“Εάν κάναμε δυναμική επέμβαση στα κορωνοπάρτι, θα μας … «κρεμούσαν» στην Πλ. Ελευθερίας!”

Σκληρή κριτική, με λόγια «έξω απ΄τα δόντια», απ' τον πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας

Σκληρή κριτική στην πολιτεία και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας κ. Αργύρης Διχτάς, για τον ρόλο της αστυνομίας μέσα στην πανδημία, λέγοντας πως οι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με τον πολίτη και την κοινωνία, χωρίς να είναι αυτή η δουλειά τους, με την κυβέρνηση να «φορτώνει» στις πλάτες της αστυνομίας ένα πάρεργο. Ο κ. Διχτάς αναφέρθηκε όμως και στο θέμα των ημερών με τα κορωνοπάρτι σε πλατείες κι άλλους υπαίθριους χώρους, λέγοντας πως η αστυνομία αν επέμβει σε πλήθος 300-400 ατόμων θα σημειωθούν επεισόδια Νέας Σμύρνης. Κάνει αισθητή την παρουσία της μεν, αλλά δεν θέτει σε κίνδυνο και τους αστυνομικούς.

Ο κ. Αργύρης Διχτάς στο βήμα

Βρεθήκαμε στη δίνη- Μας χρησιμοποίησαν

Έξω από τα δόντια μίλησε ο κ. Διχτάς αναφορικά με τον ρόλο της αστυνομίας και πόσο αυτή χρησιμοποιήθηκε ως τοίχος προστασίας της πανδημίας. Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας ανέφερε ότι είναι γεγονός ότι η κοινωνία έχει κουραστεί, μιας και οι αστυνομικοί το αντιλαμβάνονται αυτό, ως κομμάτι αυτής της κοινωνίας, με αποτέλεσμα οι όποιοι έλεγχοι για τα μέτρα να έχουν ατονίσει.
Ωστόσο ο ίδιος έκανε λόγο για χειραγώγηση της αστυνομίας στο θέμα της πανδημίας, φορτώνοντάς της ευθύνες που δεν της ανήκουν.
«Βρεθήκαμε στη δίνη και στο μάτι του Κυκλώνα. Κάποιοι μας χρησιμοποίησαν και μας θεώρησαν ασπίδα προστασίας μεταξύ του πολίτη και του ιού, κατ εμέ λανθασμένα, γιατί η αστυνομία δεν έπρεπε εξ’ αρχής και όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς φωνάζανε από την αρχή, να μην χρησιμοποιηθούμε γι’ αυτό το σκοπό. Υπάρχουν υπηρεσίες, οι οποίες πριμοδοτήθηκαν με έξτρα επιδόματα, η δράση τους χαρακτηρίστηκε επικίνδυνη και ανθυγιεινή σε αντίθεση με του αστυνομικού , που ακόμη κάθε κυβέρνηση αρνείται να το αναγνωρίσει. Αυτές οι υπηρεσίες δεν θα τις χαρακτήριζα άφαντες, αλλά έχουν πολύ περιορισμένη δράση. Οπότε φτιάξαμε πάλι μια αστυνομία για τον κορωνοϊό , ήρθαμε αντιμέτωποι με τον πολίτη και την κοινωνία χωρίς να είναι η δουλειά μας. Φορτωθήκαμε στην πλάτη μας ακόμη ένα πάρεργο με ευθύνη καθαρά της πολιτείας και της κυβέρνησης», είπε ο κ. Διχτάς.

