Απόστολος Πιστόλας: «Το παιχνίδι δεν έχει λήξει για την κεντροαριστερά»

«Οι ψηφοφόροι έδωσαν ένα συγκεκριμένο μήνυμα στον Κ. Μητσοτάκη» τόνισε ο εκλογικός αναλυτής

Στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή μίλησε ο αναλυτής εκλογικής συμπεριφοράς, σύμβουλος στρατηγικής και ιδρυτής της εταιρείας «MastermindAnalytics» κ. Απόστολος Πιστόλας μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, σημειώνοντας ότι όλα έδειχναν ότι η αποχή θα κινηθεί σε αυτό το μεγάλο ποσοστό του 60%, ενώ και τα ποσοστά των κομμάτων δεν προκάλεσαν κάποια εντύπωση. Οι αναλυτές ωστόσο, όπως είπε ο κ. Πιστόλας, ανέμεναν λίγο πιο υψηλά τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τον ίδιοοι εξελίξεις δεν έχουν σταματήσει στην κεντροαριστερά, που είναι πάλι στο περίμενε, μιας και το παιχνίδι εκεί, δεν έχει λήξει. «Απ’ ότι καταλαβαίνω ο Ανδρουλάκης θα κάνει κάποιες κινήσεις, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα πάει το παιχνίδι αυτό από δω και πέρα.Αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε να δημιουργούνται κάποιες σοβαρές εξελίξεις γιατί δεν έχει λήξει το παιχνίδι στην κεντροαριστερά», σημείωσε ο κ. Πιστόλας.

Μήνυμα όμως στάλθηκε και στην πλευρά της κυβέρνησης με τον έμπειρο αναλυτή εκλογικής συμπεριφοράς να σημειώνει ότι οι ψηφοφόροι έδωσαν ένα συγκεκριμένο μήνυμα στον Κ. Μητσοτάκη. «Κατά την άποψή μου του είπαν συγκεκριμένα πράγματα όπως φτάνει με τον δικαιωματισμόκαι κοίτα περισσότερο την ασφάλεια. Δεν ξέρω εάν θα το λάβει το μήνυμα αυτό και πως θα το αποκωδικοποιήσει ο ίδιος, θα φανεί», σχολίασε ο κ. Πιστόλας.
Σε ότι αφορά την Ευρώπη, τα πράγματα εκτυλίχθηκαν όπως περίπου αναμένονταν κι αυτό προκάλεσε αναταράξεις σε Βέλγιο, Γαλλία και άλλες χώρες. Βέβαια, σύμφωνα με τον κ. Πιστόλα υπάρχουν χώρες που θα έχουν αρκετή κινητικότητα και πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα, πολύ περισσότερες από αυτές που ίσως αναμένονται στην Ελλάδα. Τέλος, επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, οι ανησυχίες των πολιτών και όλα τα μηνύματα της κάλπης πρέπει να διαβαστούν από τους ηγέτες της ΕΕ, ειδάλλως αυτό θα έχει μεγαλύτερο και σοβαρότερο αντίκτυπο στο μέλλον.
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.