Απ. Παπαδούλης : «Ο Μπέος αλωνίζει με ξένα χρήματα. Είναι μέγας χουβαρντάς με ξένα πορτοφόλια»

Δριμεία κριτική του επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας στο Ράδιο ΕΝΑ για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων

Δριμεία ήταν η κριτική που άσκησε ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου κ. Απόστολος Παπαδούλης στον Αχ. Μπέο για τις κινήσεις και τις αποφάσεις του που σχετίζονται με το πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων. Ο κ. Παπαδούλης μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Γιώργο Καρεκλίδη, χαρακτήρισε επικίνδυνα άσχετο τον Αχιλλέα Μπέο, ανέφερε πως αλωνίζει με ξένα χρήματα, ενώ υπογράμμισε πως παρόλο που δόθηκαν περίπου 6 εκ. ευρώ για το πάρκινγκ, αυτό έχει παραλείψεις στο σύστημα της παθητικής πυρόσβεσης και η Πυροσβεστική δεν μπορεί να εκδόσει άδεια λειτουργίας του.

Ο Μπέος αλωνίζει με ξένα χρήματα
Θυμωμένος είπε ότι είναι ο κ. Παπαδούλης με τον Αχ. Μπέο, γιατί παίζει με τα χρήματα και τα συμφέροντα της πόλης, με αφορμή την απόφασή του να κρατήσει ο Δήμος το πάρκινγκ στην οδό Φιλελλήνων.
Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας ανέφερε πως η δική του παράταξη προεκλογικά ακόμη είχε πει πως για να λειτουργήσει αυτό το πάρκινγκ, αυτή η δημοτική υποδομή, χρειάζεται ένα Bussiness plan που να βγάζει τη βιωσιμότητά του, δηλαδή να φαίνεται πόσα χρήματα επενδύθηκαν, τι θα επενδυθεί και πόσα χρήματα πρέπει να πάρει η πόλη.
«Προφανώς αυτό δεν υπάρχει, γιατί ο Μπέος αλωνίζει με ξένα χρήματα. Είναι μέγας χουβαρντάς με ξένα πορτοφόλια. Έφτιαξε αυτό το πάρκινγκ χωρίς να προβλέψει ειδικές συνθήκες μέσα στο χώρο, όπως παθητική πυροπροστασία. Ξόδεψε περίπου 6 εκ. ευρώ, εμφανίστηκε ότι θέλει να το νοικιάσει με ένα τίμημα 300.000 περίπου ευρώ. Η δική μας παράταξη είπαμε ότι είναι φθηνό αυτό το τίμημα για την επένδυση αυτή, γιατί στο τίμημα θα πρέπει να υπολογίσει κάποιος πότε θα πάρει τα λεφτά της επένδυσης ώστε να μπορεί να τα αξιοποιεί μέσα στην ίδια την επένδυση, γιατί σιγά σιγά θα αρχίσει να παλιώνει.
Και η πρότασή μας δεν ήταν να γίνει δημοτική επιχείρηση το πάρκινγκ. Ήταν να γίνει επιχείρηση του Δήμου, δηλαδή ο Δήμος να έδινε τη λειτουργία του σε κάποιο εργολάβο. Και για να μην θεωρεί κάποιος ότι όλα αυτά είναι δύσκολα, το πάρκινγκ στο λιμάνι του Βόλου λειτουργεί μ’ αυτόν ακριβώς τον τρόπο. Δηλαδή ο ΟΛΒ έχει δώσει την υπηρεσία του προσωπικού σε κάποιον εργολάβο κι ελέγχουν το «μπες και βγες» στο λιμάνι. Το 2019 ο ΟΛΒ είχε 1,1 εκ. καθαρά έσοδα από το πάρκινγκ αυτό, με πληρωμένο τον εργολάβο.
Με τη δική μας πρόταση ο Δήμος Βόλου θα έφτανε να έχει εισοδήματα 800.000 ευρώ. Αλλά επειδή ο άνθρωπος είναι επικίνδυνα άσχετος κι απλώς παίζει με ξένα χρήματα, τώρα βγαίνει και λέει θα το δώσω στους Βολιώτες. Τι σημαίνει θα το δώσω στους Βολιώτες; Η περιουσία είναι του Δήμου Βόλου, δηλαδή το σύνολο της πόλης έχει βάλει χρήματα και τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστρέψουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδούλης.
Μάλιστα επεσήμανε πως εκτός από το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει το ειδικό καθεστώς για τους περίοικους και το Πανεπιστήμιο, πρέπει να υπάρχει ξεχωριστή πρόβλεψη για το ισόγειο, που θα γίνει σούπερ μαρκετ, αλλά και για το roof garden που θα γίνει κατάστημα εστίασης.
«Αυτά είναι ξεχωριστά κομμάτια, στο μυαλό του Μπέου ήταν ένα πακέτο, φθηνό το τίμημα να τα κονομήσουμε όλοι. Δεν του βγήκε», είπε ο κ. Παπαδούλης σχετικά.