«Η αστυνομία έχασε και τον κοινωνικό της ρόλο,
βγήκε ηττημένη από αυτή τη “μάχη” με τον κορωνοϊό»

Και συνέχισε επισημαίνοντας πως «η αστυνομία έχασε και τον κοινωνικό της ρόλο, βγήκε ηττημένη από αυτή τη «μάχη» με τον κορωνοϊό, γιατί πολύ απλά δεν είναι δική της δουλειά. Είδαμε πως υπήρχαν κι άλλες σκοπιμότητες. Πολλοί προσπάθησαν να χτίσουν ένα προφίλ του «κακού αστυνομικού», του αστυνομικού που δεν αποτελεί κομμάτι της κοινωνίας, που είναι απάνθρωπος, κάτι που σαφέστατα δεν ισχύει και το έχουν παρατηρήσει και οι πολίτες. Ο αστυνομικός και στην πόλη μας, έχει δείξει τρομερή αυτοσυγκράτηση, τρομερή συνεννόηση με τον πολίτη, που μακάρι να υπήρχε σε άλλες πόλεις».
Ο κ. Διχτάς έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες και πολιτικές καριέρες που προσπάθησαν να «χτίσουν» κάποιοι πάνω στους αστυνομικούς, που λανθασμένα παρενέβησαν σε διάφορα γεγονότα, που τους έφεραν αντιμέτωπους με την κοινωνία, με αποτέλεσμα όλο αυτό καποιοι να το εκμεταλλευτούν.
«Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε άλλο αντιμέτωποι με την κοινωνία, προσπαθούμε με καθε τρόπο νόμιμο και συνετό να το αποφύγουμε και να κάνουμε αυτό που έχουμε ορκιστεί να κάνουμε να προστατεύουμε την περιουσία και τη ζωή του πολίτη όσο μπορούμε στα μέτρα του δυνατού», σημείωσε ο ίδιος.
Η αστυνομία στοχοποιήθηκε

Ο κ. Διχτάς επεσήμανε πως η αστυνομία λειτουργούσε συμβουλευτικά και δεν ήταν στόχος της να παρεμβαίνει ακραία, ούτε να επιδίδει πρόστιμα σε συνεχής ελέγχους, ενώ μίλησε ξανά για στοχοποίηση και στην πανδημία.
« Ο κόσμος δεν μπορεί να κρατηθεί μέσα. Η αστυνομία δεν θέλει να έρθει αντιμέτωπη με τον πολίτη, δεν θέλει να παίξει τα παιχνίδια κάποιων, οπότε προσπαθεί να κάνει αυτό που πρέπει. Θέλουμε να είμαστε μακριά από γεγονοτα. Η αστυνομία στοχοποιείται από τη βία των γηπέδων, από τη βία ενός πολύ μικρού αριθμού ανθρώπων που τεχνηέντως δημιουργούν επεισόδια και η αστυνομία στοχοποιήθηκε και από την πανδημία. Κάποιοι τα εκμεταλλεύτηκαν όλα αυτά και προσπάθησαν να «χτίσουν» το δικό τους προφίλ, να μείνουν στις θέσεις τους, να ανελιχθούν στην πλάτη του απλού αστυνομικού που υποφέρει και περνάει τα πάνδηνα», είπε ο ίδιος.

Δεν ψάχνουμε τα σπίτια για κορωνοπάρτι
– Επεμβαίνουμε μετά από καταγγελίες

Τις τελευταίες ημέρες πολύς λόγος έγινε για τα κορωνοπάρτι από τη μία σε πλατείες και υπαίθριους χώρους με την ταυτόχρονη ελλιπή αστυνόμευση και παράλληλα έγιναν γνωστά περιστατικά συγκεντρώσεων σε σπίτια, που κατέληξαν σε υψηλά πρόστιμα με την παρέμβαση της αστυνομίας. Τελικά η αστυνομία πηγαίνει στα σπίτια αλλά δεν ελέγχει τον υπέρμετρο συνωστισμό σε πλατείες;
«Υπάρχει ένα κέντρο επιχειρήσεων , το 100 κι όταν υπάρχουν επίμονα επώνυμες καταγγελίες για σπίτια που μαζεύονται άτομα και κάνουν πάρτι, που τις περισσότερες φορές δεν είναι καν πάρτι αν μαζεύονται έξι και επτά άτομα, ο αστυνομικός πρεπει να πάει. Δεν ψάχνουμε τα σπίτια. Όταν υπάρχουν καταγγελίες πρέπει ο αστυνομικός να ενεργήσει, διαφορετικά από τον καταγγέλλοντα θα κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος. Εάν διαπιστωθεί παράβαση είναι υποχρεωμένοι οι αστυνομικοί να εφαρμόσουν τον νόμο. Σαφέστατα κανείς δεν χτυπάει την πόρτα να ρωτήσει αν γίνεται πάρτι», εξήγησε ο κ. Διχτάς.

