Άρχισε να δείχνει τα.. «δόντια» του ο καιρός σταδιακά και στη Μαγνησία

Κυρίως απ΄ το βράδυ της Πέμπτης , σύμφωνα με τον «ΕΜΕΣ Αλ. Τακούδης»

Άρχισε να δείχνει τα … «δόντια» του ο καιρός από χθες και στη Μαγνησία, με την πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και τους τοπικούς δυνατούς σε κάποιες περιπτώσεις ανέμους. Σύμφωνα με όσα τόνισε μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα» ο μετεωρολόγος κ. Θ. Τακούδης, «για τη Μαγνησία μέχρι και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι σχετικά καλός. Όσον αφορά τα φαινόμενα, αρχίζει η ενίσχυση του βόρειου ρεύματος, που θα επηρεάσει σιγά – σιγά κυρίως τις περιοχές του Πηλίου. Την Πέμπτη, από το απόγευμα και μετά στα νότια της Μαγνησίας (Ν. Πήλιο και Σποράδες) θα έχουμε τις πρώτες βροχές με τους ισχυρούς βοριάδες. Την Παρασκευή πλέον θα έχουμε την ένταση των φαινομένων, όμως από το Σάββατο θα υπάρξει και πάλι βελτίωση ως προς τα φαινόμενα».

Η πρόγνωση

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης», για σήμερα Τετάρτη, Στη Μαγνησία, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με λίγες τοπικές συννεφιές που στα νότια του νομού το απόγευμα θα πυκνώσουν και πιθανό να βρέξει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11…18 οC.
Την Πέμπτη, Αναμένονται αραιές συννεφιές που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο Αιγαίο έως πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10…18 οC Την Παρασκευή, Αναμένονται αραιές συννεφιές που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10…18 οC. Το Σάββατο, αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10…17 οC. Οι ενδείξεις σε επίπεδο Θεσσαλίας για την ερχόμενη Κυριακή, σε επίπεδο Θεσσαλίας, αρχικά ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με λίγες συννεφιές οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και το Αιγαίο έως ισχυροί. Η θερμοκρασία αμετάβλητη 20…23 οC.

Βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας το σκηνικό

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι, σύμφωνα με νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, σήμερα Τετάρτη αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού και συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος του Δελτίου. Οι λουόμενοι συστήνεται όπως επιδεικνύουν την απαραίτητη προσοχή και να συμμορφώνονται με τους κανόνες ασφαλούς κολύμβησης. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου (τηλ: 24213 53800 & 108).
Δ. Ρ. Φεραίου: Απαγορεύεται η καύση καλαμιών
Απαγορεύεται η καύση καλαμιών και για σήμερα Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου λόγω των ανέμων που αναμένεται να επικρατήσουν, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του δήμου Ρ. Φεραίου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βελεστίνου. Όπως αναφέρεται, «σας ενημερώνουμε ότι λόγω των ισχυρών ανέμων που προβλέπονται και την Τετάρτη 26/09 απαγορεύεται η καύση καλαμιών, χόρτων κλπ, καθώς και οι υπαίθριες εργασίες που εγκυμονούν κινδύνους πυρκαγιάς».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.