Αθλητικό Κέντρο στον Αλμυρό- Σκέψεις για διαδρομή μαραθωνίου

Προσέλκυση τουρισμού, η σκέψη του δήμου και με το υποβρύχιο θεματικό πάρκο

Ένα σύγχρονο οργανωμένο αθλητικό κέντρο, είναι το όραμα του δημάρχου Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη, για το οποίο υπάρχουν επαφές με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ ο χώρος που έχει επιλεγεί, βρίσκεται μεταξύ Ευξεινούπολης και Αλμυρού, είναι έκτασης 45 στρεμμάτων και θα αγοραστεί από τον Δήμο.
Ο δήμαρχος Αλμυρού ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δ. Καρεκλίδη, ότι ήδη υπάρχει πρόθεση, στο χώρο αυτό, να ανεγερθούν κλειστό Γυμναστήριο, κολυμβητήριο, αλλά και γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις, τα οποία σε συνδυασμό με το γήπεδο ποδοσφαίρου Αλμυρού θα αποτελέσουν ένα οργανωμένο αθλητικό κέντρο, που έχει ανάγκη η περιοχή.
«Θα είναι ένα οργανωμένο σύγχρονο αθλητικό κέντρο που θα μπορεί το κάθε παιδί, νέος και όποιος πολίτης επιθυμεί να αθληθεί όπου επιλέξει και δεν θα έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Εσερίδης.
Διαδρομή μαραθωνίου, δίπλα στη θάλασσα
Σχετικά με το γήπεδο ποδοσφαίρου ο δήμαρχος είπε ότι δημοπρατείται η μελέτη για ταρτάν, ενώ παράλληλα θα γίνουν εργασίες συντήρησης, διότι το γήπεδο είναι ηλικίας 55 ετών και έχει προβλήματα.
Ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι με την ολοκλήρωση του δρόμου Νηές – Πτελεός, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να γίνει μια διαδρομή μαραθωνίου, με διαδρομή 80% δίπλα από τη θάλασσα. Η διαδρομή θα ξεκινάει από το Αχίλλειο, θα περνάει μέσα από τον Πτελεό, θα φτάνει στη Σούρπη και θα κατευθύνεται προς Νηές, στη συνέχεια Αμαλιάπολη και κατάληξη στον Αλμυρό.

Υποβρύχιο θεματικό πάρκο

Ο κ. Εσερίδης είπε ότι επαναφέραμε ένα έργο που είχε απενταχθεί, τις ενάλιες αρχαιότητες στην Αμαλιάπολη, προϋπολογισμού 1,2 εκ. € που καθιστά επισκέψιμους τρεις αρχαιολογικούς χώρους την Κύκινθο, τον Τηλέγραφο και τον Γλάρο.
Σε σχέση με την προσέλκυση τουρισμού στην περιοχή, ο κ. Εσερίδης είπε ότι η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει, ένα μίλι μακριά από τις ενάλιες αρχαιότητες, τη δημιουργία ενός υποβρύχιου θεματικού πάρκου, το οποίος θα είναι σε βάθος 15 μέτρων και θα περιλαμβάνει διάφορες θεματικές από την αρχαιότητα.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι θα είναι το πρώτο ανάλογο έργο στην Ελλάδα όπου θα μπορεί να προσεγγίσει φίλους του καταδυτικού τουρισμού από όλο τον κόσμο.
Για τον σκοπό αυτό θα υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα μνημόνιο συνεργασίας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Καλών Τεχνών και ο δήμαρχος ανέφερε ότι είναι κάτι που το θέλουμε, θα το προχωρήσουμε και θα είναι το πρώτο σκαλοπάτι για την ανάπτυξη του τουρισμού.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι ενώ η περιοχή έχει εθνικό οδικό δίκτυο, αεροδρόμιο, το Μοναστήρι της Αγίας Ζώνης και την Άνω Μονή Ξενιάς, που χρονολογείται από το 674 μ.Χ., είναι από τα πιο ιστορικά και επισκέφθηκε ο Βασίλειος Βουλγαροκτόνος και μπορεί να αποτελέσει πόλο προσέλκυσης τουρισμού, αυτό που λείπει από την περιοχή είναι ένα ξενοδοχείο.
Ο κ. Εσερίδης ανέφερε ότι μετά τα εμπόδια που μπήκαν για την επένδυση στις Νηές που θα γινόταν μια μονάδα τύπου Costa Navarino, αν υπάρξει νέα πρόταση, ο ίδιος θα είναι στην πρώτη γραμμή για να γίνει.

Αγροτικά προϊόντα ΠΟΠ

Ο δήμαρχος είπε ότι υπάρχει πού καλή συνεργασία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κουρέτα, για έργα που χρειάζεται η περιοχή του Αλμυρού, αλλά και για άλλα ζητήματα όπως η προώθηση των τοπικών προϊόντων, όπως αρωματική φυτά, μέλι, ελαιόλαδο να γίνουν ΠΟΠ.
Για το θέμα των προϊόντων υπάρχει συνεργασία με τον περιφερειάρχη και το Πανεπιστήμιο για να δοθεί μια ευκαιρία στους αγρότες να προωθήσουν τα προϊόντα τους με συγκεκριμένη ονομασία στην αγορά, ενώ υπάρχει σκέψη αργότερα, να γίνει ανάλογη ενέργεια και για το κρέας, όπως τα βοοειδή Όθρυος που είναι ελευθέρας βοσκής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.