Εάν κάναμε δυναμική επέμβαση στα κορωνοπάρτι
θα μας … «κρεμούσαν» στην Πλατεία Ελευθερίας!

Βέβαια, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων μίλησε και για τα κορωνοπάρτι σε πλατείες, που δεν υπάρχει αστυνόμευση, κάνοντας λόγο για αντιστάθμιση από τη μια της επιθυμίας της νεολαίας να ξεφύγει απ’ όλη αυτή την κατάσταση κι από την άλλη του αισθήματος του φόβου του ιού από ανθρώπους, που τηρούν τα μέτρα και ίσως να έχουν χάσει και συγγενείς τους εξαιτίας της πανδημίας.
«Μαζεύονται στην Τάκη Οικονομάκη 300-400 άτομα. Μπορεί να ελεγχθεί αυτός ο κόσμος με 2-3 περιπολικά που θα πάει ο αστυνομικός να πει παραβιάζετε τα μέτρα χωρίς να υπάρχει ίσως και στοχευμένη αντίδραση από μικρή μερίδα του κόσμου; Μέσα στους 300 σίγουρα θα είναι δέκα που περιμένουν την εμφάνιση του αστυνομκού για να του ρίξουν το μπουκάλι με την μπύρα στο κεφάλι. Αυτό γεννά έναν καινούργιο κύκλο βίας. Για να προστατεύσεις εκείνη την ώρα τη ζωή σου, θα πρέπει να αμυνθείς και για να αμυνθείς θα το κάνεις επιτιθέμενος για να αποκρούσεις την επίθεση, οπότε θα εχουμε γεγονότα της Ν. Σμύρνης και ίσως σωστά προσπαθεί η αστυνομία να τα αποφύγει με όμορφο τρόπο. Θα κάνει την παρουσία της, θα δώσει στίγμα ότι είναι στον χώρο, με τρόπο που να προστατεύει τη ζωή του αστυνομικού, όχι μόνο τη σωματική του ακεραιότητα αλλά και την ψυχική του ακεραιότητα σε περίπτωση που θα κατηγορηθεί απ όλο αυτό τον κόσμο, εάν ενεργήσει. Αν κάναμε κάτι δυναμικό θα μας «σταύρωναν», θα μας «κρεμούσαν» στην Πλατεία Ελευθερίας», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως είναι ευθύνη της πολιτείας να λύσει αυτά τα θέματα, που δημιουργούνται μιας και οι αστυνομικοί δεν είναι υγειονομικοί για να δώσουν λύσεις.

«Οι ένστολοι έχουν ενάμιση χρόνο να λάβουν άδεια»!

Τόνισε δε, πως οι ένστολοι έχουν ενάμιση χρόνο να λάβουν άδεια και βρίσκονται στη δίνη της πανδημίας, ενώ άλλες υπηρεσίες πριμοδοτήθηκαν από την πολιτεία. «Εμείς θέλουμε να πάψουμε να είμαστε το εξιλαστήριο θύμα. Πρέπει να προφυλαχτούμε και από το μένος κάποιον, δεν θα δώσουμε τροφή να είμαστε στο μάτι του κυκλώνα», τόνισε ο κ. Διχτάς.

Αρκετοί εμβολιασμοί αστυνομικών, απ΄ τα αδιάθετα

Τέλος, ανέφερε πως αρκετοί είναι οι αστυνομικοί της Μαγνησίας, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί από τα αδιάθετα εμβόλια που υπάρχουν, υπενθυμίζοντας πως τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο είχαν εντοπιστεί αρκετά κρούσματα και σε τοπικό επίπεδο, ενώ καταγράφηκαν και θάνατοι σε πανελλαδικό επίπεδο, γεγονός που κινητοποίησε πολλους αστυνομικούς, ώστε να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.