Απόστολος Παπαδούλης: Να γίνει τώρα, διαχειριστικός έλεγχος στο Δήμο Βόλου

«Να καθαρίσουμε το νέφος και να αποκτήσει η πόλη ένα λαμπρό όραμα και μέλλον» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος

Άμεσο διαχειριστικό έλεγχο, καθώς αμφισβητεί το πλεόνασμα των 20 εκ. ευρώ που ισχυρίζεται ο Αχ. Μπέος ότι υπάρχει στα ταμεία του δήμου Βόλου, ζήτησε με δηλώσεις του στο «Ράδιο-Ένα 102,5» ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Ανατροπή, Δημιουργία» κ. Απόστολος Παπαδούλης.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «Θέλω διαχειριστικό έλεγχο τώρα, στο Δ. Βόλου . Να φέρουμε μια ανεξάρτητη εταιρεία ελεγκτικής, όποια θέλει, να τη βάλουμε μέσα στο δήμο, για να δούμε καταρχήν το πλεόνασμα των 20 εκατομμυρίων ευρώ και ποια είναι η οικονομική κατάσταση στο Δ. Βόλου. Εγώ την άλλη μέρα, θεωρητικά, σύμφωνα με όσα λένε αυτοί εδώ, θα πρέπει να βρω 20 εκ. ευρώ στα ταμεία. Αμφισβητώ αν αυτή τη στιγμή, ο δήμος ως πλεόνασμα έχει περισσότερα από 500 χιλιάδες ευρώ. Επίσης ζήτησα δημόσια συζήτηση για να δούμε ποιος είναι αυτός ο αποτελεσματικός κύριος».
Όπως τόνισε ο κ. Παπαδούλης συνομιλώντας με τον Γ. Καρεκλίδη, «η πόλη σήμερα έχει ξοδέψει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ σε λαμπάκια! Ήδη προχθές πήραν άλλη απόφαση για 100 χιλιάδες ευρώ. Τι είναι τα λεφτά, κουλούρια; Αυτά είναι λεφτά δικά μας και ξοδεύονται έτσι; Καλά είναι τα λαμπάκια, αλλά που πήγαν αυτά τα χρήματα; Θέλω διαχειριστικό έλεγχο», επεσήμανε.

«Συμβάσεις και χρήματα που δεν ανταποκρίνονται σε σύγχρονες λύσεις»

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, «προσωπικά δεν κατηγορώ κανέναν, όταν κάνω κριτική, κάνω κριτική επί της ουσίας, δηλαδή, έχοντας δεδομένα. Δεν θα βγω να πω για τα προσωπικά χαρακτηριστικά κάποιου, το αφήνω σε άλλους που έχουν ειδικότητα σε αυτό. Αυτό που είπα, είναι ότι αυτό που μέχρι σήμερα «πλασάρεται» στην πόλη ως ο αποτελεσματικός δήμαρχος, δεν είναι τίποτα άλλο από μια «φούσκα». Εξήγησα για πιο λόγο, γιατί πολύ απλά, υπάρχουν αυτή τη στιγμή συμβάσεις που έχουν υπογραφεί ή χρήματα που έχουν ξοδευτεί ή πρόκειται να ξοδευτούν τα οποία δεν ανταποκρίνονται σε σύγχρονες λύσεις. Είπα λοιπόν ότι η σημερινή δημοτική αρχή έχει δεσμεύσει δέκα εκατομμύρια ευρώ από τους βολιώτες για να κάνει ένα πάρκινγκ του προηγούμενου αιώνα, χωρίς τεχνικοοικονομική και μελέτη βιωσιμότητας και για πρώτη φορά στα χρονικά σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης, έχει υπάρξει σύμβαση με έναν εργολάβο, ώστε να ξοδέψει ο Βόλος δέκα εκ. ευρώ για να φτιάξει ο Δ. Βόλου πάρκινγκ».
Όπως τόνισε επίσης, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου για την οποία του ασκήθηκε κριτική από τον Αχ. Μπέο, «είπα ότι ξόδεψε η πόλη 7,2 εκ ευρώ με leasing για να αγοράσει απορριμματοφόρα, όταν στα Τρίκαλα αγόρασαν απορριμματοφόρα μέσω του ΕΣΠΑ. Όταν παίρνεις κάτι με leasing αυτός που σου χρηματοδοτεί την αγορά είναι και ο ιδιοκτήτης. Εάν ο δήμος δεν πληρώσει κάποιο μήνα τη δόση, κινδυνεύει να πάρουν πίσω τα οχήματα».

