Απίστευτο: Κόβουν το ρεύμα σε σχολικές μονάδες και σε σπίτια υποψήφιων των Πανελλαδικών!

Δεκάδες οι καταγγελίες που λαμβάνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων και Μαθητών

Στο … απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με την ακρίβεια και τους λογαριασμούς-«φωτιά» του ηλεκτρικού ρεύματος, αφού πλέον κόβουν το ρεύμα σε σχολικές μονάδες και σε σπίτια μαθητών που προετοιμάζονταν και ξεκίνησαν να δίνουν πλέον πανελλαδικές εξετάσεις!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας – Α.Σ.Γ.Μ.Ε κ. Παναγιώτη Κατηφέ που μίλησε στο Ράδιο Ένα και τη ΜΑΓΝΗΣΙΑ, έχουν φτάσει στα χέρια των μελών της ΑΣΓΜΕ, πάμπολλες καταγγελίες από τους Συλλόγους Γονέων, με την Συνομοσπονδία να έχει στείλει υπόμνημα προς τον Πρωθυπουργό να αναλάβει δράση και να βάλει «φρένο» στις διακοπές ρεύματος.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΟΥΤΣΕΡΗ

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατηφές δήλωσε ότι έχουν λάβει δεκάδες καταγγελίες από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, διαφόρων σχολείων της επικράτειας, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό, της Αττικής και του Πειραιά. Σύμφωνα με τον ίδιο, καταγγέλλεται η διακοπή ρεύματος σε σχολικές μονάδες της χώρας, αλλά και σε σπίτια μαθητών οι οποίοι διαβάζουν νυχθημερόν  για να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.

«Απαράδεκτο να διακόπτεται
το ρεύμα σε έναν μαθητή»

Η Συνομοσπονδία αμέσως μετά τις καταγγελίες κινήθηκε άμεσα, όπως τονίζει ο κ. Κατηφές, στέλνοντας σχετικό υπόμνημα προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδείας, αλλά και τον Υπουργό Περιβάλλοντος. Στο εν λόγω υπόμνημα αναφέρεται ότι είναι απαράδεκτο να διακόπτεται το ρεύμα σε έναν μαθητή με όλα όσα είχε να αντιμετωπίσει το προηγούμενο διάστημα με την πανδημία και ειδικά οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου που καλούνται να αντεπεξέλθουν πρώτη φορά στην εξεταστική διαδικασία, εφόσον τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν εξετάστηκαν. «Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και είναι απαράδεκτο να κόβεται σε σχολικές μονάδες και σε σπίτια μαθητών», τόνισε ο κ. Κατηφές.

Μειωμένη χρηματοδότηση
σχολικών μονάδων έως και 70%

Το πρόβλημα αυτό φυσικά δημιουργήθηκε μεταξύ άλλων και εξαιτίας της σχολικής υποχρηματοδότησης στις μονάδες όλης της χώρας, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να αναφέρει ότι η χρηματοδότηση αυτή έχει μειωθεί έως και 70% σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το μειωμένο ποσό δεν συνάδει με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων οι οποίες αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Καλούν την Κυβέρνηση λοιπόν και όλους του αρμόδιους να μην επιτρέψουν και να μην προχωρήσουν σε καμία διακοπή ρεύματος σχολικής μονάδας ή σπιτιού μαθητή, καθώς θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα. Μάλιστα, ο κ. Κατηφές διερωτάται τι θα γίνει εάν προχωρήσουν στη διακοπή του ρεύματος ενός σχολείου που θα λειτουργήσει ως εξεταστικό κέντρο.

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων και Μαθητών Ελλάδας δίνει σε όλους τους γονείς την κατεύθυνση της αλληλεγγύης απέναντι σε τέτοιου είδους περιστατικά και προς κάθε σπίτι μαθητή που πλήττεται από την ακρίβεια και ειδικά περισσότερο, την περίοδο των εξετάσεων. Η αλληλεγγύη αυτή μάλιστα «μπλόκαρε» τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε δύο περιπτώσεις και σε δύο σπίτια μαθητών, σύμφωνα με τον πρόεδρο, «διώχνοντας τα συνεργεία που έφτασαν μέχρι την πόρτα για να προβούν στη διακοπή».

«Τα ποσά των λογαριασμών είναι υπέρογκα. Τι ποιο λογικό να καταργηθεί ο Φ.Π.Α στις ΔΕΚΟ και για τη λαϊκή οικογένεια, αλλά και για τις σχολικές μονάδες;», αναφέρει ο κ. Κατηφές προτείνοντας ουσιαστικές λύσεις.

«Υπάρχουν τμήματα τα οποία δεν θα μπορέσουν

να δώσουν όλα τα μαθήματα στις εξετάσεις»

Αναφέρθηκε και σε άλλους είδους προβλήματα που σχετίζονται με τις σχολικές μονάδες και τη γενικότερη λειτουργία τους, καθώς σημείωσε ότι και η φετινή χρονιά που πλέον φτάνει στο τέλος της, κύλησε με προβλήματα λόγω της πανδημίας και του τρόπου που διάλεξε η Κυβέρνηση να τη διαχειριστεί.  «Ανοιχτά σχολεία με μεγάλα διαστήματα, τμήματα χωρίς μαθητές και ελλείψεις εκπαιδευτικών» είναι η εικόνα των σχολείων που έδωσε ο ίδιος.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις τρίμηνες συμβάσεις εκπαιδευτικών την ανάγκη των οποίων επίσης δημιούργησε η πανδημία και οι οποίες πάλι δεν κατάφεραν να καλύψουν τα πραγματικά κενά που υπάρχουν. Αποκάλυψε δε ότι υπάρχουν τμήματα τα οποία δεν θα μπορέσουν να δώσουν όλα τα μαθήματα στις εξετάσεις, γιατί κατά τη διάρκεια της χρονιάς  οι καθηγητές δεν γινόταν να διδάξουν σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα, ώστε να μπορούν να δώσουν το μάθημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.