Απεβίωσε ο πρώην Δήμαρχος Βελεστίνου Κων. Κανάρης

Είχε εκλεγεί για τέσσερις συνεχείς θητείες

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σήμερα το απόγευμα σε ηλικία 88 χρονών, ο επί τέσσερις θητείες δήμαρχος, Βελεστίνου αρχικά και Φερών στη συνέχεια, Κωνσταντίνος Κανάρης, σε κλινική του Βόλου όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με προβλήματα υγείας.
Ο εκλιπών άφησε την τελευταία του πνοή σε ιδιωτική κλινική όπου νοσηλευόταν σήμερα το απόγευμα και η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Βελεστίνου.

Ο πρώην δήμαρχος είχε παντρευτεί την Πρικαζάνα από το Βελεστίνο, που έφυγε από τη ζωή το 2015, κάτι που κόστισε πολύ στον ίδιο, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας.
Κατέλιπε δύο παιδιά, την Ελένη και τον Τριαντάφυλλο και πέντε εγγόνια, τρία κορίτσια και δύο αγόρια, δύο από τα οποία ανήλικα.

Ο εκλιπών εξελέγη στη θέση του δημάρχου Βελεστίνου για πρώτη φορά από την περίοδο 1994-1998 και στην συνέχεια στο Δήο Φερών (μετονομάστηκε με τον Καποδίστρια) για την περίοδο 1998-2010 τρεις συνεχόμενες θητείες, από το 1998 μέχρι το 2010, οπότε και αποχώρησε, μη συμμετέχοντας στην επόμενη εκλογική διαδικασία.
Ο Κωνσταντίνος Κανάρης, που άρχισε να ασχολείται με τα κοινά μετά τη συνταξιοδότησή του από προϊστάμενος των Υπηρεσιών του Δήμου, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους δημότες που τον ψήφιζαν για το αξίωμα του δημάρχου για 16 χρόνια.

«Είχε όραμα και αγάπη για τον τόπο»
Τη βαθύτατη θλίψη του εξέφρασε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, για τον θάνατο του πρώην δήμαρχου, που δήλωσε ότι ήταν ένας άνθρωπος με όραμα και αγάπη για τον τόπο του. «Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κανάρης θα μείνει για πάντα στη σκέψη και στη συνείδησή μας ως ένας άνθρωπος με αξίες και ακεραιότητα, συνέπεια και ήθος, που υπηρέτησε για πολλά χρόνια την Αυτοδιοίκηση και αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στο Δήμο Ρήγα Φεραίου», δήλωσε ο κ. Νασίκας.
Σύμφωνα με τον ίδιο «το έργο που άφησε αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για εμάς, τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, και την τοπική κοινωνία. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την ανιδιοτέλεια και τη μεγάλη προσφορά του στον τόπο και τους δημότες».
Ο δήμαρχος Ρ. Φεραίου εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του πρώην δημάρχου.

Ο Χρ. Μπουκώρος
Σε ανακοίνωσή του για τον θάνατο του πρώην δημάρχου Βελεστίνου, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρ. Μπουκώρος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
«Με αισθήματα βαθιάς λύπης πληροφορήθηκα την απώλεια του επί πολλά χρόνια Δημάρχου Βελεστίνου και στη συνέχεια Φερών Κωνσταντίνου Κανάρη. Ο εκλιπών υπήρξε ένας πραγματικός άρχοντας της αυτοδιοίκησης. Τιμήθηκε από τους συμπολίτες του όσο κανένας άλλος, στην ιστορία του δήμου της γενέτειρας του εθνεγέρτη Ρήγα Φεραίου. Ο Κωνσταντίνος Κανάρης δίδαξε ήθος, προσφορά, ανιδιοτέλεια και ευγένεια. Από όποια θέση και αν υπηρέτησε τους συμπολίτες του είτε ως στέλεχος και διευθυντής του δήμου είτε ως Δήμαρχος, άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του. Θα θυμόμαστε πάντα, ως μια από τις ιστορικές φυσιογνωμίες της τοπικής πολιτικής σκηνής, τον αείμνηστο Δήμαρχο Κωνσταντίνο Κανάρη.
Για εμένα προσωπικά υπήρξε ένας ειλικρινής φίλος και πολύτιμος σύμβουλος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Εγκάρδια συλλυπητήρια στα παιδιά του και σε όλη την οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της φεραίας γης που θα τον αγκαλιάσει».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.