Απορρίφθηκε το αίτημα άδειας πολυισοβίτη της Κασσαβέτειας

Μετά το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για τον Δημ. Κουφοντίνα

Απορρίφθηκε από το πειθαρχικό συμβούλιο των αγροτικών φυλακών Κασσαβέτειας το αίτημα χορήγησης άδειας σε πολυισοβίτη λόγω του δεδικασμένου που δημιούργησε η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που έκοψε την άδεια στον εκτελεστή της 17Ν Δημ. Κουφοντίνα. Την Τετάρτη συνεδρίασε το συμβούλιο των φυλακών, παρουσία του εισαγγελέα υπηρεσίας και απέρριψε, κατά πλειοψηφία, το αίτημα του κρατούμενου για χορήγηση άδειας.
Πρόκειται για κρατούμενο που έχει καταδικαστεί τρεις φορές ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ο οποίος υπέβαλλε αίτημα στο συμβούλιο των φυλακών για να πάρει ολιγοήμερη άδεια, αλλά “σκόνταψε” στην απόφαση 37/2019, που απορρίπτει το δικαίωμα στη χρήση άδειας από κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί περισσότερες από μια φορά σε ισόβια κάθειρξη.
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ο εισαγγελικός λειτουργός απέρριψε το αίτημα του πολυισοβίτη που είναι Έλληνας, τόσο για τυπικούς, όσο και για ουσιαστικούς λόγους.
Η άρνηση παροχής τακτικής άδειας έγινε για τυπικούς λόγους, αφού υπάρχει η απόφαση 37/2019 του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που εκδόθηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 2018, και θεωρούσε πως ο νόμος δίνει τη δυνατότητα για άδεια σε κατάδικους που κρατούνται με ποινή ισόβιων δεσμών, όχι παραπάνω από μια φορά. Παράλληλα υπήρχαν και ουσιαστικοί λόγοι, αφού ο κρατούμενος θα πρέπει να έχει μόνιμη κατοικία, ή έστω συγγενικό πρόσωπο, με τον αιτούντα την άδεια να δηλώνει ως κατοικία τη διεύθυνση ξενοδοχείου του Βόλου… Το σκεπτικό της απόφασης του εισαγγελέα κινήθηκε γύρω από το γεγονός ότι ο κρατούμενος δεν έχει συγγενείς στη Μαγνησία, ώστε να παρέχονται τα εχέγγυα της ορθής χρήσης της άδειας εκ μέρους του φυλακισμένου.
Στη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Κασσαβέτειας εξετάστηκαν συνολικά εννιά αιτήματα κρατούμενων που αιτούνταν άδεια, εκ των οποίων τα έξι έγιναν αποδεκτά και τα τρία απορρίφθηκαν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.