Αστικό ΚΤΕΛ: Έρχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η εφαρμογή στο κινητό

Μέχρι τέλος του χρόνου, αλλά πολλές υπηρεσίες θα τεθούν σε εφαρμογή απ΄ τον Σεπτέμβριο

Για καινούργιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς διευκόλυνση του επιβατικού κοινού, αλλά και για καινούργια και μοντέρνα στέγαστρα μέσα στην πόλη έκανε λόγο ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, Νίκος Ευαγγελινός, στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή. Ο κ. Ευαγγελινός μίλησε για τα νέα σχέδια με σκοπό τη βελτίωση των δρομολογίων και των αστικών γραμμών, αλλά και για την κινητικότητα του κόσμου με την άρση των μέτρων και την επιστροφή στην κανονικότητα και εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου.

Τοποθέτηση 42 καινούργιων στεγάστρων και επαναχρησιμοποίηση των παλαιών

Ηλεκτρονικό εισιτήριο, εφαρμογή στο κινητό και ακριβής ώρα έλευσης αστικού

Σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ το οποίο «τρέχει» αυτή τη στιγμή βρίσκεται το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου το οποίο όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου σε ποσοστό 100%, αλλά πολλές υπηρεσίες θα τεθούν σε εφαρμογή ήδη από τον Σεπτέμβριο. Καταρχάς, το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει το ηλεκτρονικό εισιτήριο το οποίο θα αγοράζουν πλέον οι πελάτες μέσω του κινητού τους. Ένα εισιτήριο «χρόνου», όπως το χαρακτήρισε ο κ. Ευαγγελινός, το οποίο θα ακυρώνουν και θα μπορούν να μετακινούνται για 30 με 40 λεπτά μέσα στην πόλη με το ίδιο εισιτήριο . Επίσης, θα δημιουργηθεί εφαρμογή, την οποία θα μπορούν να «κατεβάσουν» οι πολίτες για να ενημερώνονται άμεσα και γρήγορα για την ώρα έλευσης του αστικού που τους ενδιαφέρει. Θα αναγράφεται τι ώρα περνάει ακριβώς από κάθε στάση. Ο πρόεδρος ανέφερε, επίσης, ότι σε κάθε στάση θα υπάρχει ηλεκτρονικός πίνακας που θα φαίνεται ο ακριβής χρόνος έλευσης του κάθε αστικού για τους πολίτες και επιβάτες που περιμένουν το αστικό στη στάση και δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε «έξυπνη» συσκευή. Πιλοτικά το πρόγραμμα είναι σε εφαρμογή με τα μηχανήματα που έχουν έρθει, όπως σημείωσε ο κ. Ευαγγελινός. «Θα δώσει και σε εμάς, ως οδηγούς, τη δυνατότητα να είμαστε πολύ ακριβείς στα δρομολόγιά μας και να μπορούμε να τηρούμε τις ώρες δρομολογίων. Να δώσουμε ένα καλύτερο προϊόν προς το επιβατικό κοινό», δηλώνει.

42 νέα στέγαστρα αστικών λεωφορείων
και «ανακύκλωση» των παλαιών

Όπως ενημέρωσε ο κ. Ευαγγελινός, ο Δήμος Βόλου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» για την αντικατάσταση των στεγάστρων με τα αντίστοιχα παγκάκια στις στάσεις των αστικών. Στο σύνολο, η πόλη έχει 100 με 110 στέγαστρα. Το σύνολο αυτό θα αλλάξει και θα ανέβει στα 150 περίπου, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, καθώς θα τοποθετηθούν 42 καινούργια και μοντέρνα, σε διάφορα και ήδη επιλεγμένα σημεία της πόλης, αλλά θα επαναχρησιμοποιηθούν και τα παλιά, με σκοπό να επισκευαστούν και να τοποθετηθούν σε σημεία της πόλης που δεν έχουν. Ο κ. Ευαγγελινός ενημέρωσε ότι η όλη διαδικασία θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες μέρες.

Καλοκαιρινή κινητικότητα και δρομολόγια αστικών λεωφορείων

«Ο κόσμος εμπιστεύεται σιγά σιγά την αστική συγκοινωνία και πάλι», τονίζει ο πρόεδρος αναφερόμενος στην κινητικότητα του κόσμου ότι αρχίζει και επανέρχεται σε επίπεδα προ κορωνοϊού. Αναφέρει ότι υπάρχει αύξηση στην πληρότητα των δρομολογίων, η οποία συνεχώς αυξάνει. «Σε σχέση με τις προ κορωνοϊού εποχές είμαστε στο 60% της τμηματικής κίνησης», δηλώνει.
Αυτή η αύξηση στην κινητικότητα παρατηρείται λόγω καλοκαιριού καθώς υπάρχουν δρομολόγια που εξυπηρετούν τις εξορμήσεις των πολιτών σε κοντινές παραλίες. Ο κ. Ευαγγελινός αναφέρει ότι υπάρχουν δρομολόγια προς Άναυρο, Αλυκές, Αγριά και Πλατανίδια. Αναφορικά με τα καλοκαιρινά δρομολόγια που συνδέονται με τις παραλίες, τόνισε ότι πραγματοποιούνται δρομολόγια στα οποία ο επιβάτης κόβει ένα εισιτήριο, ενώ αλλάζει δύο αστικά λεωφορεία και επιστρέφει με το ίδιο. «Δίνουμε ανταπόκριση στα αστικά 4 και 6 για να πάνε προς Αλυκές από την περιοχή του Άνω Βόλου και του κέντρου, και στο νούμερο 2 των Αμπελοκήπων να πάρουν ένα εισιτήριο Β’ ζώνης και να πάνε Αλυκές, να κάνουν το μπάνιο τους και να επιστρέψουν χωρίς ακύρωση δεύτερου εισιτηρίου», δηλώνει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.