Από στρεπτόκοκκο προήλθε ο θάνατος του 11χρονου Παναγιώτη

Πρόκειται για μικροβιακή λοίμωξη

Από το μικρόβιο του στρεπτόκοκκου οφείλεται ο θάνατος του 11χρονου Παναγιώτη, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε το Κέντρο Αναφοράς Μηνιγγίτιδας του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αναστασία Αναστασίου.
Μιλώντας στο magnesianews.gr η κ. Αναστασίου ανέφερε πως το Κέντρο Αναφοράς την ενημέρωσε χθες πως ένα στέλεχος στρεπτόκοκκου ήταν το μικρόβιο το οποίο είχε λάβει ο οργανισμός του 11χρονου, προκαλώντας του την πυώδη μηνιγγοεγκεφαλοπάθεια.
“Πρόκειται για μικροβιακή λοίμωξη. Ο στρεπτόκοκκος είναι ένα κοινό μικρόβιο που μπορεί να προκαλέσει ωτίτιδες, ιγμορίτιδες κ.α. Το παιδί όμως ήρθε στο Νοσοκομείο σε βαριά κατάσταση. Μετά τις αντιβιώσεις που του δόθηκαν παρουσίασε μία ύφεση, ωστόσο στις 4.45 τα ξημερώματα της Τετάρτης έκανε rebοund”, σημείωσε η κ. Αναστασίου χαρακτηριστικά.
Η ίδια απηύθυνε έκκληση προς τους γονείς να φέρνουν εγκαίρως τα παιδιά τους στους γιατρούς, ενώ σχολίασε πως δεν υπήρχε λόγος να κλείσει σήμερα το σχολείο του μικρού Παναγιώτη για απολύμανση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.