«Ευχαρίστως να τους παρέδιδα κάποια μαθήματα…»

Όπως τόνισε, είχα την εντύπωση ότι στη Ρήγα Φεραίου ήξεραν κάποια πράγματα, αλλά επειδή δε γνωρίζουν ευχαρίστως να τους παρέδιδα κάποια μαθήματα. Είπα ότι η πόλη ξαφνικά, θέλησε να κάνει ένα πολιτιστικό κέντρο και έκανε ένα μπουζουκτσίδικο χωρίς μελέτες κλπ Αυτά είναι λεφτά μας. Είπα επίσης ότι μπήκαν 2 εκ ευρώ στο θέατρο και αναρωτήθηκα γιατί δεν μπήκαν και άλλα χρήματα από το ΕΣΠΑ.
Στο θέμα της κριτικής από τη δημοτική αρχή, ότι «έφερε την αποβιομηχάνιση, με την εργασία του στο Σύνδεσμο Βιομηχανιών», ο κ. Παπαδούλης, υποστήριξε ότι «στο σύνδεσμο, ήμουν ο manager, δεν ήμουν αυτός που αποφάσιζε τις γενικότερες πολιτικές ή αυτός που αποφάσιζε αν θα ενισχυθεί ή αποδυναμωθεί η βιομηχανία, ή αυτός που δημιουργούσε ανεργία. Αντίθετα θα έλεγα, ότι πριν από δέκα χρόνια, μία επένδυση που ήρθε στον Βόλο και ήταν δική μου επένδυση, ήταν η βιομηχανία της Knauf. Η δουλειά που κάνω σήμερα και κάνω εδώ και 22 χρόνια είναι να ενισχύω επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Περίπου 5.000 επενδυτές το ξέρουν, γιατί έχουν περάσει από εδώ. Ποιος θα μου τα πει όλα αυτά;»

«Φιλιππινέζα που… γράφει ότι θέλεις»

Ο υποψήφιος δήμαρχος, τόνισε «ξέρετε … έχετε μια Φιλιππινέζα του χώρου σας, της δημοσιογραφίας, όπου της ρίχνεις ένα δύευρω και γράφει ότι θέλεις. Πρέπει να μάθει όμως, να τα λέει πιο κομψά να γίνεται πιο πιστευτός».
Ασκώντας κριτική για την πολιτική στο θέμα της ΔΕΥΑΜΒ, τόνισε ότι η δημοτική αρχή, «παρέλαβε ένα χρέος στο θέμα της ΕΡΓΗΛ στα 4 εκ ευρώ και σήμερα είναι στα 11 εκ ευρώ. Όμως επειδή στις κουβέντες μου είμαι καθαρός, δεν βγαίνω να κατηγορήσω ούτε να χαρακτηρίσω τυχαία πράγματα. Όταν λέω, κάποιος, ότι δεν είναι αποτελεσματικός , με τα στοιχεία που παρουσιάζω, δείχνω ότι είναι μια «φούσκα».
Ερωτηθείς τέλος, εάν όπως είπε ειρωνευόμενος ο Αχ. Μπέος για τον Απ. Παπαδούλη, ότι «μία μπιρίμπα μαζί του μπορώ να παίξω», ο κ. Παπαδούλης απάντησε, ότι δεν παίζω… είμαι σε άλλα παιχνίδια, σκάκι, scrable …δεν υπήρξα ποτέ τζογαδόρος στη ζωή μου… Διαβάζω, ακούω μουσική». «Η πόλη είναι κάτι το ιερό για μένα με ιστορία, με μαύρο παρόν, πρέπει να καθαρίσουμε το νέφος και αν αποκτήσει ένα λαμπρό όραμα και μέλλον» σημείωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.