνουν τα έγγραφα που θέλουν από το Δήμο από τον δικό τους υπολογιστή στο σπίτι τους.
«Η ψηφιακή τεχνολογία διευκολύνει τη ζωή των πολιτών», τόνισε και έφερε ως παράδειγμα τη Λιθουανία, που αύξησε το ΑΕΠ κατά 3%, μαθαίνοντας στους πολίτες να αξιοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία και να μη φορτίζουν τις διάφορες υπηρεσίες.
Σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο, ο Βόλος έχει την τύχη να έχει Πανεπιστήμιο και τη Σχολή των Μηχανικών Δικτύων Υπολογιστών, που οι Δημοτικές Αρχές δεν ήξεραν, ενώ η παρούσα Δημοτική Αρχή αγνοεί εντελώς την έννοια Πανεπιστήμιο. Πρόσθεσε δε, ότι η Σχολή είναι αυτή που ξέρει να κάνει τη δουλειά και σε προβλήματα που θα αντιμετωπίζουμε, θα μας λέει ότι υπάρχουν αυτές οι λύσεις, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό.
«Αν και αργήσαμε, την επόμενη μέρα στη Δημοτική Αρχή θα πρωτοπορήσουμε. Εγώ προσωπικά χαίρομαι για τις άλλες πόλεις που το κάνουν αυτό, αλλά δεν μπαίνω στη λογική να τις ανταγωνιστώ, γιατί οι άλλες πόλεις έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από το Βόλο και ο Δήμος Βόλου μπορεί να πάει πάρα πολύ μπροστά τα πράγματα», δήλωσε ο Απ. Παπαδούλης.
Τόνισε δε ότι ο Δήμος Βόλου, έχει μια ευρεία περιφέρεια που δεν ελέγχει, ένα υδρευτικό σύστημα που δεν ελέγχει ηλεκτρονικά, πράγματα τα οποία η έξυπνη πόλη τα λύνει, κάτι που είναι το ζητούμενο.
Ο ίδιος είπε ότι η νέα Δημοτική Αρχή πρέπει να βάλει προτεραιότητες και κατηγόρησε τη νυν Δημοτική Αρχή ότι ξόδεψε περίπου 1 εκ. € για λαμπάκια και τις προάλλες η πόλη, μάζευε χρήματα για ένα λεωφορειάκι που θα μεταφέρει τους μαθητές με κινητικά προβλήματα στο σχολείο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.