Αποστολάκης για Πανθεσσαλικό: «Απίστευτα παπατζιλίκια»

Επικριτικός εμφανίζεται όσον αφορά το θέμα της μελέτης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον Βόλο», Ιάσων Αποστολάκης, που σημειώνει ότι η μελέτη δεν έχει καν κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Αποστολάκης σε διαδικτυακή του ανάρτηση αναφέρει τα εξής:

Τον περασμένο Ιανουάριο το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου σε μια ακόμα επεισοδιακή (sic!) συνεδρίαση κατά πλειοψηφία επικύρωσε την απόφαση παραχώρησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου, από την ΕΤΑΔ στο Δήμο Βόλου.

Η παραχώρηση ολυμπιακών εγκαταστάσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση προς όφελος των τοπικών κοινωνιών ήταν ένα δίκαιο αίτημα πολλών ετών. Κανείς δεν θα είχε αντίρρηση αρκεί αυτό να γινόταν οργανωμένα, με σχέδιο και κυρίως με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για χρονικό ορίζοντα ετών, ειδικά και λόγω της κατάστασης των οικονομικών των ΟΤΑ. Η λεγόμενη προίκα που φτάνει έως και 600.000 ευρώ για 7 χρόνια, μόνο επαρκής χρηματοδότηση δεν είναι.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση τότε έθεσε εύλογα ερωτήματα σε ένα πάγιο αίτημα της πόλης του Βόλου, αν έγινε δηλαδή η απαραίτητη οικονομοτεχνική μελέτη, ποιο είναι το ετήσιο λειτουργικό κόστος, αν υπάρχει η έκθεση για την κατάσταση των υποδομών (τεχνική μελέτη του τι παραλαμβάνει ο Δήμος), πιο είναι το επιχειρησιακό σχέδιο για τη βιωσιμότητα του Σταδίου και πιο διαχειριστικό μοντέλο θα επιλεχθεί, καθώς και το ενδεχόμενο να χρειαστεί νέα διαπραγμάτευση με την ΕΤΑΔ για καλύτερους όρους (η σύμβαση για πολλούς λόγους που είχαμε εξηγήσει στο ΔΣ είναι ετεροβαρής και όχι υπέρ του Δήμου). Σε αντίθετη περίπτωση είχαμε τονίσει τον κίνδυνο , να επιβαρυνθούν οι δημότες του Βόλου (διότι από κάπου αλλού θα πρέπει να «κόψει» ο Δήμος για να συντηρήσει αυτές τις εγκαταστάσεις.

Τα «γνωστά» γαλλικά του Δημάρχου κάτι που συνηθίζει όταν στριμώχνεται ήταν η μοναδική απάντηση.

Τη περασμένη Δευτέρα 10/5 στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Θεσσαλίας στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. με θέμα τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας στο φορέας διαχείρισης, που θα φέρει τον διακριτικό τίτλο «Πανθεσσαλικό Στάδιο ΑΕ, μέλη του ΔΣ ζήτησαν και αυτοί εύλογα στοιχεία καθώς και τη μελέτη βιωσιμότητας για να μπορέσουν να τοποθετηθούν επί του ζητήματος.

Η έλλειψη στοιχείων (δεν υπήρχε καν εισήγηση παρά μόνο επίκληση του Γ. Μουλά σε στυλ τσοντάρετε και σεις να τελειώνουμε) καθώς και η έλλειψη μελέτης οδήγησαν το θέμα σε απόσυρση από το ΔΣ. Μάλιστα όσοι εκεί έθεσαν έντονα το ερώτημα «μα καλά έτσι χωρίς τίποτα ζητάμε να συμμετέχουμε σε ένα εγχείρημα που δεν ξέρουμε τη νομική έστω μορφή θα έχει», χαρακτηρίστηκαν από τον Πρόεδρο του ΔΣ Βόλου ως έχοντες εμμονές σοβιετικού τύπου.

Αφού όπως ήταν λογικό το θέμα καταψηφίστηκε εν τέλει εμφανίστηκε ως θαύμα μια μελέτη Βιωσιμότητας. Η επιχειρηματολογία ήταν «βρε παιδιά είχαμε μελέτη αλλά δεν τη φέραμε επειδή δεν μας τη ζητήσατε».

Γιατί έφεραν τη μελέτη βιωσιμότητας μετά την απόσυρση του ζητήματος από το ΔΣ της Π.Ε.Δ. και όχι εκ των προτέρων;

Η μελέτη βιωσιμότητας που κατατέθηκε στην ΠΕΔ Θεσσαλίας δεν έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ή την Οικονομική Επιτροπή πριν αυτή κατατεθεί σε φορείς που ο Δήμος Βόλου επιθυμεί να συμμετέχουν στο φορέα διαχείρισης με διακριτικό τίτλο «Πανθεσσαλικό Στάδιο ΑΕ» .

Είναι μια μελέτη βιωσιμότητας που κατατέθηκε στην ΠΕΔ Θεσσαλίας δε συμπεριλαμβάνει το βασικό συστατικό μιας μελέτης βιωσιμότητας δηλαδή αριθμούς-οικονομικά στοιχεία; Που είναι η οικονομική ανάλυση που να στηρίζει το Οργανόγραμμα και τις θέσεις εργασίας που σε αυτό αναφέρονται; Που είναι το οργανόγραμμα; (Κάτω από γενικό διευθυντή ποιες οι θέσεις εργασίας ; Ποιες ειδικότητες;)

Απίστευτα παπατζιλίκια».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.