Αθωώθηκε για επίθεση με μαχαίρι κατά ενός 68χρονου στον Αλμυρό

Δεν αποδείχτηκε στο Δικαστήριο ότι τραυμάτισε τον γείτονά του

Αθώο έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου χθες, έναν 41χρονο, που κατηγορούνταν για εξύβριση, απλή σωματική βλάβη και παράνομη οπλοχρησία, κατά ενός 68χρονου γείτονά του, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στην Αγία Τριάδα Αλμυρού.
Χθες ο 41χρονος δικάστηκε από το Αυτόφωρο και δεν αποδέχθηκε πως τραυμάτισε τον 68χρονο με το μαχαίρι, υποστηρίζοντας στην απολογία του μεταξύ άλλων πως διαπληκτίστηκε με τον γείτονά του, χωρίς να τον πλήξει με το αιχμηρό αντικείμενο, γιατί του έπεσε από τα χέρια πάνω στον τσακωμό.
Παραδέχθηκε, όμως, πως τον εξύβρισε και υπήρξε επεισόδιο μεταξύ τους, αποδίδοντάς το, στο γεγονός πως ο 68χρονος του ζήτησε να μαζέψει χώματα που έχει ρίξει μετά από αγροτικές εργασίες που πραγματοποίησε στο χωράφι του. Ο 41χρονος δεν τα μάζεψε και έτσι ήρθαν αρχικά σε λεκτική αντιπαράθεση και στη συνέχεια τα αίματα άναψαν.
Ο μηνυτής παρέστη στο Δικαστήριο και στην κατάθεσή του ανέφερε πως ο κατηγορούμενος του επιτέθηκε με το μαχαίρι και τον τραυμάτισε ελαφρά στο αριστερό χέρι, κάτι που, όμως, τελικά δεν αποδείχθηκε και ο κατηγορούμενος αθωώθηκε από το Αυτόφωρο.
Ο 41χρονος είχε συλληφθεί μετά από διαπληκτισμό με τον 68χρονο με αφορμή προσωπικές τους διαφορές σχετικά με αγροτικό δρόμο, τον εξύβρισε και του προκάλεσε απλές σωματικές βλάβες, χτυπώντας τον με κλωτσιά στο πόδι, ενώ παράλληλα κρατούσε ένα μαχαίρι στο χέρι του, με λάμα μήκους 11 εκατοστών από το οποίο ο 68χρονος τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι και μεταφέρθηκε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.