Απόστολος Οντόπουλος: Περιμένουμε τις εκπτώσεις για να … ρεφάρουμε

Έρευνα στην εμπορική αγορά του Βόλου για να δείξει τα "σπασμένα" του 2019

Τις εκπτώσεις, που ξεκινούν επίσημα τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, περιμένουν οι έμποροι του Βόλου για να… ρεφάρουν και να ζεστάνουν τα ταμεία τους. Σύμφωνα με τον κ. Απόστολο Οντόπουλο, πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, η εορταστική περίοδος δεν ήταν καλή για τις επιχειρήσεις της πόλης, καθώς οι καταναλωτές, έκαναν μεν βόλτες στην αγορά, δεν πραγματοποιούσαν όμως αγορές. Την εικόνα που επικράτησε στην εορταστική περίοδο αλλά και όλο το 2019 θα τη δείξει έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου.

Κίνηση υπήρχε, δεν γίνονταν αγορές

Για την αυξημένη κίνηση στην αγορά της πόλης την περίοδο των εορτών έκανε λόγο ο κ. Οντόπουλος, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως “Γενικότερα κίνηση στην αγορά υπήρχε, αλλά δεν υπήρχαν οι αγορές. Ήταν μειωμένες κατά πολύ σε σχέση με πέρυσι. Φέτος ήταν οι χειρότερες εορτές από άποψη τζίρου και γενικότερα αγοραστικής δύναμης από μεριάς του καταναλωτή, καθώς είδαμε πολύ μικρά ταμεία, παρ’ όλη την κίνηση που υπήρχε στην αγορά και μιλάω για τη βόλτα των καταναλωτών”.
Ο ίδιος χαρακτήρισε δύσκολο το 2019, ενώ δεν θέλησε να κάνει μια αποτίμηση με ποσοστά για την εορταστική περίοδο, επισημαίνοντας πως ο Σύλλογος έχει ξεκινήσει έρευνα στην αγορά της πόλης και μόλις αυτή ολοκληρωθεί θα υπάρχει σαφές το αποτύπωμα του 2019.
“Αφήνουμε πίσω ένα πολύ δύσκολο έτος, ελπίζουμε να μην επαναληφθούν αυτά που βιώσαμε το 2019. Εάν συνεχιστούν θα είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς τα τελευταία δέκα χρόνια με την ύφεση και την κρίση που ταλανίζει την επιχειρηματικότητα, έχουν διαμορφωθεί νέα δεδομένα, όχι προς το συμφέρον των μικρών επιχειρηματιών”, σημείωσε.

Να ρεφάρουμε με τις εκπτώσεις

Μετά λοιπόν από μία δύσκολη εορταστική περίοδο χωρίς τζίρους, οι έμποροι του Βόλου αφήνουν τις ελπίδες τους στις εκπτώσεις που ξεκινούν στις 13 Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται για τη Μαγνησία και τους υπόλοιπους θεσσαλικούς νομούς στις 5 Μαρτίου.
“Προσδοκούμε πολλά από τις συγκεκριμένες εκπτώσεις καθώς δεν δούλεψε η εμπορική αγορά την περίοδο των εορτών, οπότε ελπίζουμε να ρεφάρουμε την περίοδο των εκπτώσεων. Χρειάζεται ψυχραιμία από την πλευρά των εμπόρων”, σχολίασε ο κ. Οντόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η Κυριακή 19 Ιανουαρίου, που είναι μέσα στην περίοδο των εκπτώσεων, είναι από τις Κυριακές που μπορούν να είναι ανοιχτά τα καταστήματα.

Εναρμονισμένοι με το νόμο

Παλαιότερα εντοπίζονταν πολλές παραβάσεις την περίοδο πριν και κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, όπως σημείωσε ο κ. Οντόπουλος, με τον Εμπορικό Σύλλογο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εμπορίου, να βάζουν τέρμα στις όποιες παρατυπίες υπήρχαν.
Ωστόσο τώρα όλοι είναι εναρμονισμένοι με το νόμο. “Υπάρχουν προσφορές μέχρι εκεί που ορίζει ο νόμος, ο οποίος όμως έχει πολλά προβλήματα και παραθυράκια και κάποιοι μπορεί να φαίνονται σύννομοι, όμως στην πραγματικότητα να μην είναι. Δυστυχώς δεν βλέπουμε να γίνεται πιο αυστηρό το πλαίσιο των προσφορών, τείνει να έρθει η απελευθέρωση των προσφορών, αν και πιέζουμε να μην ισχύσει αυτή η πρόθεση του Υπουργείου και να πάμε σε ένα νόμο που να προστατεύει την μικρή επιχείρηση”, τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.