«Από την τσέπη τους θα πληρώσουν τον εξοπλισμό οι νέοι εθελοντές πυροσβέστες»!

Όπως τόνισε στο «Ράδιο Ένα», ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Σερ. Τσιουγκρής

Από την τσέπη τους πρέπει να πληρώσουν τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την ασφάλεια του καθένα, προκειμένου να επιχειρήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών, οι νέοι εθελοντές πυροσβέστες και με μεγάλο κόστος που φθάνει ακόμη και τα 1500 €.
Ο Σεραφείμ Τσιουγκρής Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστών μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και ζήτησε την προσοχή όλων για τις επόμενες μέρες, για αποφευχθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς γιατί οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες.

Ο εξοπλισμός, με τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και μετά από προσωπική παρέμβαση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου, δόθηκε στο σύνολο των εθελοντών πυροσβεστών, αλλά μας απασχολεί τι θα γίνει με τον εξοπλισμό των νέων εθελοντών, που έχουν διάθεση να έρθουν στο Πυροσβεστικό Σώμα και γι’ αυτούς προβλέπεται, αλλά συνήθως δεν δίνουν υλικά εξοπλισμού, επισήμανε ο κ. Τσιουγκρής.
Το κόστος για απόκτηση εξοπλισμού είναι ιδιαίτερα μεγάλο και κοστίζει περίπου 1500 € και ο εθελοντής είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί, ώστε να έχει την ασφάλεια όταν επιχειρεί.

«Ο εθελοντισμός στο Πυροσβεστικό Σώμα
είναι ιδιαίτερος και επικίνδυνος»

«Σε μια εποχή που είναι οικονομικά δύσκολη, σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι και για τους υποψήφιους εθελοντές να έρχονται να υπηρετήσουν την πατρίδα και να αναγκάζονται να πληρώνουν 1500 € από την τσέπη τους, για να κάνουν αυτό που κάνουν, που βλέπετε αυτές τις μέρες πόσο δύσκολο είναι», τόνισε ο πρόεδρος των εθελοντών. Ο ίδιος είπε ότι ο εθελοντισμός στο Πυροσβεστικό Σώμα είναι ιδιαίτερος και επικίνδυνος.
Για ένταξη νέων εθελοντών στο Πυροσβεστικό Σώμα, ο πρόεδρος είπε ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων και θα διαρκέσει μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες που βρίσκονται κοντά στα σπίτια τους. Όπως είπε χρειάζονται τρεις βεβαιώσεις γιατρών (ψυχίατρου, παθολόγου και καρδιολόγου), για να ξεκινήσουν την εκπαίδευση, που φέτος ελπίζουν να ξεκινήσει στα μέσα Νοέμβρη, γιατί πέρυσι, λόγω της καραντίνας, δεν έγινε εκπαίδευση εθελοντών πυροσβεστών, ώστε να μπορέσουν στα μέσα Φεβρουαρίου 2022 και αφού περάσουν τις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις, να γίνουν εθελοντές πυροσβέστες.
Ο πρόεδρος καταλήγοντας ανέφερε ότι οι εθελοντές αντιμετωπίζουν δυσκολίες, έχουν τις οικογένειές τους, υπάρχουν άνθρωποι που είναι άνεργοι, αλλά εξακολουθούν να προσφέρουν στο Πυροσβεστικό Σώμα και σκοπός είναι να δημιουργηθούν εθελοντές εντάξεως, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη και σε χώρες του εξωτερικού, με ευθύνη διαχρονικά της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας.

Προσοχή από όλους

Το γεγονός ότι είμαστε στη μέση του καλοκαιριού και οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες, σημαίνει πολλά πράγματα για τους εθελοντές πυροσβέστες αι για όλους τους πολίτες.
«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η σημερινή μέρα και οι μέρες που ακολουθούν είναι ιδιαίτερα δύσκολες και χρειάζεται μεγάλη προσοχή και οποιαδήποτε πυρκαγιά, μπορεί να εξελιχθεί σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, που θα είναι και δύσκολο να αντιμετωπιστεί με τις συνθήκες που επικρατούν», τόνισε ο κ. Τσιουγκρής.
Ο ίδιος τόνισε ότι οι εθελοντές σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες δεν υπάρχει περίπτωση, να μην είναι στις υπηρεσίες τους και να υπηρετούν με τους μόνιμους πυροσβέστες, όπως γίνεται στα διάφορα μέτωπα πυρκαγιών στη χώρα, όπου οι εθελοντές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και θα το δίνουν και στο μέλλον, για να μπορέσουν να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
«Είμαστε κι εμείς σε επιφυλακή, όπως και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, κάνουμε τις βάρδιές μας όπως πρέπει, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που θα έχουμε και να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τη χώρα μας, το περιβάλλον, τους ανθρώπους και τις περιουσίες τους», επισήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.