Αύριο η ανακήρυξη των δημοτικών συμβούλων από το Πρωτοδικείο

Με παράλληλη κλήρωση μεταξύ όσων ισοψήφισαν. Ως την Πέμπτη ειδοποιητήρια στα μέλη εφορευτικών επιτροπών

Αύριο Τετάρτη 26 Ιουνίου θα γίνει από το Πρωτοδικείο του Βόλου η ανακήρυξη των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων όλων των Δήμων της Μαγνησίας, και έτσι θα γίνει γνωστό πόσες έδρες θα έχει η κάθε παράταξη στα νέα δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια που θα συγκροτηθούν την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Επιπλέον αύριο το πρωί σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα πραγματοποιηθεί σε χώρο του Πρωτοδικείου, η κλήρωση των ισοψηφούντων τακτικών και αναπληρωματικών συμβούλων.
Οι ψηφοφόροι της Μαγνησίας στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου στη Μαγνησία, θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε 361, ενώ ακόμα θα συγκροτηθούν και τρία μικτά τμήματα ετεροδημοτών σε αίθουσες του 3ου Γυμνασίου Βόλου.
Ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στα εκλογικά κέντρα της Μαγνησίας και όχι μόνο, θα απασχοληθούν 370 δικηγόροι, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΣΒ αιτήσεις προτίμησης υπέβαλαν 415 δικηγόροι και 33 ασκούμενοι, ενώ αίτηση εξαίρεσης από την συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, κατέθεσαν 78 άτομα.
Την Τετάρτη 3 Ιουλίου από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου διοργανώνει σεμινάριο σε αίθουσα του μεγάρου για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, ανάλογο όπως στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα όταν ανοίξουν οι κάλπες στις 7 Ιουλίου.
Ακόμα μέχρι την Πέμπτη 27 Ιουνίου θα έχουν αποσταλεί από την αστυνομία τα ειδοποιητήρια προς τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, αφού πρώτα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των ονομάτων τους, από την εταιρία που έχει αναλάβει έκδοση των αποτελεσμάτων Singular Logic.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.