Αποκάλυψη για το «μπάζωμα στα Τέμπη»- H εμπλοκή Αγοραστού και Τριαντόπουλου

Η άγνωστη σύσκεψη στις 3 Μαρτίου

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία που έρχονται να φωτίσουν άγνωστες πτυχές της τραγωδίας των Τεμπών με τους 57 νεκρούς αποκαλύπτει στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Οι συγγενείς των θυμάτων επιμένουν ότι το σημείο της τραγωδίας «μπαζώθηκε» και μάλιστα με πρόθεση πολιτικών προσώπων για να καταστραφούν στοιχεία, ισχυρισμό που απορρίπτει η κυβέρνηση.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος» το βράδυ της 3ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε μια σύσκεψη που μέχρι πρότινος δεν γνωρίζαμε ότι είχε γίνει.

Μάλιστα όπως είπε, εκεί φαίνεται ότι ελήφθησαν και κάποιες αποφάσεις.

Συγκεκριμένα όπως είπε, το «μπάζωμα» συζητήθηκε σε άγνωστη μέχρι σήμερα σύσκεψη με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες το βράδυ της 3ης Μαρτίου στον χώρο της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Στη συνάντηση ήταν ο τότε περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, με τον τότε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο, και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά.

Παρόντες ήταν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής αλλά και εκπρόσωπος της Hellenic Train.

Η πρόταση της πλήρους διαμόρφωσης του χώρου των Τεμπών υπήρξε με επίκληση την άμεση έναρξη των δρομολογίων των τρένων, όπως ειπώθηκε τότε, και έτσι ξεκίνησε από την επόμενη ημέρα η διαδικασία.

Ενώ έγινε όλη η διαδικασία μεταξύ 4ης και 6ης Μαρτίου τα δρομολόγια των τρένων ξεκίνησαν εκ νέου στις 29 Μαρτίου.

Ωστόσο, όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης, ούτε ο κ. Αγοραστός είχε αναφέρει κάτι στο υπόμνημά του αλλά ούτε ο κ. Τριαντόπουλος είχε αναφέρει κάτι για αυτήν τη σύσκεψη στη Βουλή.

Το MEGA επικοινώνησε με στελέχη της Πυροσβεστικής και με την ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι επιβεβαίωσαν τη σχετική συνάντηση.

Δείτε το βίντεο

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.