Το πάρκινγκ έχει ακόμη προβλήματα
Εκείνο που επεσήμανε ο κ. Παπαδούλης όμως είναι ότι το πάρκινγκ έχει προβλήματα και θα χρειαστεί κι άλλα χρήματα ενώ τόνισε πως οι πολίτες που πληρώνουν αυτά τα ποσά θα πρέπει να ξέρουν και να ακούν τι πληρώνουν και που πηγαίνουν αυτά τα χρήματα.
«Δεν μπορεί όλος ο κόσμος να πληρώνει την άγνοια και την ασχετοσύνη του Μπέου», είπε και ανέφερε πως « Ο τύπος- εννοεί τον Αχ. Μπέο- δημιουργεί ιστορίες, στο τέλος πέφτει μέσα και κανένας δεν ασχολείται με αυτά. Τα πληρώνει η πόλη και αισθάνεται ευτυχισμένη. Βάλτε Πάολα στο λαπτοπ. Η πόλη μας θέλει Πάολα. Το ζούμε και θα συνεχίζουμε να το ζούμε αυτό».
Αναφορά δε με τις ελλείψεις του πάρκινγκ, ο κ. Παπαδούλης τόνισε πως δεν είναι ολοκληρωμένο το σύστημα της παθητικής πυρόσβεσης κι αυτό σημαίνει ότι πάσχει το κτήριο και δεν μπορεί η Πυροσβεστική να του δώσει άδεια λειτουργίας, ενώ σχολίασε πως ενώ το κτήριο έχει ακόμη ατέλειες πρόσφατα πάρθηκε απόφαση για να τοποθετηθεί γυάλινο ασανσέρ κόστους 225.000 ευρώ για να εξυπηρετήσει το κατάστημα εστίασης στο roof garden του πάρκινγκ. « Για ποιον προβλέπεται το κατάστημα, για να έχει τέτοιες ειδικές περιποιήσεις για να πληρώσουν τα κορόιδα οι δημότες 225.000 ευρώ;», αναρωτήθηκε ο ίδιος.

Ο Αχ. Μπέος αποφασίζει ανάλογα με τον…ανάδρομο Ερμή!
Η κριτική του κ. Παπαδούλη δεν σταμάτησε εδώ και σχολίασε τις αποφάσεις του Δημάρχου, οι οποίες κατά καιρούς αλλάζουν.
«Αποφασίζει με το κριτήριο της μεγάλης πλειοψηφίας. Αυτός είναι ο Δήμαρχος, καραμπουζουκλής. Μπορεί να αποφασίζει πρωί, βράδυ , μπορεί όταν είναι στο Νοσοκομείο όπως είπε ότι θα είναι ξανά Δήμαρχος. Αυτά είναι θέματα που πρέπει να αφορούν την πόλη. Από τη στιγμή που η πόλη αισθάνεται ευτυχής, εμείς απλώς χαλιόμαστε και κουβεντιάζουμε αυτά τα πράγματα.
Όσο κι αν ακούγεται περιπαικτικό, δυστυχώς στη δημοκρατία, δίκιο έχει η πλειοψηφία. Ό,τι κουφό κι αν είναι αυτό που αποφασίζει μια πλειοψηφία», ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε σχετικά με την αλλαγή στάσεων και αποφάσεων του Αχ. Μπέου λαμβάνοντας και το παράδειγμα της ΔΕΥΑΜΒ ότι «Είναι σε τι φάση είναι ο ανάδρομος Ερμής. Τότε ήθελε να την κλείσει, τώρα θέλει την κρατήσει, να πουλήσει νερό. Όταν είσαι άσχετος, όταν θέλεις να μπαλώσεις πράγματα, επειδή δεν τα καταφέρνεις, όταν είσαι ιδιοτελής και πονηρός, παίζεις τέτοια παιχνιδάκια».

Τέλος ο κ. Παπαδούλης ανέφερε πως ο ίδιος έχει θέσει δύο ερωτηματικά στην δημοτική αρχή και δεν έχει λάβει απάντηση, με το πρώτο να είναι η γνωστοποίηση των δαπανών από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της δημοτικής αρχής, για στολισμό, λαμπάκια, φωτισμό, εργολάβων τοποθέτησης και αποκαθήλωσης και στολισμό με λουλούδια και το δεύτερο τι απέγινε η αίτηση για το χαμηλότοκο δάνειο των 6κ. Ευρώ που αποφάσισε ο Δήμος τον Ιούνιο να λάβει, για να στηρίξει την ΔΕΥΑΜΒ.
Η δημοτική αρχή δεν έχει απαντήσει στα ερωτήματα αυτά με τον κ. Παπαδούλη να επισημαίνει για το δεύτερο ερώτημά του, πως οι δικές του πληροφορίες θέλουν το δάνεια να μην έχει ληφθεί, καθώς το περιεχόμενο του φακέλου που κατατέθηκε ήταν άθλιο, όπως είπε χαρακτηριστικά και απορρίφθηκε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.